1994. március 20., vasárnap

1994. március 19. Pécsi MSC-Fordan - Siófoki Bányász SE 1-0 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Siófoki Bányász SE 1-0 (1-0)
1994. március 19. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 18. forduló. 4.000 néző.

Csizi gólja
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Juhos (Szabó A., Szabó J.). 
Góllövő: Csizi a 34. percben. 
Sárga lap: Tóth (Palaczky felvágásáért) a 28., Bódog (Tóthot rúgta meg) a 66., Dorobantu (reklamálásért) a 84. percben. 
Szögletarány: 4:5 (2:2).

PMSC-FORDAN: Csaban - Dienes, Bódog, Csizi - Ulveczki (Fehér, sz.), Csoboth, Lengyel, Palaczky - Dorobantu, Mészáros (Tököli 74'), Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Siófok: Bíró - Keszeg, Szabadi, Olajos, Meksz - Tóth (Marozsán 83'), Jenei, Varsányi, Király - Szabó, Kirchmayer (Dukon 78'). Edző: Pusztai László. 

Krónika:
4. perc: Lengyel jobb oldali szögletét Bódog 10 m-ről a jobb kapufára fejelte. 
5. perc: Ezúttal Kirchmayer találta el 30 m-es szabadrúgásból a jobb kapufát. 
13. perc: Ulveczki átívelését Azoitei levette, aztán nyolc méterről Bíróba lőtt. 
34. perc:  Balról Palaczky ívelt be szabadrúgást, Bíró kapus rosszul jött ki, nem érte el a labdát, amely Csizi fejéről, kilenc méterről az üres kapuba jutott. Nagy kapushiba! 1-0 
42. perc: Megint Palaczky adott be balról. Az ötös túlsó sarkán Dorobantu levette a labdát, aztán élesen keresztben elrúgta a gólvonal előtt.  
52. perc: Kirchmayer 22 m-es szabadrúgását Csaban a kapu fölé tenyerelte. 
67. perc: Megint egy Kirchmayer-szabadrúgás következett. Ezt a siófoki játékos 18 méterről a bal kapufára csavarta, a visszapattanó labdát pedig Király az ötösről fölé durrantotta.

Nyögvenyelős, de fontos győzelem

Egyik csapat játékában sem lehetett felfedezni különösebb koncepciót. Feltűnt, hogy az esetek többségében csak azok mozogtak intenzíven, akikhez közel volt a labda. Sokszor úgy tűnt, az egyik csapat jobban fél ellenfelétől, mint a másik. 
A szürke teljesítmények közül Csizit emelhetjük ki, hiszen ellátta védőmunkáját, és két pontot érő gólt is szerzett. Bódog erőtől duzzadóan, jól játszott. 
A Siófoki Bányászból Király és Kirchmayer teljesítménye dicsérhető a többiekhez viszonyítva.

MESTERMÉRLEG
Róth Antal: - Igazából csak a győzelemnek örülök, de annak nagyon. Azok játszottak a vártnál rosszabbul, akiktől többet reméltem. Gyenge játékkal szereztük meg a nagyon fontos két pontot. 
Pusztai László: - A kapusunk végzetes hibája miatt vesztettünk, igaz, a szél is zavarhatta. Nem érdemeltünk vereséget. A szünetben bíztattam a fiúkat, de nem jött be a várt formajavulás a széleken. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése