1993. szeptember 19., vasárnap

1993. szeptember 18. Rába ETO FC - Pécsi MSC-Fordan 1-2 (1-1)

Rába ETO FC - Pécsi MSC-Fordan 1-2 (1-1)
1993. szeptember 18. Győr, ETO-stadion. NB I., 6. forduló. 7.500 néző.

Kocsis István lőtte a győztes gólt
Vezette : Piller (Hamar, Juhos). 
Góllövő: Azoitei a 24., Csertői a 34., Kocsis a 76. percben. 
Sárga lap: Dienes (Csertői buktatásáért) az 55., Csizi (Csertői felvágásáért) a 62., Pintér (reklamálásért) a 70. percben. 
Szögletarány: 18:2 (9:0).

Rába ETO: Végh - Lázár - Csikós, Kuttor - Ivanics (Pintér, sz.), Csertői, Rugovics, Ignácz, Mikóczi (Virág, sz.)- Földes, Klausz. Edző: Verebes József. 

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Zare, Braun, Bódog - Fehér (Tolocsko, 54'), Rózsa, Csizi, Kocsis - Lengyel, Azoitei (Schwarczkopf 88'). Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
A mérkőzés megkezdése előtt a győriek köszöntötték Rugovics Vendelt 150. NB I-es mérkőzése alkalmából. 
4. perc: Csertői 22 méteres szabadrúgásból küldött labdáját Csaban szögletre hárította. 
8. perc: Zárlatot kapott a győri lestaktika. Kocsis szabadon nyargalhatott a hazaiak kapuja felé, aztán óriási helyzetből tizenhat méterről elhamarkodottan a léc fölé küldte a labdát. 
24. perc: Újabb gyors pécsi támadás futott a pályán, de ez már góllal végződött. Ismét Kocsis volt az egyik főszereplő. A középpályás tizennégy méterről küldött lövését a vetődő Végh még kiütötte, de érkezett Azoitei és hat méterről higgadtan küldte kapuba a labdát. 0-1 
33. perc: Az első győri kapura lövés: Ignácz volt e ritka cselekmény elkövetője, lövését Csaban csak kiütni tudta, és Braunnak sikerült az alapvonalon túlra fejelni a labdát, a berobbanó Klausz elől. 
34. perc: Bal oldali győri szögletrúgást követően Csaban csaknem a tizenegyes pontig futott ki kapujából, de nem érte el a labdát, Csertői viszont igen, az ő fejéről az üresen maradt kapu bal oldalába jutott a labda. 1-1 

A második játékrészre Verebes kissé átrendezte csapatát. A gyengélkedő középpályások közül Mikóczit és Ivanicsot az öltözőben hagyta, a csereként beállt Pintér lett a söprögető, Lázár emberfogó szerepkört kapott, Csikós és Virág pedig a középpályássorba került. 
47. perc: Csertői a balösszekötő helyéről célozta meg a jobb alsó sarkot, Csaban csak a kapufa segítségével tudta hárítani a lövést. 
53. perc: Virág szabadrúgását követően Klausz emelkedett a kapu előterében a legmagasabbra, ügyesen visszafejelte a labdát, amelyet Lázár egyből a pécsi kapuba küldött. A játékvezető azonban úgy ítélte meg a helyzetet, hogy Klausz lökött. 
69. perc: Pintér szabadrúgásból küldött lövését Csaban a levegőben úszva öklözte az alapvonalon túlra. 
74. perc: Klausz a bal oldalról remek labdát küldött a kapu előterébe, amelyre Rugovics tisztán érkezett, de nem tudta eldönteni, hogy átvegye, vagy egyből lője a labdát, és végül elszalasztotta a lehetőséget. 
76. perc: Szünet után első ízben szabadult ki a győri présből a pécsi együttes és rögtön gólt lőtt. Kocsis a felezővonaltól indulva iramodott meg a győri kapu felé, lefutotta Csikóst, majd a keresztező Pintért is, aztán a kiinduló Végh mellett a bal alsó sarokba küldte a labdát. 1-2 
86. perc: A Rába megmenthette volna az egyik pontot. Virág remekül csavarta be a labdát az öt és feles magasságába, de a berobbanó Rugovics szinte a kapu torkából a léc fölé fejelte azt.

Szergej Csaban
Ez ám a  meglepetés!
Az ETO fergeteges támadásaira felkészülve lépett pályára Győrben a PMSC-Fordan. Az első 10 percben majdnem felbillent a pálya, és mégis a Pécs lőhetett volna gólt. Utána továbbra is a Győr kezdeményezett és sorozatban lőhette a szögleteket, mindezek ellenére a piros-feketék lepték meg a Rába-partiakat a vezető góljukkal. 
Az ETO nem adta fel és mivel a pécsiek által begyakorolt szöglethárításban zavar keletkezett, kiegyenlített a Rába ETO. 
A szünet után mindent egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak, de képtelenek voltak áttörni az önfeláldozóan védekező pécsiek védelmét. A Pécs a fordulást követően kétszer jött át az ETO térfelére, ebből egy szöglet és egy gól született. Utóbbi kapcsán Kocsis nevét kell kiemelni, mert a sokadik kísérlete után a hálóba talált. 
A PMSC-Fordanban Csaban - leszámítva egyetlen hibáját - hősies munkát végzett. A védelemben egymást múlták felül a pécsi játékosok, közülük is kiemelkedett Zare és Braun. A középpályán Bódog hatalmas védőmunkát végzett, míg a támadások szinte kivétel nélkül Kocsistól indultak és szerencsére ezúttal kétszer góllal is fejeződtek be. Elől a szinte már kilátástalan küzdelmet vívó Azoitei érdemel dicséretet, Lengyel csak szabálytalanságaival és reklamálásaival vétette magát észre. 
A hazaiaknál Csikós, Kuttor, Csertői és Klausz érdemel említést. 

Mestermérleg:
Verebes József: - Az első félidőben nem azt játszották a fiúk, amit megbeszéltünk. A szünet után az igazi Rába volt a pályán, de nem volt szerencsénk. A játékvezető sem adott meg egy szabályos gólunkat, különben is többször a kárunkra tévedett. 
Koller Nándor: - Hatalmas lelkesedéssel, akarattal, fegyelmezetten futballoztunk. Ez meghozta a várt eredményt. Bizonyította a csapatom, hogy többre képes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése