1993. augusztus 8., vasárnap

1993. augusztus 7. Mélykúti SE - Pécsi MSC-Fordan 0-1 (0-1)

Mélykúti SE - Pécsi MSC-Fordan 0-1 (0-1)
1993. augusztus 7. Mélykút, Magyar Kupa a 64 közé jutásért. 1.100 néző.

Ioan-Adrian Zare
Vezette: Varga S.
Góllövő: Zare 4'.

Mélykút: Kis - Facskó, Fendler, Török (Kárász), Vojnics, Vaits (Ézsi), Piegel, Torma, Margit, Zámbó, Illés. Edző: Tápai Tibor. 

PMSC: Csaban - Dienes, Zare, Braun, Palaczky - Csizi (Rózsa). Dárdai, Kocsis (Ulveczki), Lengyel - Barborik, Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Kimaradt helyzetek
Zare szabadrúgásgólja után enyhe pécsi fölény alakult ki. A hazaiak néhány támadását apró szabálytalanságokkal állította meg az NB I-es csapat védelme. Az első félidő nagy részében a középpályán mozgott a labda, majd felgyorsult a baranyai együttes és több tervszerű támadást vezetett. 
A második játékrészben is a pécsieknek volt több helyzetük, ám mindet kihagyták, egy esetben pedig a kapufa mentett. A Mélykút csak az első félidőben volt egyenrangú ellenfél. (Petőfi Népe)

(Mélykút, a 6000 ezer lakosú Bács-Kiskun megyei nagyközség csapata megyebajnokságban szerepel, ott legutóbb 5. lett.) 
Eléggé hamar, már az 5. percben vezetést szerzett a PMSC Fordán. Egy 20 m-es szabadrúgást Zare laposan a kapu közepében bombázott. (1-0). Csalódtak azok, akik abban reménykedtek, hogy ezután pécsi gólszüret következik. Hiába irányították a piros-feketék a játékot, az első félidőben nem adtak sok munkát a mélykúti kapusnak. 
Csak a szünet előtti percekben akadt néhány helyzet a hazai kapu előtt, ezeket Barborik és Dienes elszalasztotta. (A szünetben tombola sorsolást tartottak, ennek fődíja egy kisbárány volt.) 
Túlkomplikált pécsi helyzetek vezették be a második játékrészt. Később Barborik, majd Rózsa a kapufát találta el. Jól védett a mélykúti kapus, de azokat a helyzeteket, amelyeket a piros-feketék teremtettek, illet volna kihasználni. Mivel nem így történt, maradt a sovány győzelem, ami a vendégek továbbjutását jelentette. 
Egy héttel a bajnoki rajt előtt nem volt éppen reményt keltő a PMSC-Fordan játéka. Különösen az aggasztó, hogy mennyire sok helyzetet hagynak ki a piros-feketék. A játékukkal hátul nem voltak bajok, azonban középen és főleg elől viszont igen. 
Csak bízni lehet abban, hogy beválik a mondás, miszerint a főpróba mindig rosz- szabb az előadásnál. 
A PMSC Fordaban Zare volt a legjobb ember, rajta kívül a sokat mozgó Barborik, a szünet után Dárdai és a végig romboló Braun tűnt ki. A Mélykút legjobbja Kis kapus és Vojnics voltak. (Dunántúli Napló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése