1993. augusztus 15., vasárnap

1993. augusztus 14. MTK - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)

Puskás Ferenc is
látta a meccset
MTK - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)
1993. augusztus 14. Budapest, Hungária körút. NB I., 1. forduló. 2.500 néző.

Vezette: Varga L. (8), (Szilágyi, Marosvári). 
Góllövők: Horváth (11-esből) az 52., Azoitei a 80. percben. 
Sárga lap: Rózsa (visszahúzta Komódit) a 12., Csizi (reklamálásért) az 52. percben. 
Szögletarány: 10:2 (5:1).

MTK: Zsiborás - Turbék, Híres, Sztanó - Talapa, Horváth, Komódi, Vancsa (Pölöskei 62'), Zsivótzky - Jován (Kenesei 79'), Hámori. Edző: Gellei Imre. 

PMSC-FORDAN: Csaban - Dienes, Zare, Braun, Ulveczki, Csizi, Lengyel (Kocsis 66'), Rózsa, Palaczky - Barborik (Benkovics 87'), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
1. perc: Tűzijátékot rendeztek a hazaiak a pécsi kapu előtt, Csaban is kijött kapujából, végül Komódi elé pattant a labda, de a jobb sarok mellé lőtt. 
7. perc: Zsivótzky ment el a bal oldalon, középre gurított, de Hámori az ötösön elengedte maga mellett a labdát, így oda lett a nagy lehetőség. 
21. perc: Az első pécsi támadásféleség futott a pályán, de Lengyel hibázott. 
23. perc: Sztanó elveszítette a labdát, Barborik elfutott a jobb oldalon, Azoitei azonban közelről a kapu mellé gurított. 
29. perc: Zsivótzky lesről indult el, a partjelző intett, így hiába rúgta kapuba a labdát, a játékvezető természetesen nem adta meg a gólt. 
38. perc: Zsivótzky 20 m-es szabadrúgását fogta biztosan Csaban. 
44. perc: Ismét Zsivótzky próbálkozott, közeli fejese azonban mellé szállt. 
48. perc: Talapa futott el a jobb oldalon, középre adását Csaban kiejtette, üres volt a kapu, de Hámori közelről fölé emelt. 
52. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a kaputól 20 m-re. Jován labdája elzúgott a sorfal mellett és a jobb kapufán csattant. Onnan kipattant Zsivótzky elé aki egyből a jobb sarok felé gurított, a labda a kapu mellé ment volna, Csizi azonban kétségbeesésében a labda felé nyúlt. Varga azonnal 11-est ítélt. A pécsiek hevesen reklamáltak, de aztán megnyugodtak a kedélyek és sor kerülhetett a 11 -es rúgásra. Horváth állt a büntetőpontra tett labda mögé, és nagy erővel a kapu jobb oldalába küldte. 1-0 Ezt követően Varga felmutatta a sárga lapot a reklamáló Csizinek. 
68. perc: Csaban ügyetlenkedett egy hazaadást követően, végül nagy üggyel-bajjal szögletre mentett. 
71. perc: Pölöskei jó cselek után élesen középre lőtt, Csaban bravúrral hárított. 
80. perc: A vendégek végezhettek el szabadrúgást 25 m-ről. Azoitei éles lövése nyomán a labda a jobb kapufára vágódott, onnan kifelé perdült, Azoitei ott termett, és 8 m-ről a kapu közepébe lőtt. 1-1 
85. perc: Zsivótzky adott jó labdát Pölöskeinek a csatár azonban öt méterről fölé emelt. 

Kezdetnek nem rossz!

Úgy tűnt az első tíz percben, hogy sima vereséget szenved a PMSC-FORDAN, annyira gyengén kezdett. Szerencséjére akkor az MTK kihagyta a helyzeteit. Aztán idővel rájöhettek a vendégek, a kezdeti hév csak ijesztgetés volt a kék-fehérek részéről. Húsz perc elteltével már a pécsiek is odaértek az ellenfél kapujához, de igazi ziccerük akkor még nem volt. 
Váratlanul jött a szünet után a kék-fehérek vezető gólja, amit Palaczkyék nagyon vitattak. Utána rákapcsolt a PMSC-FORDAN, sokkal többet veszélyeztették a hazaiak kapuját. Azt is mondhatják a piros-fekete játékosok, hogy győzött az igazság, mert a második játékrészben, hála a támadóbb szellemű játékuknak, ki tudtak egyenlíteni. 
Az eléggé gyenge mérkőzésen született döntetlen igazságos eredmény. 
A PMSC-FORDAN-ban Csaban az első félidőben kissé bizonytalanul védett, a beadások zavarták, utána azonban megnyugodott A védelem a kezdeti kapkodás után jól rombolt. Csizi tévedése majdnem egy pontjába került a csapatának. 
A középpályán Palaczky játszott a legjobban. Azoitei 75 percig eltűnt a mezőnyben, kapura szinte semmi veszélyt nem jelentett, aztán fejelt egy kapufát és rúgott egy gólt - ahogy a valóban jó játtékosok szokták tenni. Barborik váltakozó sikerű csatát vívott védőjével. 
Az MTK-ban Zsivótzky, Híres és Horváth tűnt ki. 

Mestermérleg:
Puskás Ferenc, volt szövetségi kapitány. 
- A két csapat körülbelül egyformán játszott. Inkább harc, mint futball folyt a pályán. Az első félidőben az MTK technikai fölényben volt, a Pécs pedig nagy akarással küzdött. Különösebbet most még nem lehet mondani, a formák valószínűleg javulnak. Talán még annyit, hogy az MTK gyenge helyzetkihasználása végül is megbosszulta magát. 

GELLEI IMRE: - Tudtuk, hogy a pécsiek csupaszív játékkal a védekezésre összpontosítanak. Ez a mérkőzés túlnyomó részében így is volt. Mi állandóan kezdeményeztünk, végig irányítottunk, de a kínálkozó lehetőségeinket sorra kihagytuk. 
- Miben látja ennek okát? 
- A döntő pillanatokban hiányzott a kellő összpontosítás. 

KOLLER NÁNDOR: -Vasárnapra készültünk, útban idefelé ráadásul defektet is kaptunk, majd a mérkőzésen ehhez egy túl szigorú tizenegyest is. Ennek ellenére úgy érzem, megérdemeltük a döntetlent. 
- Miért csak null-egy után kezdtek aktívabban futballozni? 
- Mindenféleképpen a biztonságra törekedtünk. Úgy gondoltuk, ha megússzuk gól nélkül és mi szerzünk vezetést, akkor nyerhetünk. 

(A Dunántúli Napló és a Nemzeti Sport tudósításai nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése