1993. augusztus 5., csütörtök

1993. augusztus 4. Bajai FC - Pécsi MSC-Fordan 0-3 (0-0)

Lengyel Ferenc
Bajai FC - Pécsi MSC-Fordan 0-3 (0-0) 
1993. augusztus 4. Baja, Vasvári P. utca, edzőmérkőzés. 500 néző.

Vezette: Hartyáni.
Góllövők: Lengyel (2, egyiket tizenegyesből), Horváth Cs.

PMSC-Fordan: Csaban (Regős) - Dienes, Zare, Braun, Palaczky (Vokó) - Ulveczki, Csizi (Dzsinovics), Dárdai, Kocsis (Horváth Cs), Barborik (Rózsa), Lengyel. Vezetőedző: Koller Nándor.

Barborik hosszabbított 
Bő egy hét múlva kezdődik az NB I-es rajt, de még mindig nem végleges a PMSC-Fordan kerete. Az utolsó napokat kihasználva, újabb és újabb futballistákat hívnak próbajátékra a piros-feketék. A két legújabb: a szekszárdi Dzsinovics és a fonyódi Horváth Cs., akik a hétközi bajai edzőmérkőzésen be is mutatkoztak, és jó benyomást keltettek. Horváth Cs. mindjárt góllal tette le a névjegyét. Még nem döntötték el, hogy melyiküket szerződteti a pécsi klub. A szlovákiai FC Nitra magyarországi túráját használták fel a pécsi vezetők arra, hogy tárgyaljanak az ősszel kölcsönben Pécsett szerepelt Barborik „mandátumának" meghosszabbításáról. A tárgyalások eredményre vezettek, a főszponzor, a Fordán Kft. pénzügyi támogatásával sikerült Barborikot véglegesen megszerezniük a piros-feketéknek. Kovácsevics kapus viszont az NB II-be igazolt, a Keleti csoport ötödik helyén végzett Kiskőrös szerződtette. (Nemzeti Sport)

Villant az NB I-es csapat
Szerdán újabb előkészületi mérkőzéseket játszottak a bajaiak. Ekkor az élvonalbeli Pécs együttesét fogadták a Vasvári Pál utcai stadionban. Az 500 néző előtt lejátszott találkozón pályára lépett az argentin Carlos Alberto Correa és a holland Faber is. Előbbi néhány gyengébben sikerült, megmozdulást követően néhány egészen kiváló megoldással hamar megkedveltette magát a helyi szurkolókkal. A holland fiú azonban csalódást okozott első bajai bemutatkozása során. 
Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, volt helyzete a bajaiaknak is. A fordulás után Lengyel kettő, illetve Horváth góljával dőlt el a mérkőzés a pécsiek javára. Rumán csak a kapufát találta el. Sajnálatos eseménye a mérkőzésnek, hogy Szabó László az első gólnál megsérült és ölben kellett levinni a pályáról. (Petőfi Népe)

A három gól ellenére a helyzetkihasználásban kell még javulniuk az NB I-es bajnoki rajtig a pécsieknek. Jól mutatkozott be a próbajátékon lévő szekszárdi Dzsinovics és a fonyódi Horváth Cs. is. Eldőlt, hogy a Fordán Kft pénzügyi támogatásával Barborikot véglegesen sikerült megszerezni a piros-feketéknek. (Dunántúli Napló)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése