1993. június 9., szerda

1993. június 9. Pécsi MSC-Fordan - Vasas-Smirnoff 1-1 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Vasas-Smirnoff 1-1 (1-0)
1993. június 9. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 29. forduló. 4.000 néző.

Turi Zsolt
Vezette: Tóth V. (Hartmann, Nagy L.). 
Góllövők: Túri a 28., Claude a 80. percben. 
Sárga lap: Galaschek (reklamálásért) a 40., Tolocskó (megjegyzésért) a 64. percben. 
Szögletarány: 5:9 (3:5) 

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Bódog, Braun - Ulveczki, Túri (Dárdai 67'), Medgyes, Rózsa, Palaczky - Barborik (Tolocsko, sz.), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Vasas-Smirnoff: Babócsy - Geress, Juhár, Nahóczky (Gubucz 72') - Pecha, Nagy, Erős, Galaschek, Claude - Zvara, Lendvai (Bácsi 67'). Edző: Tóth Bálint. 

Krónika:
A sípszó előtt Medgyes Pétert köszöntötték, a hazai középpályás 50. alkalommal lépett pályára a Pécs színeiben. 
5. perc: Azoitei adott jó labdát Túrinak, aki elvitte Juhát, majd a kiinduló Babócsy mellett, közben kisodródott a jobb oldalra, beadását a védők már menteni tudták. 
28. perc: Rózsa megszerzett egy labdát, Azoiteihez továbbított, aki ismét megtalálta Túrit, a pécsi játékos harmadszorra már tudta mit kell tenni, és tíz méterről a kapu közepébe emelt. 1-0 
35. perc: Pecha próbálkozott, de tíz méteres lövését Csaban lefülelte. 
44. perc: Pecha ívelt középre egy szögletet a bal oldalról, Nahóczky érkezett, összeütközött az ötösön Csabannal, a kapust ápolni kellett. 
60. perc: Egy előreívelt labda egyedül találta a 11-es pont táján Nagyot, de ő a kapu helyett Csabant találta el. 
68. perc: Azoitei futtából, tizenhat méterről megcélozta a jobb sarkot, Babócsy szögletre tenyerelte az erős lövést. 
80. perc: Zvara viharzott el a jobb szélen, középre adott, érkezett Claude, és fejjel a kapu jobb oldalába továbbított. 1-1.

Barborik hosszú idő után játszott
Csak a főszponzor elégedett
A 10. és a 11. helyezett találkozott Pécsett, ez nagyjából jelezte, hogy közel egyenlő játékerőt képviselnek. Az első félidő mintha nem ezt igazolta volna. A Pécs próbálkozott többet, s végül a negyedik nagy helyzetből találtak a kapuba a hazaiak. Ez a játékrész inkább a Pécsé volt, a Vasas szórványos ellenakciói csak a szögletekre voltak jók.
A vendégek nem tudtak egyetlen valamire való ziccert sem összehozni. A második játékrész valamivel nagyobb iramú volt. A Vasas megpróbálkozott az egyenlítéssel, közben a hazaiak kontrái többször is gólhelyzetet eredményeztek, de ezeket sorra elhibázták. 
Már-már úgy tűnt, hogy a Vasas erőfeszítései nem hoznak eredményt, de az addig szürkén játszó Claude mégis betalált. Ha a kilencven percet összevonjuk, megpróbáljuk elemezni, akkor azt kell mondanunk, hogy tulaj  donképpen egyik csapat sem érdemelt győzelmet. 
A Pécs elszórakozta 1-0 után a helyzeteket, a Vasas pedig falalt egy gólt, így mindkét csapat nyugodtan várhatja az utolsó fordulót. Tettek egy lépést a középmezőny felé, de ezzel a játékkal egyikük sem büszkélkedhet.. (nemzeti Sport, 1993. jún. 10.)

Álmos délután Újmecsekalján
Lazán, szellősen, mondhatnánk gond nélkül játszott a két csapat. Mindez rányomta bélyegét a színvonalra, sajnos annak mértékét nagyban mérsékelte az, hogy a nagy kedvvel játszó hazaiak között Túri „félvállról” vette a találkozót. S mit ád ég? A harmadik totál-helyzetét értékesítve, ő lett a pécsi góllövő. Hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben a hazai gárda, a vendégeknek elég volt egyetlen helyzet ahhoz, hogy gólt szerezve, pontot gyűjtsenek az újmecsekaljai stadionban. A pécsi csapatban Csaban, Bódog, Medgyes, Azoitei és a csereként beállt Tolocsko játszott átlagon felül. (Dunántúli Napló, 1993. június 10.)

Mestermérleg:
Koller Nándor: - Egy szezonra való gólhelyzetet hagytunk ki, s mert ilyen a labdarúgás, a vendégek találtak egy gólt, és ezzel pontot vittek el tőlünk. 
Tóth Bálint: - A nem várt gyenge első félidőbeli játékunk után használt a szünetbeli beszélgetésem a játékosokkal. Ennek megfelelően alakult a második félidő, és bár a szerencsével sem álltunk hadilábon, végül is megérdemelten szereztük meg az egy pontot. Ezzel az összpontszámot tekintve teljesítettük főszponzorunk, a Smirnoff kérését. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése