1993. június 5., szombat

1993. június 5. MTK - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (1-0)

MTK - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (1-0)
1993. június 5. Budapest, Hungária krt. NB I., 28. forduló. 1.000 néző.

Vezette: Marosvári (KIss G., Fazekas). 
Góllövő: Komódi a 12., Medgyes (11-esből) a 77. percben.
Sárga lap: Horváth (Magyart vágta fel) az 57., Palaczky (Talapét rúgta meg) a 66. perben. 
Szögletarány: 9:4 (3:2). 

MTK: Zsiborás — Turbék, Híres, Nagy L. — Talapa, Horváth (Kovács 53'), Vancsa, Sztanó, Zsivótzky — Komódi (Vincze 62'), Hámori. Edző: Gellei Imre. 

PMSC-FORDAN: Csaban — Ulveczki, Bódog, Dienes, Braun — Medgyes, Dárdai (Túri 55'), Rózsa, Palaczky — Magyar (Tolocsko 61'), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
12. perc: Zsivótzky a jobb oldalról ívelt be szögletet, a labda átszállt a kapus fölött, érkezett Komódi és előrehajolva, fejjel, öt méterről a kapu jobb oldalába csúsztatta a labdát. 1-0 
33. perc: Ulveczki próbálkozott húszméteres lövéssel, de Zsiborás lefülelte a labdát. 
36. perc: Hámori húzott el a jobb oldalon, de jól lépett ki elé Csabán, és az MTK-s csatár tíz méterről a kapust találta el. 
41. perc: Azoitei tízméteres, éles lövése suhant el a jobb sarok mellett. 
45. perc: Rózsa ijesztgette az MTK védőit, egy csel után tizennégy méterről úgy rúgta meg a labdát, hogy az centiméterekkel ment el a léc fölött. 
57. perc: Jobb oldali szöglet után Medgyes élesen a bal sarokra fejelt, Zsiborás résen volt, s kitenyerelte a labdát. 
77. perc: Azoitei forgatta meg a hazai védőket, Tolocskó elé továbbított, akit a tizenegyes pont táján Turbék felvágott. 11-es! A büntetőpontra letett labda mögé Medgyes állt , s a jobb alsó sarokba küldte. 1-1 
81. perc: Újabb Zsiborás-bravúrt láttunk, Ulveczki bal sarokra tartó fejesét hárította a veterán kapus. 
87. perc: Jobb oldali szögletet követően Híres fejese centiméterekkel kerülte el a bal sarkot. 
(Nemzeti Sport, 1993. jún. 6.)

Koller Nándor
A döntetlennel mindkettő jól járt
Tátongóan üres lelátó előtt lépett pályára az MTK a fővárosba érkező PMSC-Fordan ellen. Pedig a hazai szurkolótábor csapata eredményességére sem panaszkodhat, hiszen eddig mind az öt otthoni meccsüket két ponttal zárták a kék-fehérek. 
Sérülések és eltiltások miatt egyik edző sem a legjobb csapatát küldhette pályára, ez meglátszott az első félóra tempóján is. A tartalékosán fölálló együttesek - különösen a pécsiek - főként a védekezésre törekedtek, a labdát egymás után rúgták ki a nézőtérre, felszabadítás ürügyén. A vendéglátók ébredtek előbb, és a meglehetősen nagy védelmi hibából esett gól után is tartották fölényüket, bár a kapu mindkét oldalon egy-egy alkalommal került már csak veszélybe. 
A játék a szünet után sem lett sokkal színvonalasabb. A PMSC-Fordan fokozatosan átvette ugyan az irányítást, gólveszélyes helyzetet azonban keveset tudott kidolgozni. Az utolsó negyedórára elfáradtak a csapatok, a pontosztozkodással mindkét csapat jól járt. 
A pécsi csapatból nehéz lenne bárkit is kiemelni. Az MTK-gólban a védelem színe-java benne volt Csa- bannal együtt, aki olyan labdát tolt a gól előtt szögletre, amit biztosan kézben kell tartani. Braun és Bódog jól rombolt, a középpályán Ulveczki vállalt sokat magára, de erőt már nem tudott vinni távoli lövéseibe. Medgyest az egyenlítő gólja dicséri. 
Az MTK legjobbjai: Talapa és Vancsa voltak. (Dunántúli Napló, 1993. jún. 6.)

Mestermérleg:
Gellei Imre: - A Pécs ajándék tizemegyessel tudott pontot rabolni tőlünk. 
Koller Nándor: - Mindenképpen szerettünk volna pontot szerezni, ez végül sikerült is. A balszerencsés gól és az MTK agresszív letámadása megzavart bennünket, kellett egy kis idő, mire összeszedtük magunkat. A végére följavultunk és egy kicsit jobb helyzetkihasználással akár nyerhettünk is volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése