1993. május 8., szombat

1993. május 8. Pécsi MSC-Fordan - Veszprém LC 1-0 (0-0)

Pécsi MSC-Fordan - Veszprém LC 1-0 (0-0)
1993. május 8. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 25. forduló. 3.000 néző.

Magyar Zsolt gólja
(fotó: Dunántúli Napló, 1993. május 9.)
Vezette: Márton (Nagy L., Szabó J.). 
Góllövő: Magyar Zs. (55. percben).
Kiállítva: Kocsis a 31. percben. 
Sárga lap: Gersics (kezezésért) a 3., Azoitei (kakaskodásért) a 31., Csík (Ulveczki felvágásáért) a 39. percben. 
Szögletarány: 0:5 (0:1). 

PMSC-FORDAN: Csaban — Dienes, Braun, Bódog — Ulveczki, Rózsa (Dárdai 72'), Medgyes, Kocsis , Palaczky — Magyar (Tolocsko 72'), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

VLC: Rott — Gersics, Reichard, Lantai — Csornai (Szprecsak 73'), Csík, Rugovics, Bognár (Herbály 50'), Kelemen — Vasziljevics, Lehota. Edző: Gazsó Illés. 

Krónika:
23. perc: Kocsis balról bekanyarított, Magyarnak nyolc méterről csak ki kellett volna használni a gólhelyzetet, ám a kapu fölé lőtt. 
31. perc: Vasziljevics szabálytalankodott Kocsissal szemben, aki rögtön törlesztett, ezért Márton játékvezető kiállította. Azoitei is beavatkozott a perpatvarba, ezért sárga lapot kapott. Márton Sándor játékvezető: Kocsis az ellene szabálytalankodó Vasziljevicsen úgy állt bosszút, hogy szándékosan hátra rúgott, és hátba találta a veszprémi játékost. Ezért ki kellett állítanom. Azoiteinek azért adtam sárga lapot, mert erőszakosan fel akarta rángatni a földön fekvő Vaszujevicset. 
33. perc: Az alapvonalról, balról Rózsa adott be, Magyar az ötösről csukafejessel kapura továbbított, de a vetődő Rottban elakadt a labda. Ez volt a mérkőzés addigi legszebb jelenete. 
48. perc: Csornai jobb oldali beadását Csík közelről föléperdítette. 
55. perc: Palaczky mesterien indította Magyart. A csatár levette a 18-ason belül a labdát, majd 10 méterről a kapu jobb oldalába emelt. 1-0 
77. perc: Balról, szinte az alapvonalról Herbály lőtt be egy szabadrúgást. A labda legalább 8 ember (köztük négy veszprémi) előtt elsuhant, nem messze a gólvonaltól. 
88. perc: Vasziljevics elől Csaban kivetődve mentett, de kiperdült a kezéből a labda, amelyet Rugovics kissé kisodródva, 7 m-ről az üres kapu mellé csavart. Nagy egyenlítési lehetőség volt.

Kocsis ismét főszerepelő lett
Több volt a kevesebb
Nem úgy esett neki a PMSC-Fordan az ellenfelének, mint aki a győzelemre tör. Ki tudja, mire vártak a pécsiek, a szurkolóik által remélt huszáros rohamok helyett azonban csak „kóstolgatták” a Veszprémet. Lehet, hogy ez tudatos volt, de nem nézték jó szemmel a lelátón. Már régen rossz, amikor Braunnak és Bódognak kell hosszú előreívelésekkel szervezni a játékot. Ráadásul Kocsis kiállítását követően a pécsiek emberhátrányba kerültek, ez pedig közismerten nem szokta növelni az önbizalmat... 
Az addig nem eléggé harcos hazaiakat feltüzelte a szünet után lőtt góljuk. Most már jobban játszottak, jobban is ,haraptak”, annyira azonban nem, hogy még egy gólt szerezve bebiztosítsák a győzelmet. Így aztán az egyenlítés megakadályozására az utolsó negyedórában jobbára védekezniük kellett. Ez persze érthető is, hiszen mégiscsak tíz emberrel futballoztak majdnem egy órán át. A két, eléggé gyenge játékot nyújtó csapat találkozóján a PMSC-Fordan megizzadt a győzelemért. (Nemzeti Sport, 1993. május 9.)

Nagyon kellett
Végül is hozta a számára létfontosságú győzelmet a PMSC-Fordan, de kínkeservesen jutott a két bajnoki ponthoz. Nem is játszott jól, ez még hagyján. De Kocsis fegyelmezetlensége miatt csaknem egy órán át emberhátrányban volt - ezzel is a saját dolgát nehezítette meg. A piros-feketék „daráltak”, a szép akcióból lőtt góljuk után pedig inkább már csak a védekezésre ügyeltek. Időnként arra kellett rúgniuk a labdát, amerre álltak, de 10 emberrel megúszták egyenlítés nélkül. 
Ehhez egy kis szerencse is kellett. Mégis megérdemeltnek mondható a győzelmük, amellyel lélegzethez jutottak. 
A PMSC-Fordanban Csaban kapusnak alig akadt dolga. Braun jól védekezett, csak ne próbált meg volna támadást indítani. Bódog kemény volt, mint a vídia. Palaczky a gólnál forintos labdát adott Magyarnak, egyébként is hasznára volt a csapatnak. Kocsisnak csak félórája volt, az is feledhető. Különben is sújtotta társait a kiállításával. Végre egyszer már is Magyar úgy futballozott, ahogy sűrűn kellene. Gólt lőtt, helyzetbe is került. 
A Veszprém legjobbjai: Csornai, Rótt és Csík voltak. (Dunántúli Napló, 1993. május 9.)

Mestermérleg: 
Koller Nándor: — Korán 10 főre olvadt a csapatom, ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Azt kell mondanom, hogy ezúttal - az előző mérkőzések balszerencséje után most mellénk szegődött Fortuna. 
Gazsó Illés: - Óriási „szerencsével” sikerült magunkat megverni. Három nagy gólhelyzetet hagytunk ki, ráadásul „úttörő-gólt” kaptunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése