1993. április 21., szerda

1993. április 21. Pécsi MSC - Siófoki Bányász SE 1-2 (1-0)

Pécsi MSC - Siófoki Bányász SE 1-2 (1-0)
1993. április 21. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 5.000 néző.

Azoitei légiduettje Keszeggel
(fotó: Dunántúli Napló, 1993. ápr. 22.)
Vezette: Kiss G. (Molnár L., Fodor). 
Gólszerző: Azoitei a 11., Kámán (11-esből) a 48., Kámán a 64. percben. 
Sárga lap: Ulveczki (sípszó előtt elrúgott egy szabadrúgást) a 20., Kovács I. (Túri felvágásáért) a 65., Keszeg (Tolocskó megrúgásáért) a 80., Palaczky (Kirchmayer visszarántásáért) a 81. percben. Szögletarány: 4:5 (1:2).
 
PMSC-FORDAN: Csaban — Bódog, Braun, Palaczky — Ulveczki, Medgyes, Túri, Vókó (Tolocsko, 61'), Kocsis — Magyar (Lengyel 71'), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

SIÓFOK: Bíró — Olajos, Bimbó, Barna — Keszeg, Jenei, Kovács I. (Kircmayer 71'), Meksz, Király — Kámán, Kovács J. (Elekes 69'). Edző: Pusztai László.

Krónika:
4. perc: Azoitei szöktette Túrit, aki több csel után hét méterről, balról lőtt, a labda pedig a jobb kapufa éléről pattant az alapvonalon túlra. 
11. perc: Medgyestől indult a hazaiak támadása, majd Túri emelt be középre Azoitei elé, aki miután ellökte Olajost, gólhelyzetbe került, és hét méterről a kapuba gurított. 1-0 
48. perc: Vókó óriási hibát követett el. Hagyta maga mellett pattanni a labdát, ami Kovács elé került. A pécsi játékos felvágta a 16-oson belül a siófokit, 11-es! A büntetőből Kámán nagy erővel a jobb felső sarokba rúgta a labdát. 1-1 
56. perc: Kámán adott bőröst a Palaczkynak. A pécsi védő lábai között elgurított labdát középre kanyarította, Kovács J. három méterről beleszúrt a beadásba, Csabanról szögletre került a perdítés. 
64. perc: A végig nagyszerűen játszó Király beadását Kámán az ötösről a bal alsó sarokba fejelte. 1-2 65. perc: Ulveczki 25 méteres szabadrúgását Bíró kivetődve kiütötte. 66. perc: Bíró alászaladt egy beadásnak, Ulveczki szabadon fejelt az ötösről az üres kapu fölé! 
73. perc: Kirchmayer szabadrúgását Kámán közelről fejjel megcsúsztatta, Csaban szerencséjére a labda elment a gólvonal előtt. 

Nem csodálkoznak, akik látták...
Régen nem kapott ennyi füttyszót és szidást szurkolóitól a PMSC-Fordan, mint a siófokiak elleni mérkőzés közben és utána. Jogos volt a kritika, mert a pécsiek nagyon gyengén fociztak. A második félidőre jelentősen feljavult a Siófok, teljesen megérdemelten jutott két bajnoki ponthoz. 
Pedig egy félidőn át nem úgy játszott a Siófok, mint akinek égetően kell a pont. Hiába került hamar hátrányba, ez sem zökkentette ki nyugalmából, kapura csak egyszer lőtt, nem sokat tett az egyenlítésért. Sokkal jobban a PMSC-Fordan sem futballozott, csupán 1-0-ra vezetett. Kihasználhatta volna a Balaton-partiak gyengélkedését, de nem tette, a vezetés túlontúl megnyugtatta. 
Aztán talált egy gólt a vendégegyüttes, és ettől látványosan feljavult. Olyannyira, hogy az akkor már elképesztően rosszul játszó pécsiek ellen a vezetést is megszerezte. A siófoki középpályán Király volt az, aki mesterien irányította csapatát. Ugyanakkor a pécsi piros-feketéknél nem akadt egyetlen olyan játékos sem, aki fazont tudott volna adni a PMSC-Fordan játékának. 
Az eredmény meglepetés, de nem a kilencven percet megtekintők számára. Akik kint voltak az újmecsekalji stadionban, két ellentétes félidőt láthattak, és azt, hogy a Kispest elleni jó szereplés után a pécsiek most nagyot buktak. Kiss G. játékvezető, a pécsiek góljánál hibát követett el, amikor Azoitei Olajos ellökését szabályosnak minősítette. Utána azonban már nem tévedett. (Nemzeti Sport, 1993. ápr. 22.)

Mestermérleg:
KOLLER NÁNDOR: — Az ellenünk megítélt tizenegyesig jól játszott a csapat, azt követően azonban megzavarodott, szétesett. Hogy miért? Számomra talány. Érthetetlen, hogy három nappal a Kispest elleni mérkőzés után miért nem tudtak futni a játékosok. 
PUSZTAI LÁSZLÓ: — Az első félidei megilletődöttség után a szünetben arra biztattam játékosaimat, hogy bátran támadják le a hazaiakat, saját térfelükön. Az eredmény bizonyítja, hogy ez jó húzásnak bizonyult, hiszen a mind bizonytalanabbá vált pécsi védelem ellen megvoltak a lehetőségeink és ezzel élni is tudtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése