1993. február 27., szombat

1993. február 27. Nyíregyházi FC - Pécsi MSC-Fordan 0-2 (0-1)

Nyíregyházi FC - Pécsi MSC-Fordan 0-2 (0-1)
1993. február 27. Nyíregyháza, NB I., 17. forduló. 5.000 néző.

Tolocsko, Csaban, Azoitei: a pécsi légió
(Dunántúli Napló, 1993. febr. 18.)
Vezette: Vad (Hartmann, Varga L.). 
Góllövők: Azoitei a 31., Túri a 81. percben. 
Sárga lap: Tóth (buktatásért) a 77., Ulveczki (időhúzásért) a 85. percben. 
Szögletarány: 10:6 (6:3).

NYFC: Bíró — Szatke, Drobni, Cseleszki — Csehi I., Kovács, Molnár, Ivanics (Nagy 68')— Tóth Gy., Erdei, Rákóczki (Csehi Z., sz.). Edző: Burcsa Győző. 

PMSC-FORDAN: Csaban — Braun, Balog, Palaczky — Ulveczki, Medgyes, Túri, Dárdai, Vókó, Barborik (Tolocsko, 88'), Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
8. perc: Szatke hibájából Azoitei került helyzetbe, de húsz méterről leadott lövése elkerülte a nyíregyházi kaput. 
14. perc: Csehi I. jobb oldali beadása után Ivanics mintegy 16 méterről, tiszta helyzetből lőhetett, balszerencséjére labdája a kapu fölé került. 
16. perc: Ezúttal Barborik cselezte magát a hazai alapvonalig, beadását az érkező Azoitei közelről rálőtte, de Bíró önfeláldozóan hárított. 
21. perc: Ivanics sorra cselezte ki a pécsi védőket, majd a kaputól mintegy húsz méterre elbuktatták. A szabadrúgást Rákóczki a sorfalba lőtte. 
31. perc: Jobb oldali pécsi támadást követően a védők csak szögletre tudtak hárítani. A sarokrúgást Túri végezte el, remek labdájának, „szeme volt”, így az üresen hagyott Azoitei nyolc méterről élesen Bíró kapujának jobb felső sarkába fejelhetett.  0-1 
33. perc: Egy védőkről lepattant labdát Kovács a balösszekötő helyéről, tizennégy méterről lőtte rá, próbálkozása alig kerülte el Csaban kapuját. 
44. perc: Barborik balról ívelt középre, most Dárdai került nagy helyzetbe, a hazaiak szerencséjére azonban a középpályás elhibázta a lehetőséget. 
55. perc: Ulveczki próbálkozott távoli lövéssel, „a sistergő bombát” azonban Bíró hatástalanította. 
60. perc: Most a pécsiek kapuja forgott veszélyben, Csaban és Tóth összefutott, mindkét játékost ápolni kellett. 
78. perc: A mérkőzés talán legnagyobb helyzetét hagyták ki a vendégek. Azoitei a nálánál jobb helyzetben lévő Ulveczkihez továbbított, a szőke játékos 16 méterről élesen a bal kapufa mellé durrantál! 
81. perc: A pécsiek fölénye újabb gólt eredményezett. Gyors ellentámadás során Szatkét könnyen cselezték ki a támadók, bár a védő megpróbálta hazaadni kapusának a labdát, a játékszer a sárban leragadt, így Túrinak könnyű dolga volt: Bíró kapust kicselezve a jobb oldali ötös sarkáról guríthatott a hálóba. 0-2 
89. perc: Tóth futott el a jobb oldalon, beadása kedvező helyzetben találta Nagyot, aki öt méterről kapura fejelt, a pécsi cerberus mégis hárítani tudott.

Turi Zsolt újra gólt lőtt
Négypontos vereség
Elkeseredett nézők távoztak szombaton délután a nyíregyházi stadionból. Csapatuk ugyanis kikapott, s ez a kiesés szempontjából döntő lehet. Négypontos meccsnek ígérkezett a találkozó, hiszen a Nyíregyháza titkos tervei között az is szerepelt, hogy a bajnoki hajrá végére megelőzi a mecsekaljai gárdát. A találkozó hazai támadásokkal kezdődött, de már az első percekben feltűnt, milyen sokat csúszkálnak, bizonytalankodnak a játékosok. 
Bár a nézőtérről jónak látszott a talaj, víz- és jégtócsák tarkították a pályát, nagyban megnehezítve a főszereplők dolgát. Az első játékrészben egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. A Nyíregyháza olykor fölényt harcolt ki, de gyatra támadói valamirevaló helyzetet sem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. 
A pécsiek azt játszották, amit az idegenben lévő csapatok szoktak, biztonsági védekezésből ellentámadásokkal próbálkoztak, igaz, a labda makacsul leragadt a sárban vagy a vízben. A pécsi vezetés után nyilvánvalóvá vált: nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak. Támadóik továbbra sem tudtak gólhelyzetet kidolgozni, enélkül pedig nehezen lehet bevenni az ellenfél kapuját... 
A második játékrész a mecsekaljai gárda fölényével kezdődött, a hazai játékosok kapkodtak, s ez az ellenfélnek kedvezett. A Szatke hibájából született gól kegyelemdöfés volt a hazaiaknak, akik maguk is elismerték: jobb együttessel szemben maradtak alul. A látottak alapján a pécsiek kétgólos győzelme reális, megérdemelt. (Nemzeti Sport, 1993. febr. 28.)

Tavasz: négy gól, négy pont
A veszprémiek pénteki győzelme után a nyíregyháziak számára létkérdés volt a győzelem. Ennek szellemében léptek a pályára, ám a lelkesedés kevésnek bizonyult a rutinnal szemben. A hazaiak hiába birtokolták többet a labdát, a tervszerűség hiányzott a játékukból, a pécsiek viszont jól megbecsülték a labdát és jóval több helyzetet tudtak kidolgozni. Győzelmük megérdemelt. 
A pécsi védelemben Balog nagyszerűen irányította társait, akik közül Palaczkynak volt nehezebb dolga. A középpályán Ulveczki többször is gólhelyzetbe került, Túri jól szervezett és szemfüles gólt is szerzett. A csapat legjobbja a két ék volt, Barbarik és Azoitei megoldhatatlan feladat elé állította a hazai védőket. (DN. 1993. febr. 28.)

MESTERMÉRLEG:
Koller Nándor: - A küzdelmes mérkőzésen nem igazán alakulhatott ki jó játék. Érzésem szerint megérdemelten nyertünk. 
Burcsa Győző: - A bátortalan játékunk a jövőre nézve nem lehet biztató, ezen változtatni kell. Gratulálok a nagyon jól játszó pécsieknek, akik még sok kellemes meglepetést szerezhetnek tavasszal a szurkolóiknak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése