1993. február 13., szombat

1993. február 13. Pécsi MSC - Dunaferr SE 4-0 (1-0)

Túri: hármat lőtt
Pécsi MSC - Dunaferr SE 4-0 (1-0)
1993. február 13. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 200 néző.

Vezette: Vavika. 
Góllövő: Túri (3), Tolocsko. 

PMSC: Csaban — Ulveczki, Balog, Braun (Dienes) Palaczky (Tallósi) - Dárdai, Túri, Tolocsko, Vókó - Azoitei, Lengyel. Vezetőedző: Koller Nándor.

Dunaferr: Bita (Sági) — Barócsai, Jávorka (Salamon), Halász, Ruppert — Hódosi, Freppán (Lehota) Dudás, Szauer Z., (Szendrei) -  Szauer T. (Török), Andriska.

Előkészületi mérkőzés
Szörnyű volt a pálya az első félidőben. Mintha egy tehéncsorda dagonyázott volna tegnap délután rajta. Ez még nem lett volna különösebb baj, de a talaj az éjjel megfagyott. Az előkészítetlen füvön az első félidőben folyamatos játékról egyik csapat esetében sem lehetett szó. A szünet után, amikor már futballozni is lehetett a felengedett talaj jóvoltából, időnként fel-felcsattant a taps a pécsiek akciói végén. Egyik-másik támadást szívesen látnánk jövő szombaton is, az újmecsekaljai stadionban. Persze, csak azokat, amelyek góllal végződtek. 
Braun meghúzódott, le kellett cserélni, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése. 
(DN. 1993. febr. 14.)

A hét kérdése: jön-e Barborik?
Mindenre alkalmas volt a pálya az első félidőben, csak futballra nem. Az előkészítetlen füvön mindenfelé pattant a labda, csak úgy nem, ahogy a játékosok szerették volna. De nemcsak ők boszszankodtak emiatt, hanem Roller Nándor, a PMSC vezetőedzője is. Nem örült annak sem, hogy Braun lába meghúzódott, ezért a hosszú sérüléséből felépült hátvéd lekéredzkedett a pályáról sérülés miatt. Azért a szünet után már megenyhültek a szakvezető arcvonásai, mert akkor a felengedett talajon olykorolykor szép dolgokat művelt a PMSC. A pécsiek egyébként a jövő héten további tárgyalásokat 
folytatnak a szlovák Nitrával Barborik megszerzése érdekében. A csatár kellene a pirosfeketéknek, csak a szlovákok túl sokra tartják. Néhány nap múlva kiderül, mi lesz a kötélhúzás vége. 
(NS. 1993. febr. 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése