1993. február 10., szerda

1993. február 10. Pécsi MSC - Bajai FC 3-1 (2-0)

Csajics nem győzte meg Kollert
(fotó: Dunántúli Napló)
Pécsi MSC - Bajai FC 3-1 (2-0)
1993. február 10. Pécs, Kovácstelep. Edzőmérkőzés, 300 néző. 

Vezette: Balajti J.
Góllövők: Azoitei (8' és 89'), Dárdai (20') ill. Bulasenko.

PMSC: Csaban - Braun, Tallósi, Palaczky - Ulveczki, Dárdai, Medgyes, Tolocsko, Vókó - Csajics, Azoitei. Edző: Koller Nándor. 

Baja: Szabó — Parovin, Raffai, Kiss, Pálla (Fehér) — Bulasenko, Kovács, Tóth (Gombás), Ádám (László) — Kálmán (Koch), Kuhlevszki. 

Mint a KGST-piacon
Hiába méltatlankodott több néző, a lapunkat szidva, nem volt igazuk. A PMSC ugyanis kedden telefonon még nem tudta megmondani, hogy hol lesz a mérkőzés, mert nem tudta, melyik pálya lesz alkalmas szerdán a mérkőzésre. Abban maradtunk: írjunk a sportműsorban Újmecsekalját, majd ők busszal átviszik a nézőket, ha úgy alakul, és mégis Kovácstelepen lesz a meccs. Busz volt (persze, nem különbusz, hanem az, ami a játékosokat vitte ki, abba ült be, aki befért), mérkőzés is Kovácstelepen, ettől függetlenül néhány an méltatlankodtak. Nem tagadjuk: gondatlanságból elő-előfordul nálunk is a hiba, de ezúttal a félreinformálás miatt nem minket terhel a felelősség. 
A vásártéri KGST-piacon nincs olyan bábeli zűrzavar keleti nyelvekből, mint amilyen a kovácstelepi pályán volt. Elég, ha annyit mondok: a 
PMSC-ben játszott román, ukrán, szlovák, bosnyák, a Bajában pedig ukrán, örmény és orosz futballista - és mindegyik mondott hangosan valamit. Volt, hogy egyszerre. Közülük a legjobb benyomást a szurkolókra Azoitei tette, aki lőtt két gólt, rúgatott egyet a kis Dárdaival, meg különben is lerítt róla, hogy élvezi a játékot, nem nyűgnek tekinti azt, amiért fizetik. Dárdai kihagyott egy óriási helyzetet az első félidő végén, rögtön meg is kapta a magáért a nézőtérről: 
- Ha ezt apád látná! 
De nem láthatta, mert ugyanebben az időben a „fater” a beremendiek kispadján Barcson ült. 
Bemutatkozott a PMSC-ben a próbajátékon lévő Csajics, a volt bosnyák első ligás gólvágó, de .nem tűnt ki. Tolocsko, a kapus melletti másik PMSC-s ukrán labdarúgó viszont igenis használható. Serény hangya módjára szedte össze a labdákat, s hogy a legtöbbet volt játékban (és a a fü- vön), azt az is mutatja: neki volt a legsárosabb a melegítője. 
A pécsiek egyébként az első félidőben voltak a jobbak. G.: Azoitei (2), Dárdai, ill. Bulasenko. 
(DN. 1993. febr. 11.)

Koller szótárt forgat
Mire nem vetemedik egy magyar edző? Koller Nándornak, a pécsiek szakvezetőjének sok ideje telik mostanában el azzal, hogy szótárt forgat. Egyelőre magyar—oroszt, de másfélék vásárlását is fontolgatja. Hiába, nemzetközi csapat lett a PMSC. Van egy Magyarja, egy Lengyelje (igaz, mindkettő valódi magyar), két ukránja, egy szlovákja, egy románja, és lehet, hogy rajtra lesz még egy bosnyákja is. Az egykori szarajevói gólgyáros Csajiicsot ugyanis kipróbálta szerdán, a PMSC a Baja elleni edzőmérkőzésen. Csajics most a Baranya megyei bajnokság első osztályában szereplő Harkány játékosa, de lehet, hogy nem sokáig. A kovácstelepi közönség most láthatta először a három, már szerződtetett új piros-fekete játékost. A legjobban a román Azoitei (a keresztneve Catalin, úgyhogy a csapattársai hamar ráragasztották a jobban kimondható „Kata” becenevét). Tetszett a szurkolóknak. Hogy miért? Azoitei a nyolcadik percben lőtt egy bombagólt, a 89-ben egy másikat, közben a huszadikban rúgatott egyet a kis Dárdaival. 
Utóbbi még az első félidő hajrájában kihagyott egy óriási gólhelyzetet. A külföldiek közül jó benyomást keltett még a pécsieknél az ukrán Tolocsko, aki esett-kelt, de mozgékony volt, mindig meg lehetett találni a labdával. A PMSC nem cserélt, minit a szomszédos pályán , tartalékcsapata játszott Új Vasárnapi Dunántúli Napló Kupa meccset az NB III-as Komlói Bányásszal, így aki nem szerepelt az I-ben, az feltűnt a tarcsiban. A jobbik PMSC ugyan a második játékrészben visszaesett, ám a Baja hiába került mezőnyfölénybe, nem tudott kiegyenlíteni. (NS. 1993. febr. 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése