1992. október 7., szerda

1992. október 7. Pécsi MSC - Győri Rába ETO 3-1 (2-0)

Pécsi MSC - Győri Rába ETO 3-1 (2-0)
1992. október 7. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 9. forduló. 4.400 néző.

A második gól pillanata
(Dunántúli Napló, 1992. október 8.)
Vezette: Stamler (Varga L., Vad). 
Gólszerző: Balog (11-esből) az 5., Másik a 14., Tóth az 50., Lengyel a 84. percben. 
Sárga lap: Tóth (buktatta Balogot) a 40. Lakos (felvágta Túrit) az 52., Kónya (Rugoviccsal szemben szabálytalankodott) a 79., B. Szabó (lerántotta Kocsist) a 87. percben. 
Szögletarány: 4:8 (3:6) 

PMSC: Horváth Gy. — Kónya, Balog, Bódog — Rózsa, Túri (Szabó Zs. 75'), Medgyes, Kocsis, Vókó — Másik (Magyar 63'), Lengyel. Edző: Koller Nándor. 

GYŐRI RÁBA ETO: Végh — Keszeg, Lakos, Virágh — Tóth, B. Szabó, Máriási (Szántó 38'), Miriuta, Klausz (Herczeg 75')— Rugovics, Belansky. Edző: Tornyi Barnabás.

Krónika:
5. perc: Másik tört be a Rába tizenhatosára, de alighogy átlépte a vonalat, Lakos buktatta. Tizenegyes! A büntetőből Balog nagy erővel vágta a labdát a jobb alsó sarokba. 1-0 
14. perc: Kocsis elhúzott a bal oldalon, Lakos megtámadta, a pécsi középpályás azonban elvitte mellette a labdát, majd középre ivelt, és a berobbanó Másik három méterről a kapu közepébe, a léc alá emelt. 2-0
23. perc: Másik keverte meg a győri védőket, majd a tizenhatos sarkától kapu elé ívelt. Medgyes az ötösről előre vetődve fejelt, Végh nagy bravúrral a jobb oldali kapufára tenyerelte a labdát. 
37. perc: Máriási a jobbösszekötő helyén induló Tóth elé továbbított, aki tizennégy méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé. 
41. perc: Balog szerzett labdát a félpályánál, nagy lendülettel indult, de, amikor a kezdőkör ívét elhagyta, Tóth buktatta. Balog estéban Túrit indította, ő egyedül törhetett kapura, ám Stamler játékvezető megállította a játékot, sárga lapot adott Tóthnak és szabadrúgást ítélt a PMSC javára. Ennél az esetnél a pécsiek jobban jártak volna, ha a játékvezető az előnyszabályt alkalmazza, aki az akció végén is felmutathatta volna Tóthnak a sárga lapot. 
59. perc: Rugovics indulhatott a jobb szélen, a tizenhatos oldalvonalától középre adott, a labda az 
ötösnél még pattant egyet, majd a balösszekötő helyén szabadon érkező Tóth előrevetődve a jobb alsó sarokba fejelt. 2-1 
67. perc: Kónya félmagas beadását Lengyel tizennégy méterről fordulásból, kapásból mellé vágta. 
71. perc: Rövidre sikerült Keszeg felszabadító fejese, pontosan a tizenhatos sarkán álló Kocsishoz továbbította a labdát. A pécsi középpályás néhány lépést tett, majd lőtt, Végh azonban bravúrral védte. 84. perc: Magyartól indult az akció, tőle Lengyel kapta a labdát, aki a tizenhatos sarkánál sorra becsapta a rátámadó védőket, elhúzott 'a kivetődő Végh, mellett is, és tizennégy .méterről a bal felső sarokba lőtt. 3-1

Balog büntetett
Negyedórás vetítés: Régi idők (pécsi) focija
Úgy indult a mérkőzés, hogy a PMSC kiütéses győzelmet arat a Győri Rába ETO ellen. A hazai középpályások villogtak, és a két gyors csatár is elemében volt. Ebben az időszakban Másik és Lengyel minden megmozdulása veszélyt jelentett a vendégek kapujára. Nem véletlenül vezetett az első negyedóra végén már két góllal a Pécs! Az addig mulatott játék alapján hasonló folytatást vártak a hazai szurkolók, ám csalódniuk kellett. 
Ahogy telt az idő, úgy szürkült a pécsiek játéka. Közben kábultságából magához tért a Rába. Ennek ellenére még mindig a pécsiek voltak veszélyesebbek a kapura. Szünet után fordult a kocka, egyértelmű mezőnyfölénybe került a Rába. Egyre-másra vezette támadásait a vendégcsapat, és sikerült is szépítenie. Levegőben lógott az egyenlítés, a továbbiakban a befejezéseknél azonban hibáztak a győriek. Nem figyeltek kellően. Negyedóra elteltével alábbhagyott a vendégek lendülete, a mezőnyben ugyan igyekeztek, de ezek a támadások már korántsem jelentettek akkora veszélyt a pécsi kapura, mint a második játékrész elején. A PMSC gyors ellentámadásokkal kísérletezett, és ezzel komoly munkát adott a bizonytalankodó Rába-védelemnek. A hajrában jött az újabb pécsi találat. A 3-1 reálisan tükrözi a két csapat között lévő pillanatnyi különbséget. (NS. 1992. okt. 8.)

MESTERMÉRLEG:

Koller Nándor: - Saját magunknak tettünk nehézzé egy olyan mérkőzést, amelyet gólzáporral kellett volna megnyerni. 
Tomyi Barnabás: - Képtelen volt kipihenni a csapat az udvariassági gesztusból vasárnapra halasztott mérkőzés fáradalmait, ebből durva egyéni hibák adódtak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése