1992. október 3., szombat

1992. október 3. Siófoki Bányász SE - Pécsi MSC 1-0 (0-0)

Siófoki Bányász SE - Pécsi MSC 1-0 (0-0)
1992. október 3. Siófok. NB I., 8. forduló. 3.000 néző.

Egy kimaradt pécsi helyzet
(Dunántúli Napló, 1992. okt. 4.)
Vezette: Tóth V. (Hamar, Herbály). 
Góllövő: Marozsán az 52. percben. 
Sárga lap: Olajos (Lengyel felvágásáért) a 60., Bódog (reklamálásért) a 70. percben. 
Szögletarány: 13:5 (8:4). 

SIÓFOK: Bíró  — Olajos, Zare, Marozsán — Kolovics, Jenei (Meksz 36'), Varsányi, Halzov (Kámán 77'), Elekes — Kovács, Kirchmayer. Edző: Pusztai László. 

PMSC: Horváth Gy. — Dienes, Balog, Bódog — Rózsa (Ulveczki 82'), Medgyes — Túri, Kocsis (Magyar 70'), Vókó — Másik, Lengyel. Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
5. perc: Kirchmayer csavarta be a labdát jobbról. A szabadrúgás után Kovács az ötösről fejjel tovább csúsztatott, de Horváth szerencséjére nagy volt a tömörülés a kapu előtt, s a labda elakadt a vendégvédelemben. 
9. perc: Elekes indításával Kovács meglódult, de kivárt a lövéssel, és Balog bele tudott vetődni a labda útjába, így csak szöglet lett a szépreményű hazai akció vége. 
17. perc: Újabb közeli Kovács-fejes csúszott el a jobb kapufa mellett. 
211. perc: Egy bal oldali Lengyel-beadás után Másik fejelhetett az ötösről, de nem volt elég erő a próbálkozásban, ezért az veszélytelenre sikeredett. 
34. perc: Marozsán röviden fejelt ki egy bal oldali beívelést, a labda Túri elé került, aki tizennyolc méterről egyből rávágta, és a „vinklikapufát” találta el. 
52. perc: Marozsán Halzovhoz adott, aki a tizenhatos vonalról ügyesen szöktette az addigra már lyukra futó csapattársat. A visszakapott labdát Marozsán nyolc méterről a kivetődő Horváth felett a kapuba emelte. 1-0 
58. perc: Másik lefutott az alapvonalig, onnan visszaadott, de Lengyel elől Zare az utolsó pillanatban szögletre fejelt. 
72. perc: Kirchmayer megelőzte a tizenhatoson belül tétovázó Dienest, így óriási helyzetbe került. A tizenegyes pontról azonban Horváthba lőtte a labdát. 
75. perc: A siófoki kapunál Túri egyenlíthetett volna, de nyolc méterről „felszabadított”. 
81. perc: Rövid időn belül többször kellett Horváthnak közbeavatkoznia. Az egyik alkalommal a pécsi kapus a balról belőtt labdát lábbal vágta ki a mezőnybe. 

Túri: zúgó kapufa...
Nem csak az időt, a rövidebbet is a Pécs húzta
Kihagyott helyzetekkel köszönt be a Siófok, aztán szögletrúgó verseny kezdődött: hol itt, hol ott járultak a játékosok a piros zászlóhoz. Később alábbhagyott az ívelési kedv, de ettől a játék még nem lett jobb, rengeteg átadási hiba rontotta a színvonalat. A pécsiek Túri kapufáján kívül nem sokszor rúgtak kapura. A Siófok támadhatott, de mindezt temérdek hibával tette. Jól telt a mérkőzésnek a szünet után gyorsan esett hazai gól. Kitámadt a PMSC, most már nem az időt húzta (az első játékrészben ezért Tóth V. játékvezető egy percet hosszabbított is), hanem átvette az irányítást. A mezőny fölénye azonban semmit sem ért, mert a pécsieknek továbbra sem erősségük a góllövés, most sem tudtak kiegyenlíteni. Az utolsó negyed óra megint a Balaton-partiaké volt. Ha Horváth akkor nem véd többször remekül, egy gólnál többet kaphattak volna a vendégek. A Siófok rászolgált a győzelemre, már csak azért is, mert kapura veszélyesebb volt az ellenfelénél. (NS. 1992. okt. 4.)

Aranyszabály: a futballt gólra játszák
Örült az első félidőben a labda, ha háromszor egymáshoz tudták passzolni az azonos csapatbeliek. Annyi volt a rossz átadás, hogy már csípte az ember szemét. A bosszankodó nézők szerencséjére a fordulást követően a gyors siófoki gól „kihúzta” a bunkervédekezésből az addig jóformán csak egyszer - Túri kapufájánál - kapura rúgó PMSC-t. 
Ezáltal élvezhetőbb lett a játék, most már a pécsieknek volt sürgős, nem húzták az időt, mint az első félidőben. Sokat támadtak, azonban ismét csődöt mondott a góllövési tudományuk, nem tudtak kiegyenlíteni. 
A vendégek fokozatosan elkedvetlenedtek, meg aztán túlságosan is kinyíltak ahhoz, hogy ezt ne vegye észre a Siófok. A Balaton-partiak az utolsó negyedórában megint több gólveszélyes akciót vezettek a PMSC kapujára, de Horváth kapus, a pécsiek legjobbja megakadályozta őket abban, hogy nagyobb különbséggel nyerjenek. 
Mivel aranyszabály, hogy a futballt gólra játsszák, és a Siófok lőtt is egyet, teljesen megérdemelt a győzelme. Még akkor is, hogyha a második félidőben majdnem egy félórán keresztül a PMSC sokat tett az egyenlítésért. Góllövőjátékosok hiányában azonban erre nem volt esélye. 
Jók: Marozsán, Hanzov, Kirchnayer, Zare, ill. Horváth, Balog, Bódog. (DN. 1992. okt. 4.)

MESTERMÉRLEG:
Pusztai László: - Örülök a győzelemnek. A meccs előtt baráti körben tettem egy könnyelmű ígéretet, amely gólszüretről szólt. Nos, ha ez el is maradt, a lényeg a két pont, amellyel újra ott vagyunk, ahonnan tovább lehet lépni. 
Koller Nándor: - A szerencsésebb csapat győzött, véleményem szerint nekünk voltak nagyobb gólszerzési lehetőségeink. A Siófok ugyan többet támadott, és egy védelmi hibánkat kihasználta. Sajnos a mai meccsen is kiütköztek problémáink. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése