1992. augusztus 19., szerda

1992. augusztus 19. Kaposvári Honvéd SE - Pécsi MSC 3-5 (3-2)

Kaposvári Honvéd SE - Pécsi MSC 3-5 (3-2)
1992. augusztus 19. Kaposvár. Magyar Kupa, 1. forduló, 64 közé jutásért. 100 néző.

Vezette: Nagy II. J.  
Góllövők: Prantner, Kollár, Kulcsár, ill. Másik (3), Medgyes, Balog. 
Kiállítva: Kónya. 

K. Honvéd: Keserű (Gyenes) - Barócsai, Takács, Juhász (Köves) - Radics, Borbély, Prantner, Matuz, Ács - Kollár, Kulcsár. Edző: Köves László.
PMSC: Regős - Kónya, Balog, Bódog, Szabó (Dienes) - Rózsa, Dárdai, Med-gyes, Kocsis - Másik, Lengyel. Edző: Koller Nándor. 

Tovább a kupában
Meglepetésre a hazaiak kezdtek jobban, s fegyelmezett védekezésük mellett két helyzetüket kihasználva 2-0-ra vezettek fél óra elteltével. 
A pécsiek ezt követően összeszedték magukat, s nyolc perc alatt szerzett két góljukkal kiegyenlítettek. A félidő utolsó percében Kónya a 16-os vonalánál lerántotta a gólhelyzetbe került Kulcsárt, ezért a játékvezető kiállította. A megítélt szabadrúgást a sértett a későn vetődő kapus mellett a sarokba gurította, s így a hazaiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe. 
Szünet után a PMSC tíz emberrel is irányította a játékot. A kaposváriak egyre inkább elfáradtak, a vendégek pedig negyedóra alatt szerzett három góllal megfordították az eredményt. A két együttes között ekkor már megmutatkozott a két osztálynyi különbség. 

A kelleténél nagyobb mellénnyel lépett pályára az NB I-es csapat, a lelkes hazaiak pedig valamennyi helyzetüket kihasználták a bizonytalanul védő Regős mellett. Előnyük még tovább is nőhetett volna, de az egyedül kapura törő Honvéd-csatárt megállította a játékvezető félidő végét jelző sípszava. 
A szünetben Koller Nándor aztán alaposan „eligazította” játékosait, a folytatásban ugyanis egy teljesen más szellemű pécsi csapatot láthattak a nézők. Emberhátrányuk ellenére is végig kézben tartották a mérkőzést, s gólerős Másik vezérletével biztosan jutottak tovább. (DN. 1992.08.21.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése