1992. augusztus 23., vasárnap

1992. augusztus 22. Pécsi MSC - Nyíregyházi VSC 1-0 (1-0)

Pécsi MSC - Nyíregyházi VSC 1-0 (1-0)
1992. augusztus 22. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 2. forduló, 4.000 néző.

Dusan Masik gólja
(Dunántúli Napló, 1992. aug. 23.)
Vezette: Tóth V. (Vágner, Nagy I.).
Góllövő: Masik 43'.
Sárga lap: Csehi I. (Kónya felvágásáért) a 45., Lengyel (sípszó utáni labdaelrúgásért) az 50., Kónya (sorozatos szabálytalanságért) a 34., Molnár (Másik felvágásáért) az 50. percben. 
Kiállítva: Rózsa a 60. percben. 
Szögletarány: 2:10 (1:2).

PMSC: Regős — Dienes, Balog, Bódog — Kónya, Medgyes, Túri, Rózsa, Kocsis — Másik (Magyar 90'), Lengyel (Dárdai 89'). Edző: Koller Nándor. 

NYVSC: Andrejev — Drobni, Sedecaru, Nagy — Erdei, Szatke, Kertész, Molnár, Csehi I. — Tóth (Kovács, sz.), Markel (Malisenko, 75'). Edző: Kovács János.

Krónika:
12. perc: Markel elfutott középen, nagy helyzetben 14 m-ről lőtt, Regős először kiütötte a labdát, majd rávetődve másodszorra megkaparintotta. 
17. perc: Végre már a pécsiek is lőttek kapura. Rózsa szánta rá magát 20 m-ről, Andrejev jól védett. 
18. perc: Újabb gólszerzési lehetőség: Tóth beadását Csehi I. balról, hat méterről az ellenkező tarok felé fejelte, de fejese elcsúszott a kapufa mellett. 
31. perc: Másik került gólhelyzetbe, de 7 m-ről, jobbról a kapu előtt keresztbe rúgta a labdát. 
43. perc: Lengyel adott Másiknak jó labdát. Másik középről bal felé kikeveredve először nem lőtt, aztán miután úgy tűnt, hogy elveszíti a labdát, csinált egy cselt, és 12 m-ről a jobb alsó sarokba gurított. 1-0
60. perc: Csehi 1. lépéselőnybe került a felezővonal környékén Rózsával szemben, amikor a pécsi középpályás hátulról összevágta a nyírségi játékos bokáját. A játékvezető habozás nélkül kiállította Rózsát. 
61. perc: Kertész 25 m-ről, szabadrúgásból óriási kapufát rúgott a kipattanó labda végül a hálóba került, de a nyírségiek hiába örültek. Tóth játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt. 
82. perc: Molnár legurítását Nagy 10 m-ről a bal kapufára vágta. 
88. perc: Csehi I. lábában volt az egyenlítés, de közelről, erőtlenül Regős kezébe lőtt. 

Rózsa László
Kibekkelték
Irigykedtek az pécsi szurkolók az első félidőben, annyira szépen „folyt” a labda a mezőnyben a nyíregyháziaknál. Kétszer még helyzetbe is kerültek. A hazaiaknál ugyanakkor valamivel döcögősebb volt az összjáték, ők a támadásoknál inkább távoli lövésekkel kísérleteztek. Meglepő volt, hogy védőik mennyire bátran kalandoztak előre. A legjobbkor jött a két PMSC-s csatárszerzemény közös akciójából esett gól, amely a szünet előtt lélektani előnyt jelentett. 
Rózsa kiállítása után vérszemet kapott a Nyíregyháza, egymás után vezette támadásait. Védekezésre kényszerült a PMSC, amely ekkor már csak egyedül Másikat hagyta elöl, a többiek inkább csak rombolással törődtek. Mivel a pécsi középpályások elfáradtak, kettészakadt a pálya. 
Bár ez a tartalékos pécsi védelem már nem az a „régi” masszív, azért kibekkelte a találkozó utolsó negyedóráját, amikor a hazai csapat beszorult, és a Nyíregyháza nagyon szorongatott. 
A vendégek rúgtak két kapufát, a pécsiek viszont egy gólt, amellyel nyertek. A végére a fáradt PMSC ellen a Nyíregyházának nem volt szerencséje, de a hazaiakat dicséri, hogy félórás emberhátrányban is meg tudták őrizni egygólos előnyüket. (NS. 1992. aug. 23.)

A végén védekezni kellett
Mindenáron feledtetni akarta a PMSC a hazai bemutatkozás alkalmával a fehérvári fiaskót, és az eredményt tekintve sikerült is neki. Szédületesnek nem nevezhető tempóban indult a találkozó, a hazaiak támadtak többet, ám a kevesebb vendéghelyzet is néha veszélyesen fejeződött be. Összességében kiegyenlített 45 perc után meglepetés-szerűen esett a pécsiek gólja, ám javításra már nem maradt idejük a nyírségieknek. 
Megpróbálkoztak azonban ezzel a térfélcsere után, ekkor kissé föl is gyorsult a játék. Különösen Rózsa kiállítása után indult be a vendégnyomás, ám csak középen jeleskedtek, a kapu előtt nem tudtak mit kezdeni kidolgozott helyzeteikkel. Csakúgy, mint a PMSC, amely kissé megnyugodva hagyta irányítani a vendégeket. Fordult a kocka az emberhátrányba kerülés után, amelyet azonban nem tudtak kihasználni a vendégek. Pedig az utolsó negyedórában csak bekkelt a beszorult PMSC. 
Négy új játékos mutatkozott be a hazai közönség előtt, közülük a két ék, Másik és Lengyel nyújtott többet, Medgyes mellett csapatuk legjobbjai voltak. Rózsa a piros lapon kívül nem nagyon hívta föl magára a figyelmet, Regősnek pedig nem volt szüksége bravúrra. Dienes nagyon sokat mozgott, Túritól azonban több is kitelt volna. 
A vendégek legjobbja Andrejev kapus, Sedecaru és Kertész volt. (DN. 1992.08.23.)

MESTERMÉRLEG:
Koller Nándor: - Nagyon örülök, hogy sikerüli megszerezni a számunkra oly fontos hazai győzelmet. Amíg 11-en voltunk, jól játszottunk, és a vezetést is megszereztük. Becsületére legyen mondva a csapatomnak, hogy a félórás emberhátrány ellenére megtartotta előnyét és a két pontot. 
Kovács János: — Sajnálom hogy csak a helyzetekig jutottunk el, azokból azonban egyet sem tudtunk kihasználni, ezért kaptunk ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése