1992. augusztus 16., vasárnap

1992. augusztus 15. Videoton-Waltham FC - Pécsi MSC 2-1 (1-0)

Videoton-Waltham FC - Pécsi MSC 2-1 (1-0)
Bódog Tamás
1992. augusztus 15. Székesfehérvár. NB I., 1. forduló. 4.000 néző.

Vezette: Bognár (Kurmai, Kiss G.).  
Góllövők: Sallói a 25., Sallói (II-esből) a 64., Bódog a 91. percben. 
Sárga lap: Rózsa (sípszó utáni labda elrúgásért) a 45., Kocsis (Jónás felvágásáért) a 84. percben. 
Szögletarány: 7:8 (2:4).

VIDEOTON-WALTHAM: Mitring (Tőkés 18') — Molnár (Jónás, sz.), Németh, Vadász — Kuttor, László, Bekő, Czéh, Salacz — Sallói, Takács. Edző: Hartyáni Gábor. 

PMSC: Regős — Dienes, Balog, Bódog — Kónya, Medgyes, Túri, Rózsa (Kocsis 77'), Vókó — Másik, Lengyel (Magyar 70'). Edző: Koller Nándor. 

Krónika:
12. perc: Jobb oldali fehérvári támadás végén némi zavar támadt a pécsi védelemben. Sallói és Regős ugrott fel a labdára, mindketten földre huppantak, de Regősnek sikerült megkaparintania a labdát. 
16. perc: Vadász szabálytalanul szerelte Túrit a fehérvári kaputól tizenhét méterre. A sértett legurította labdáját, Balog alig lőtte fölé. Közben Mitring rosszul lépett, le kellett támogatni a pályáról, nem tudott tovább védeni, Tőkés állt a kapuba. 
25. perc: Vadász a bal oldalról kitűnően lőtt középre, Sallói háta mögé jött a labda mégis elérte, s fordulásból, ollózva, hat méterről pompás gólt lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0 
32. perc: Lengyel lövésébe az ötösön az utolsó pillanatban lépett közbe Németh. 
40. perc: Bódog távoli lövése a léc alá tartott, Tőkés bravúrral nyomta szögletre a labdát. 
44. perc: Molnár hazaadását a szorongatott helyzetben lévő Tőkés lábbal mentette. 
55. perc: Jobb oldali akció végén Lengyel elől Tőkés csak röviden tudta kiütni a labdát, és ugyanolyan üggyel-bajjal szabadítottak fel a hazai védők. 
64. perc: A kapura törő Sallóit Balog gólhelyzetben lerántotta. A jogos büntetőt Sallói a jobbra mozduló Regős mellett a kapu bal oldalába lőtte. 2-0 
76. perc: Magyar átadásával Másik került gólhelyzetbe, nagy lövést zúdított a rövid sarokra, de Tőkés bravúrral szögletre mentett. 
78. perc: Másik ismét rövidzárlatot okozott a hazai védelemben, két lövését is bravúrral védte Tőkés. 
81. perc: Takács átadását Czéh 14 m-ről lőtte a kapura, a labda a felső lécet érintve került a játéktéren kívülre. 
91. perc: Kocsis a bal oldalon harcosan küzdve nem hagyta magát szerelni, középre adott, és Bódog 5 m-ről a kapu bal oldalába fejelt. 2-1 

A Burcsa-iskola tovább folytatódik

Harmadszor kezdte egymással a bajnoki rajtot a Videoton és a Pécs. A vendég baranyaiak kétszer is jobbnak bizonyultak Fehérváron. Most viszont az átigazolás következtében a hazaiak kezdőcsapatában pécsi „szakértő” is szerepelt, Czéh személyében. A vendégektől több játékos távozott a nyáron, és a sérültek miatt tartalékosan léptek a pályára. Ezek után a hazai szurkolótábor úgy vélte, megszakad a pécsiek sikersorozata. Mindkét együttes igen bátran kezdett, jó támadásokat vezettek a csatárok. Mitring korai sérülése miatt az egykori volt fehérvári kapus Tatabányáról visszatérve gyors lehetőséget kapott a bizonyításra. 
A Videoton-Waltham főleg a széleken vezetett veszélyes támadásokat, az egyik végén Sallói remek találattal szerezte meg a vezetést. Változatos, jó volt a küzdelem ekkor. 
Szünet után bátrabban támadott a baranyai csapat, ez a szögletekben is megmutatkozott. Úgy tűnt, hogy frissíteni kellett volna ekkor a hazai együttest, de a sérülések miatt mindkét cseréjét kihasználta Hartyáni Gábor. A Pécs úgy vélte, kiegyenlíthet, eléggé „kinyílt”, de egy gyors ellentámadás végén Sallait képtelenek voltak szabályosan szerelni a vendégek, és így büntetőből tovább növelhette előnyét a fehérvári együttes. Ezután már nyugodtan játszott a hazai csapat, és újabb gólt szerezhetett volna. Az utolsó percben viszont — és ez a pécsieket dicséri — sikerült szépíteniük. (NS. 1992.08.16)

Sallói egyedül verte meg a pécsieket

Talán majd már a jövő héten. Azért ez a mostani Videoton-Walthamot így egy az egyben elfogadnám. Persze különösen Sallóival és az irigyelhető költségvetésével együtt. Különben is Sallói jószerével egyedül verte meg a PMSC-t. A legvégén érkezett vendéggól már nem osztott, nem szorzott, a pécsiek addigra a mérkőzést elveszítették. A PMSC-ben a kapuban Regős egy rossz kifutását leszámítva jó benyomást keltett Dienesnek sok baja volt Sallóival és Takáccsal. Medgyes és Túri sok labdát összeszedett sokat el is adott Vókó nem futballozott rosszul. Rózsa alig mutatott valamit, Bódogot a gólja dicséri. A két eléggé tehetelen csatár közül Másik volt a veszélyesebb. (DN. 1992.08.16.)

MESTERMÉRLEG:
Hartyányi Gábor:-A második félidőben megnyugodott a csapat, jól játszottunk, és megérdemelten győztünk. 
Koller Nándor:- Nem játszottunk alárendelt szerepet, nekünk is voltak lehetőségeink. Sallói első gólja szerencsés körülmények között született. Ilyen minden szökőévben születik. A második gól előtt súlyos egyéni hibát követett el játékosom. Játékosaimat dicséri, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, és sikerült szépíteniük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése