1992. február 26., szerda

1992. február 26. Pécsi MFC - Mohácsi Új Barázda TSz SE 0-0

Pécsi MFC - Mohácsi Új Barázda TSz SE 0-0
1992. február 26. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 100 néző.

Kósa és Czéh versenyfutása
(Dunántúli Napló, 1992. febr. 27.)
Vezette: Vavika. 

PMSC: Kurucsai - Lőrincz, Balog, Braun (Szabó) - Kónya, Jenei, Túri, Ulveczki, Palaczky - Magyar (Nagy Cs.), Czéh. Edző: Garami József. 

Mohács: Antal - Kosa, Rumszauer, Kófiás, Reit (Kiss Gy.) - Nagy (Becker), Hrotkó, Takács, Martina (Kovács Z.) — Varga, Ratting. Edző: Weiszbart József. 

Előkészületi mérkőzés
A pécsiek kapujában új arcot lehetett látni: Kurucsaiét. Miután Bogyay karambolozott (nem ő volt a vétkes, de teljesen mindegy, enyhe agyrázkódást szenvedett), Kovácsevics pedig tegnap bevonult, jött a titkosfegyver, a harmadik számú portás, aki nem keltett csalódást. Igaz, sok lövést sem kapott a kapura veszélytelen mohácsiaktól. 
„Eszéken, a golyózáporban nem sérülnek meg annyian, mint nálunk” - mondta találóan a PMSC egyik vezetője, arra utalva, hogy egymás után dőlnek ki a sorból a játékosok. A legújabb áldozat Braun, akinek tegnap úgy fordult alá a bokája, hogy senki sem volt a közelében. Lebicegett a pályáról, a mai vizsgálatok döntik el, hogy mennyit kell kihagynia. 
Ami pedig magát a mérkőzést illeti, az első félidőben még voltak helyzetei a PMSC-nek - azok azonban kimaradtak -, a szünet után már a 16-os előtt elfogyott a tudomány. Joggal adódik a féltő kérdés: ki fog itt gólt lőni tavasszal? A választ erre még Garami József edző sem tudja. Legfeljebb csak reménykedhet. De azt is csak módjával. (Dunántúli Napló, 1992. február 27.)

Ahol eldőlt a kapusok vetélkedője
Rájár a rúd a PMSC labdarúgóira, egymás után dőlnek ki a sorból. A soros áldozatok: Bogyay és Braun. Előbbi a napokban karambolozott (nem ő volt a hibás), és enyhe agyrázkódást szenvedett. Az olimpiai válogatott hátvéd, Braun bokája pedig a szerdai edzőmérkőzésein kifordult, ezért lebicegett a pályáról. A szurkolók és Garami Józsefmesteredző számára sok jót nem hozott az utolsó, tét nélküli előkészületi találkozó. Mindenkit arról győzött meg, hogy a PMSC-ben továbbra sincs olyan játékos, aki gólt tudna lőni, márpedig másfél héttel a bajnoki rajt előtt ez nem szívderítő. Azért voltvalami örömteli is a kilencven percben. Bebizonyosodott, hogy Bogyay és Kovácsevics —, utóbbi azért hiányzott, mert szerdán bevonult — mögött jó az utánpótlás. A harmadik számú kapus, a fiatal Karacsai ugyanis nem okozott csalódást. Egyébként a Kovácsevics—Bogyay vetélkedésből Kovácsevics került ki győztesen. Garami József döntése alapján ő áll majd a tavaszi nyitányon a pécsi kapuba. (Nemzeti Sport, 1992. február 27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése