1991. november 9., szombat

1991. november 9. Zalaegerszegi TE - Pécsi MSC 0-1 (0-0)

Zalaegerszegi TE - Pécsi MSC 0-1 (0-0)
1991. november 9., Zalaegerszeg. NB I., 12. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Vezette: Stamler (Vad, Drigán).
Góllövő: Balog a 47. percben. 
Sárga lap: Czigány (Bódog lerántásáért) a 87. percben. 
Szögletarány: 3:3 (1:0 a Pécs javára).

PMSC: Bodnár (Kovácsevics, a 89. percben) — Kónya, Balog, Braun, Palacrky — Bódog, Jenei, Kocsis (Ulveczki, az 55. percben) — Magyar, Czéh, Belansky. Edző: Garami József. 

ZTE: Tóth - Szabó I., Halápi, Pecsics, Horváth J. — Rózsa, Kovács L, Karbuczky - Kovács J., Fújsz (Czigány, az 53. percben), Gyurkity (Szabó, az 53. percben). Edző: Mihalecz István.

Krónika:
4. perc: Rózsa 20 méterről küldöttlapos lövését Bodnár vetődve védte. 
21. perc: Kovács J. rúgást kapott, hosszas ápolásra szorult. 
29. perc: Magyar hét méterről lőhetett, a vetődő Tóth kezéről lepattant a labda, Szabó I a kapu torkából mentett. 
34. perc: Rózsa 17 méterről lőhetett szabadrúgást, a labda azonban a sorfalba vágódott. 
47. perc: Belansky viharzott el a bal oldalon, az alapvonalról visszagurított, Jenei hét méterről a kapufát találta el, a visszapattanó labdát Balog hat méterről a kapubal oldalába vágta. 0-1 
67. perc: Kovács J. távoli lövését védte Bodnár. 
69. perc: Horváth J. 12 méterről leadott lövése nyomán a labda Braun kezén csattant, a bíró vétlennek ítélte az esetet. 
75. perc: Magyar húzott el a védők között, de szorongatott helyzetből, a kaputól tízméternyire, a kifutó Tóthba lőtte a labdát.

Zalaegerszegi márkavédjegy: Za-Ko
Nem sok említésre méltó esemény történt az első félidőben. Egyik fél sem tudott fölényt kiharcolni, a kapuk jóformán nem is kerültek veszélybe, a kapusok unatkoztak. Jellemző, hogy a hazaiak az első 45 percben még szögletet sem értek el, igaz, a pécsiek is csak egyet. Azt nem lehet mondani, hogy nem igyekeztek a csapatok, de ez az igyekezet gyermeteg hibákat szült. 
A szünet utáni gyors pécsi gólalaposan megváltoztatta a játékot. Nagy fölénybe került a hazai csapat, ez azonban meddőnek bizonyult. Igazi gólhelyzethez nem is jutott a ZTE. 
A PMSC kitűnően, szervezetten védekezett, csak néha történt kétségbeesett mentés. „el a kaputól” jelszóval. Annak ellenére, hogy ebben a játékrészben legalább 35 percig a pécsi térfélen folyt a játék, mégis a vendégek szórványos támadásai jelentettek nagyobb veszélyt. A Pécs jó védekezése és gyors ellentámadásai révén megérdemelten nyerte a találkozót. (Nemzeti Sport, 1991. nov. 10.)

Bodnár végig unatkozott
Várható volt, hogy nagy taktikai csatát hoz a bajnokságban eddig kevés gólt rúgott, ám egyben a legkevesebb gólt is kapott PMSC, valamint a sok gólt összeszedett hazai együttes mérkőzése. A hazaiak, mondván, hogy nem tehetnek mást, csak menekülnek a győzelembe, bátor támadójátékkal lepték meg a pécsieket, akik a szokásukhoz híven ismét sündisznóállást foglaltak el saját kapujuk előtt. 
Ahogy telt az idő, egyre bizonyosabbá vált, hogy ez az egerszegi csapat nem jelenthet különösebb veszélyt Bodnár kapujára. S miután fellazult védelmük ellen a gyors pécsiek mindig rést találtak, csak idő kérdése volt, hogy mikor élnek a lehetőséggel. A szünet után szerzett gyors góllal mintegy megpecsételődött a zalai csapat sorsa, mert hiába támadott a mérkőzés végéig a ZTE, feltörhetetlen diónak bizonyult az összeszokott pécsi védelem. 
A PMSC-ben Bodnár a kapujában végigunatkozta a mérkőzést, mert előtte nagyszerűen zárt a Balog—Braun retesz, sőt a hajdani zalai söprögetőnek még arra is futotta erejéből, hogy ellátogasson volt csapata kapuja elé, és megszerezze a győzelmet jelentő gólt. A pécsi középpályások között Jenei tette a legtöbbet, s bár sokat vétett, ennek ellenére ő volt a leghasznosabb ebben a csapatrészben. A csatárok közül Belansky hozta régi formáját és segítette csapatát a győzelemhez. 
A hazaiaknál a hátvédsorban Halápi és Pecsics, míg a középpályán Kovács L. nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Mestermérleg:
Garami József: - Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de nagyobb helyzeteink nekünk voltak. A szünet után fölénybe került a ZTE, ám egy lehetőséget ki tudtunk használni. 
Mihalecz István: - Ma csak ennyire tellett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése