1991. november 5., kedd

1991. november 5. Pécsi MSC - MSK Hurbanovo 1-0 (0-0)

Pécsi MSC - MSK Hurbanovo (Ógyalla) 1-0 (0-0)
1991. november 5. Pécs, Kovácstelep, nemzetközi edzőmérkőzés. 100 néző.

Vezette: Vavika. 
Góllövő: Hánzs 70'.

PMSC: Bodnár (Bogyay) - Kónya, Balog, Lőrincz (Szabó), Palaczky — Ulveczky (Knézics), Jenei, Czéh, Kocsis - Magyar (Hánzs), Belansky (Bojás). Edző: Garami József.

Az edzőmérkőzésen sem lehet tanulni?
Ha a szlovákiai második liga jelenleg utolsó előtti helyén tanyázó Hurbanovo vezetői azért kérték Medgyes Péter új csapatától ezt az edzőmeccset, hogy a nagyobb testvértől tanulhassanak valamit a labdarúgás fortélyaiból, kár volt érte. Jól titkolták ugyanis a pécsi fiúk, hogy mire is képes egy magyar NB l es labdarúgó. 
Az első 60 percet szándékosan se lehetett volna pontosabban négy részre osztani, mint ahogy azt maguk a focisták tették. A 15. percben a vendégek hagytak ki nagy helyzetet, amikor egy közeli szabadrúgás-lövésüket Bodnár vetődve tenyerelte az alapvonalon kívülre. Pontosan a 2. negyedóra végén lőtt először értékelhetően kapura a PMSC Magyar révén, ez szintén kimaradt. Ugyanő zárta a félidőt a 45. percben egy távoli bombával, amit szintén fölé öklözött a szlovák hálóőr. Az újabb akcióra pedig a 4. tizenöt perc végéig kellett várni, ezt megint a vendégek vezették és hagyták is ki. 
A 70. percben Belansky futott föl a balszélen (egyébként lesen, de a bírók nem jeleztek) és ívelt Hánzs elé középre, ő közelről a bal alsó sarokba vágta a piros-feketék becsületgólját (1-0).

Ezen a meccsen nem volt osztálynyi különbség a két együttes között, végig szívósan küzdöttek a vendégek. A vége felé láthatóan jobban elfáradtak, ezt azonban nem tudta o PMSC kihasználni. (Dunántúli Napló, 1991. nov. 6.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése