1991. szeptember 28., szombat

1991. szeptember 28. Vasas SC - Pécsi MSC 3-0 (2-0)

Bódog Tamás
Vasas SC - Pécsi MSC 3-0 (2-0)
1991. szeptember 28. Budapest, Fáy utca. NB I., 6. forduló. 6.000 néző.

Vezette: Huták (Puhl, Bognár). 
Góllövők: Claude a 24., Klink 38, Claude a 64. percben. 
Sárga lap: Turbék (Belansky felvágásáért) a 30., Mészöly (reklamálásért) a 60. percben. 
Kiállítva: Bódog az 57. percben. 
Szögletarány: 8:5 (5:3) a Vasas javára. 

Vasas: Babócsy - Turbék, Juhár, Kecskés, Mészöly - Pecha, Galaschek, Gubucz, Klink - Coco-Aires (Nagy, a 73. percben), Claude. Edző: Gellei Imre. 

PMSC: Bodnár - Kónya, Braun, (Kocsis, az 35. percben), Balog, Palaczky - Jenei, Bódog, Czérna (Ulveczki, a 65. percben), Czéh - Magyar, Belansky. Edző: Garami József. 

Krónika:
10. perc: Czéh ijesztett rá a Vasas híveire, de végül tíz méterről keresztbe ellőtte a labdát a jobb sarok mellett. 
14. perc: Claude egyedül húzhatott kapura a jobbösszekötő helyén, de aztán tízméterről ügyetlenül rúgta meg a labdát, s a kifutó Bodnár hárított. 
21. perc: A pécsi védelem összehozta a mérkőzés első gólját. Bodnár Palaczky felé továbbította a labdát, a balhátvéd elmélázott, Coco-Aires viszont tudta, hogy mi a kötelessége, ott termett, megcélozta a kaput, a pécsi kapus még bele tudott ütni a lövésbe, ám a labda Claude-ig jutott, aki négy méterről a kapu jobb oldalába juttatta. 1-0 
31. perc: Belanaky jó cselekkel hívta fel magára a figyelmet, felnézett, látta, hogy Magyar egyedül van, felé továbbította a labdát, Babócsy azonban a kapu torkában egy gondolattal megelőzte a pécsi fiút. 
37. perc: Huták játékvezető borzolta a Vasas-hívők idegeit. A kapu bal oldalának irányába guruló labdára Gubucz és Bodnár indult el, a labda Gubucz előtt volt már, amikor a kapus megfogta a Vasas-játékos lábát. Jobb pályákon ezért tizenegyest adnak. Huták elegáns mozdulattal mutatta, hogy mehet minden tovább. 
38. perc: Pecha ment el a jobb oldalon, ügyesen átkanyarította a labdát a másik oldalra, az elöl tartózkodó Klink kilépett a védők mögül, és öt méterről elegánsan a kapu bal oldalába fejelt. 2-0.
55. perc: Ismét egy Claude-alakításnak tapsolhattak a nézők. Bár felpattant előtte az ötösön a labda, mégis meg tudta célozni a jobb alsó sarkot, de végül Bodnár szögletre mentett. 
57. perc: Klink jó átadást kapott a balösszekötő helyén. Az utolsó pécsi, Bódog rátámadt, Klink elrúgta mellette a labdát, és szabadon iramodhatott volna a kapu felé, ám Bódog elé lépett, és szándékosan feltartotta. Huták habozás nélkül kiállította a védőt. 
84. perc: Pecha a jobb oldalról végzett el egy óriási partdobást, a labda Gubucz felé szállt, de nem érte el, Claude viszont valósággal berobbant, nyolc méterről a kapu jobb oldalába továbbította a labdát. 3-0 86. perc: Czéh hatalmas, húszméteres, jobb alsó sarokra tartó labdáját Babócsy óriási bravúrral mentette. 

Mester, gond van!
Renault száguld a Fáy utcában
Fáy utcai vígasságok, így foglalhatnánk össze egy mondatban, ami ezen a mérkőzésen történt. A Vasas nemcsak azzal tűnt ki, hogy színes mezben játszott, játéka is tetszetős volt. Főleg a szurkolók számára, de azoknak is, akik szeretik a látványos labdarúgást. A szerdai kupamérkőzésre készülő pécsiek fehér mezben próbálták terelgetni a labdát, de inkább szürkének tűnt amit ezen a találkozón bemutattak. A Vasas játszotta a futballt, többször is vastapsot hallottunk, sokak szerint legalább öt esztendeje nem volt hasonló öröm, vidámság, vigság ezen a pályán. Igaz, kellett ehhez a nagyon gyenge Pécs, ám ez még önmagában „nem jogosította volna fel” a Vasast arra, hogy így játsszon. 
Már az első félidő elején, amikor kifulladt a néhány erőtlen pécsi ellentámadás, érezni lehetett, hogy a Vasas elkapta a fonalat. A közelharcokból rendszerint a piros-kékek kerültek ki győztesen, akcióikra is illett a modern jelző. A Vasas minden csapatrészében volt olyan labdarúgó, aki fazont tudott adni a játéknak, s éppen ezek a jobb formában lévő csapattagok garantálták a játék folyamatosságát. A három gólon kívül még további helyzetei is voltak a Vasasnak, de ezek a ziccerek már nem jöttek be. 
A Pécs szombati játéka nagy kérdőjel, nem valószínű, hogy a szerdai UEFA Kupa-visszavágóra tartalékolt, mert ott már, főleg, ha így játszik, esélye igazán minimális. Mindenesetre régen láttuk ilyen gyengének ezt a sok dicsőséget megért csapatot. Gondoljuk, lesz épp elég dolga Garaminak és segítőtársainak, hogy együttesükbe lelket verjenek a Stuttgart elleni összecsapásra. (Nemzeti Sport, 1991. szept. 29.)

Forró volt az angyalföldi pálya
Rászolgált a győzelemre a Vasas, akár még több góllal is nyerhetett volna. Hozzá kell azonban tenni, ezen a szombaton a PMSC-nél aligha kaphatott volna könnyebb ellenfelet a Fáy utcai gárda. 
A PMSC-ben Bodnár a gólokról nem tehetett, több esetben is bravúrral hárított. A védősorban Balog volt a legmegbízhatóbb, a többi, egymást váltó védő nem bírt a mozgékony Claudedal. A középpályán Jenei védőmunkája és Czéh néhány megoldása érdemelt dicséretet. Czéh, amíg bírta, megoldotta feladatát, Bódognak azonban egyáltalán nem ment a játék. A csatársor teljesen magára maradt, az erős, jól romboló vasasi védelemmel nem bírt. 
A Vasasban Juhár, Mészöly, Kecskés és Claude játszottak átlagon felül.

Mestermérleg:
Gellei Imre: - Ezen a mérkőzésen végre tudtunk ritmust váltani, és úgy indultunk be, mint egy '91-es szuper Renault-autó. 
Garami József: - Az első 25 percben egyenrangú ellenfelek voltunk, de a lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Braun sérülése és egy ritkán látható figyelmetlenség után a csapat megzavarodott. Gratulálok a Vasas nagyszerű játékához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése