1970. január 1., csütörtök

1911. március 12. Pécsi AC - Bácska-Szabadkai AC 3:2 (0:1)

Pécsi AC - Bácska-Szabadkai AC 3:2 (0:1)
1911. március 12. Pécs, Ráth u. barátságos m. "nagy közönség".

Vezette: Fehér Miklós.
Gól: Markos (2), Rudnyánszky ill. Kocsmár, Marcikics.

Pécs: Győry - Kapos, Kolozsváry - Házy, Kálmán, Szendrődy - Török, Dombováry, Markos, Rudnyánszky, Bellmann.

Szabadka: Milnasin - Stipics, Kocsmár I. - Marcikics II., Papp, Kocsmár II. - Szalay, Dulics, Lansfeld, Marcikics I., Letics.
(megjegyzés: Szabadkánál az előzetes összeállítás áll csak rendelkezésünkre).

"Eddig nem látott nagy közönség jelenlétében találkozott a délvidék legjobb csapata a Bácska-Szabadkai Atlétikai klub a dunántúli bajnokság legjogosabb aspiránsával, a Pécsi Atlétikai Club football csapatával. Az első félidőben Bácska volt némi fölényben, ennek dacára Pécs büntető rúgáshoz jut, mely azonban kihasználatlan marad. Bácska erélyes támadását a pécsi védelem önfeláldozóan leszereli, sőt, Győry kapus védés közben súlyosan megsérül. A félidő közepén a kitűnően játszó Bácska csatározása felnyomul, és Kocsmár védhetetlen lövése vezetéshez juttatja a szabadkaiakat. Az eredmény a félidő végéig változatlan marad. 
A második félidőben Bácska visszaesik, és Pécs erős tempót diktál. Szabadka büntetőrúgást vét, melyből Markos az eredményt kiegyenlíti. Csak rövid ideig eldöntetlen az eredmény, mert újból Bácska támad, és Marcikics kiszökése vezetéshez juttatja Bácskát. Erre a pécsiek a tőlük megszokott önfeláldozással támadnak, míg a Bácska az erős iramtól lassanként visszaszorul. A második félidő 26 percében Bácska terhére szabadrúgás esik, melyet Dombováry a kapu előtt Markoshoz juttat, kinek jobb sarokba helyezett labdája az eredményt újból kiegyenlíti. Pécs továbbra is offenzívában marad, és a kapu előtti kavarodásból Rudnyánszky a pécsiek győztes goalját rúgja. További eredményt egyik csapat sem ér el, és így a Pécsi Atlétikai Klub football csapata 2:3 arányában megnyerte a mérkőzést.
A győzelem elérésében oroszlánrész a pécsi fedezetsort illeti. A győztes pécsi atléták csapata a következőkből állott: csatárok Török, Dombováry, Markos, Rudnyánszky, Bellmann, fedezetek: Házy, Kálmán, Szendrődy, hátvédek Kapos, Kolozsváry, kapus: Győry. A mérkőzést mindkét fél teljes megelégedésére Fehér Miklós (Szigetvár) pártatlanul vezette." (Pécsi Napló, 1911. március 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése