1970. január 1., csütörtök

1911. március 19. Pécsi AC - Fővárosi Ifjak AK 4:2 (1:2)

Pécsi AC - Fővárosi Ifjak AK 4:2 (1:2)
1911. március 19. Pécs, Ráth u., barátságos m.

Vezette: Aschner.
Pécsi gólszerzők: Markos (3), Bellmann.

Pécsi AC: Matyi - Rapos, Kolozsváry - Halász, Szendrődy, Hainess - Belmmann, Markos, Rudnyánszky, Dombováry, Török.

"Vasárnap aratta a Pécsi Atlétikai Club eddigi legszebb győzelmét, amennyiben legyőzte az idei saison folyamán veretlen Fővárosi ifjak Atlétikai Körének I. csapatát. Az első félidőben a budapestiek szél irányában játszanak, és némi fölényben vannak, ennek dacára a pécsiek bünetető rugást érnek el, melyből Markos a pécsiek vezetőgoalját rugja. Erre a budapestiek vehemensen támadnak és a pécsi tartalék kapus hibájából az eredményt kiegyenlítik, sőt büntetőrugásból vezetéshez jutnak. Az első félidő 2:1 arányban a budapestiek javára zárul.
A második félidőben a pécsiek a tőlük megszokott eréllyel és önzetlen összjátékkal támadnak és a pécsi csatárok erős ostrom alá veszik az ellenfél kapuját. Az eredmény nem sokáig késik. Markos egy lerohanás alkalmával Bellmannhoz juttatja a labdát, aki azt a kapu bal sarkába juttatva az eredményt kiegyenlíti.Pécs nem csügged, a fedezetsor lelkes támogatása mellett tovább is támad, és Dombováry a jobb oldalon az ellenfél védelmét lefutva Markoshoz juttatja a labdát, ki a pécsiek vezető goalját rugja. Az eredmény lelkesedést önt a játékosokba és a nagyszámú közönség élénk tapsa között a Pécsi is tovább támad és Rudnyánszky előre adott labdáját Markos a kapu bal sarkába helyezi. 4:2. A budapestiek is támadnak, közben Hainess megsérül, azonban Halász, Szendrődy, Kolozsváry és Rapos (kapitány) résen áll és további eredményt egyik csapat sem ér el és a verseny a Pécsi Atlétikai club eddigi legszebb eredményével zárul. A győztes pécsi csapatban a következők játszottak:
Bellmann, Markos, Rudnyánszky, Dombováry, Török, Halász Szendrődy, Hainess, Rapos, Kolozsváry, Matyi.
A mérkőzést kitűnően vezette Aschner mérnök, volt represestatios játékos. A pécsi csapat mai sikere után érdeklődéssel nézünk a f. hó 25-én a Székesfehérvári torna Egylettel tartandó bajnoki küzdelem elé. (Pécsi Napló, 1911. március 21.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése