1970. január 1., csütörtök

1911. június 25. Pécsi AC - III. kerületi TVE 8:1 (4:0)

Előzetes összeállítások a Pécsi Napló, 1911. június 25-i számában
Pécsi AC - III. kerületi TVE 8:1 (4:0)
1911. június 25. Pécs, Ráth utcai PAC-pálya.

Vezette: Sipos Ernő (M.A.C).4
Gólszerzők: Markos (6), Dombováry, Fehér illetve Bodnár.

PAC: Győry - Kolossváry, Rapos - Szendrődi, Perényi, Rudnyánszky - Mátyás, Fehér, Dombováry, Markos, Bellmann. 

III. kerület: Foderit - Szalay, Almási II. - Vitéz, Gállos, Wirt - Csáky, Bodnár, Góby, Magyar, Jancsó.

"Akik a vasárnapi footballmérkőzés első 20 percét végignézték, azok közül senki sem gondolt arra, hogy a pécsi atléták ily horribilis goalkülönbséggel fogják a jól megérdemelt győzelmet kivívni. Mielőtt az igazán érdekes és a footballsport igen csekély számú elleneseit is meghódító fair, úri modorú játék lefolyását közöljük, szükségesnek tartjuk megemlíteni, hogy a budapestiek csapatában nagyobb részt II-ik csapatuk tagjai szerepeltek, kik tudás tekintetében némiképp pótolták elődjeiket, azonban kitartás tekintetében a mieinket meg sem tudták közelíteni, és különösen a P.A.C. csatársorának önzetlen összjátéka okozta a budapestiek meg nem érdemelt, nagyarányú leverését.
A mérkőzés d. u. 5 óra 40 perckor, Sipos Ernő bíráskodása mellett vette kezdetét. A helyválasztás joga a pécsieknek kedvez, kik háttal a napnak állnak fel. Az első félidő 20-ik percéig mezőnyjáték folyik és az iram egy-egy csatának kiszökésével egyszer az egyik, máskor az ellenoldal élénkül, sőt, a Győry által jól védett pécsi kapu látszólag öbbször forog veszélyben, azonban Kolossváry biztos rúgásaival és Rapos kitűnő helyezkedésével a mezőnybe tereli a labdát. Végre megtörik a jég! A csatársor önzetlen kombinációval felnyomul és Dombováry a kapu előtt kiszökteti a kis Markost, kinek kapura irányított lövését az ellenfél kapus a a goalba védi. Alig állt fel a két csapat, Dombováry újból kiszökteti Markost, ki a jobb sarokba védhetetlen goalt rúg. A fedeztesor, Perényi, Szendrődi, és Rudnyánszky, látva az ellenfél lankadását, az offenzíva terére lépnek, és szorgalmasan juttatják a labdát csatárainkhoz. A két szélen Bell és Mátyás gyors lerohanásokkal veszélyeztetik az ellenfél kapuját, míg középen Dombováry, Markos és a csapatban először szereplő Fehér egymást megértve dolgozzák ki a labdát. Különösen Markos és Dombováry egymást megértő összjátéka jelent minden egyes alkalommal veszélyt, minek a félidő végéig Markos által lőtt újabb két goal az eredménye.
A második félidőben a budapestiek a széles pécsi pályához nem szokva teljesen visszaesnek, és a mérkőzlé végéig Markos, Dombováry és Markos beadásából 2, Fehér Markos beadásából 1, és Dombóváry Bell középreküldött labdájával további 1 goallal nyolcra szaporítja a győztes pécsi atléták goaljainak számát. A mérkőzés vége előtt éri el a vendégcsapat Bodnár révén egyetlen goalját, amennyiben a szabadon álló Bodnár 6 méterről védhetetlenül a kapuba lövi a labdát.
A pécsi atléták mindegyike kitűnően játszott, elismerést érdemel a csatársor igazán önzetlen összjátéka és kitűnően játszott a kis Markos, ki az idei szezon folyamán elért legjobb formáját mutatta. 
A mérkőzést kitűnően vezette Sipos Ernő (M.A.C.), kit az egész mérkőzés folyamán ünnepelt a lelkes, mintegy 1000 főnyi, igazi úri pécsi közönség." (Pécsi Napló, 1911. június 27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése