1970. január 1., csütörtök

1911. június 11. Pécsi AC - Műegyetemi AFC 2:1 (2:0)

Pécsi AC – Műegyetemi Atlétikai és Futball Club 2:1 (2:0)
1911. június 11. Pécs, Ráth utcai PAC-pálya, barátságos mérkőzés. 300 néző.

Vezette: Friedmann Mór (Terézvárosi TC).
Pécsi góllövők: Bellmann, Dombováry.

PAC: Győry - Kolossváry, Rapos - Perényi, Kultsár, Rudnyánszky - Mátyás, Dombováry, Gárdos, Markos, Bellmann.

"Zuhogó eső közepette mintegy 300 sportért lelkesedő közönség nézte végig a tegnapi labdarúgó mérkőzést. Érdemes volt a kis számú közönségnek az idő viszontagságaival dacolni, mert a tegnapi football matchen mutatták athlétáink legszebb játékukat és maguk a műegyetemisták is elragadtatással nyilatkoztak a mieink fejlett fair játékáról.
Az első félidőben a pécsiek gyönyörű összjátékkal támadják az ellenfél kapuját és Bellmannak kapura irányított lövése az ellenfél hátvédjének fejéről védhetetlenül a hálóba jut.
A pécsi csapat tovább is dominálja a küzdőteret és Rudnyánszkynak Dombováryhoz juttatott labdájával Dombováry a pécsiek második goalját rugja. Az első félidőben végig a pécsiek viszik a támadószerepet és Rudnyánszky, Kultsár és Perényi szorgalmasan támogatják csatársorunkat, azonban a balösszekötő hiábavaló driblizései folytán a csatársor meddőségre van kárhoztatva. Igazán kár, hogy a kiváló balösszekötőnk, ahelyett, hogy a kínálkozó alkalmakkor a labdát leadná, azt magánál tartja. Az első félidőben további eredményt egyik csapat sem ér el és a félidő 2:0 arányban a P.A.C. javára zárul. 
Szünet után a pécsieknél enyhül az iram, és lassankint a műegyetemisták veszik át támadás szerepét, azonban Kolossváry kapcsolásaival és Rapos energikus fellépésével minden akciójukat megsemmisíti. A félidő közepén az ellenfél csatára kényelmesen kiszökik és közelről védhetetlen goalt rug. Az eredmény még nagyobb energiát kölcsönöz a budapestieknek, és csupán Győry védésein múlik, hogy az eredményt nem egyenlítik ki. A mérkőzés 2:1 arányban a pécsiek igazán megérdemelt szép győzelmével végződik. 
A mérkőzésen újból élveztük a Magyar Labdarúgó Szövetség kiváló bírájának Friedmann Mórnak (T.T.C.) korrekt bíráskodását.
A győztes pécsi atléták a következő csapattal szerepeltek: Győry - Kolossváry, Rapos - Perényi, Kultsár, Rudnyánszky - Mátyás, Dombováry, Gárdos, Markos, Bellmann.
A mérkőzés után a két csapat a Nádorban találkozott a fehér asztalnál és ott láttuk a P.A.C. hölgytagjainak egy részét is. A banketten Lauber Rezső dr. a a P.A.C. agilis alelnöke szép szavakkal köszntötte fel a MAFC tagjait és örömének adott kifejezést, hogy a pécsi közönség végre elismerte a sport nemes és felemelő voltát, mit beigazolt az a lelkes és kisszámú közönség, mely dacolva az idővel bőrig ázva végignézte az idény legszebb mérkőzését. A műegyetemiek részéről Székely csapatkapitány emelte poharát a megjelent hölgyekre és a P.A.C.-ot, mint a vidék legfairebben játszó, és legúriabban viselkedő csapatát éltette. A budapestiek az éjjeli vonattal utaztak haza., míg a mieink hajnalig együtt maradtak és athlétáink ugyancsak megtáncoltatták a lelkes sportladyket." (Pécsi Napló, 1911. június 13.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése