1970. január 1., csütörtök

1911. április 2. Pécsi AC - Magyar AC 6:9 (0:3)

Pécsi AC - Magyar AC 6:9 (0:3)
1911. április 2. Pécs, Ráth utcai PAC-pálya, barátságos mérkőzés.

Vezette. Aschner Lipót.
Gólszerzők: Dombováry (2), Markos (3), Kultsár,  illetve Bodnár (6), Földessy, ismeretlen (2).

PACGyőry - Kolosváry, Rapos - Hainess, Rudnyánszky, Dávid - Gárdos, Belmann, Dombováry, Markos, Kultsár.
Pécsi Napló, 1911. április 4-i száma
"A Ráth utcai sporttelepen eddig nem látott nagy közönség jelenlétében folyt le a Magyar Atlétikai Club között footballverseny. Oly nagy volt az érdeklődés, hogy a mérkőzés kezdetén ülőhelyet már nem lehetett kapni. A közönség soraiban nagy számban ott láttuk Pécs szép hölgyeit is. 
A verseny, mint előrelátható volt, az idén veretlen Magyar Atlétikai Club 9:6 arányú győzelmével végződött, és az eredmény a pécsi atléták kitűnőségéről tesz bizonyságot, mert kevés vidéki csapat dicsekedhetik ily szép eredménnyel. A budapestiek csapatában Bodnár, Magyarország legjobb csatára is játszott, ki egymaga 6 goalt juttatott a pécsiek kapujába. 
Az első félidőben a MAC van fölényben, és csak Rapos és Kolozsváry játékán múlott, hogy a félidőt 3:0 arányban nyerik. A második félidőben, mely közös elhatározással 15 perccel tovább tartott a pécsi csatársor is belemelegszik, és amikor Kulcsár balszélre, Dombováry középre, Rapos jobbösszekötőbe kerül, vehemensen támadja a pestiek kapuját. A félidő közepéig Budapest 7:0 vezet. Mindenki a pécsiek súlyos leverését jósolja, azonban Kolossváry és Bellmann résen áll s a pécsi atléták nem csüggednek, és a kapu előtti kavarodásból Dombováry a pécsiek első goalját rúgja, sőt, néhány perccel utóbb Rapos Dombováryhoz juttatja a labdát, ki a jobb sarokba helyezett labdával a második goalt rúgja. Ezután a budapestiek Bodnár és Földessy révén 1-1 goalt rúgtak. Pécs offenzívába jut és Gárdos beadásából Markos a pécsiek 3-ik gólját rúgja. A nagyszámú közönség lelkesítőleg biztatja csapatát, és Hainess előreadott labdájával Dombováry a jobb szélen megszökik és a kapu előtt Kultsárhoz juttatja a labdát, ki védhetetlen goalt rug. Pécs tovább is támad és Rapos önzetlen beadásából Markos ujból goalt rug, sőt néhány perccel később Kultsár beadott labdáját helyezi a goalba.
A pécsi atléták vasárnapi szereplése az idei saison legszebb és erkölcsi tekintetben legértékesebb versenye volt, mert a sportértő előtt tudva volt, hogy a budapestieket lehetetlen leverni és a legnagyobb optimizmussal sem gondolhattunk arra, hogy a pécsi atléták ily becsülettel fogják helyüket megállani és szép szereplésük után biztatólag nézünk a f. hó 9-én Kaposvárott vívandó bajnoki küzdelem elé és erősen hisszük, hogy a pécsiek megnyerik a dunántúli labdarúgó bajnokságot. A bírói tisztet Aschner mérnök kitűnően töltötte be.
A Pécsi Atletikai club a következő csapattal versenyzett: Győry - Kolosváry, Rapos - Hainess, Rudnyánszky, Dávid - Gárdos, Belmann, Dombováry, Markos, Kultsár." (Pécsi Napló, 1911. április 4.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése