1970. január 1., csütörtök

1911. március 26. Pécsi AC - Monori SE 5:3 (3:1)

Pécsi AC – Monori SE 5:3 (3:1)
1911. március 26. Pécs, Ráth utcai PAC-pálya. Barátságos mérkőzés.

Vezette: Lévay Jenő (UTE).
Pécsi gólszerzők: Dombováry, Markos Rapos, Kulcsár, Bellmann.

PACGyőry- Kolozsváry, Rapos - Hainess, Szendrődy, Rudnyánszky - Török, Dombováry, Kulcsár, Markos, Bellmann.

"Amíg szombaton esős idő volt, addig a vasárnapi versenyen, a Monori Sport Egyesülettel vívott versenynek gyönyörű idő kedvezett. Rég nem látott küzdelemben volt a pécsi közönségnek része. Az első félidőben Pécs van fölényben és Hainess előreadott labdájával Dombováry a pécsiek első goalját rugja. A pécsi csapat eddig nem látott önzetlenséggel és összjátékkal támad. A siker sem késik. A pécsiek vehemens támadását a monoriak szabálytalanul akasztják meg, a megítélt büntetőrúgásból Markos a pécsiek második goalját rugja. Közben a monoriak felnyomulnak és a középcsatár kapura rugott labdája a hálóban akad meg. Rudnyánszky, ki ez alkalommal először játszott fedezetet és új posztját kifogátalanul töltötte be, az ellenfél kapuja elé juttatja a labdát, azonban a hátvéd kézzel fogja el. A megítélt 11-est Rapos gyilkos erővel a kapuba rúgja. A monoriak lábra kapnak, és a második félidőben ugyancsak munkát adnak a pécsi védelemnek. Rapos egy alkalommal visszarugja a labdát, és Szendrő, a monoriak kapitánya hibásan fogja el, miáltal megsérül, s a versenyt tovább nem folytathatja.
Nem mulaszthatjuk el megemlíteni a PAC választmányi tagjának, Szigeti Frigyesnek nemes adományát, ki az atlétáknak teljese felszerelt mentőszekrényt ajándékozott, melyre ez alkalommal sajnos, szükség is volt.
Monort a nem várt incidens sem csüggeszti el és offenzívába jut, minek eredményeképpen két goalt juttat a pécsiek kapujába. 3:3. Még 14 perc van hátra, és a pécsi közönség bíztatja csapatát. Kolozsváry szabadrúgását Török felfogja és a labdát Dombováryhoz juttatja, ki Kulcsárt kiszökteti és Kulcsár az őt szorító védelem dacára a labdát védhetetlenül a goalba helyezi. Közben Rapos és Győrynek nyílik alkalma az ellenfél védelmét leszerelni. A pécsi fedezetsor, Hainess, Szendrődy és Rudnyánszky rég látott agilitással támadja a monori csatasort, és Rudnyánszky előreadott labdáját Bellmann vehemensen a kapuba rúgja. Ezután Rudnyánszky elhagyja a pályát és nemsokára a bíró a pécsi atléták 5:3 arányú győzelmével végződött szép verseny végét jelzi. A pécsiek a következő jól sikerült összeállításban szerepeltek:
Győry- Kolozsváry, Rapos - Hainess, Szendrődy, Rudnyánszky - Török, Dombováry, Kulcsár, Markos, Bellmann.

Lévay Jenő, az Újpesti TE tagja, a Magyar Labdarúgók Szövetségének kiküldöttje kitűnően bíráskodott." (Pécsi Napló, 1911. március 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése