2024. szeptember 8., vasárnap

Spílerek: Terbe Botond - 2000. 04. 19.

Terbe Botond
(fotó: pmfc.hu)
Terbe Botond

Született: 2000. április 19., Kecskemét.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 79.
Góljainak száma: 1.

Érkezett: Vasas FC (2022. július).

A spíler negyvenet meghaladó NB II-es meccsszámmal érkezett a Vasastól Pécsre. Kellő rutinnal foglalta el tehát a helyét a PMFC középpályáján, ahol inkább a védelemt volt hivatott erősíteni. A pályán harcos, kemény és nagy munkabírású labdarúgóként mutatta be őt a klubhonlap, hozzátéve, ha kell, a hátvédsorban is feltalálja magát. Maga a spíler is megemlítette ezt:

- A jobbhátvéd poszt igazán hozzám nőtt, ám bárhol is számítanak rám, ott szeretnék a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. (pmfc.hu, 2022. júl. 5.)

Sem Weitner mester, sem az egymást követő utódai nem a jobbhátvéd posztján, inkább egy sorral előrébb, a védekező középpályás posztján számítottak a labdarúgóra. Összességében nem okozott csalódást, valóban küzdött a Munkásért.

Mindkét, Pécsett töltött évében a foglalkoztatottabb labdarúgók közé tartozott. A 2022/23. jelzetű évadban 27, egy szezonnal később 31 bajnoki találkozón lépett pályára, s egy alkalommal gólt is szerzett. 2024. áprilisában, a pontvadászat 31. fordulójában a Tiszakécske kapuját vette be. Már fél óra is eltelt a mccsből, amikor egy rossz felszabadításra csapott le a spíler, majd jobb oldalról befelé törve tizenhét méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. Ez a gól három pontot ért, ami igen jól jött a kiesés elleni harcban.

Sajnos, a harcot elveszítette a csapat, kiesett a másodosztályból. Terbe is új állomást keresett magának, a Mecsek Expresszt kanizsai gőzösre váltva.

Távozott: FC Nagykanizsa (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2022. július 6. Pécsi MFC - HR Rent-Kozármisleny FC 0-0 - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Terbe Botond statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 58 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 20 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 79 mérkőzést játszott a PMFC-ben, egy gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése