2024. szeptember 7., szombat

Spílerek: Harsányi István - 1997. 04. 26.

Harsányi István
(fotó: pmfc.hu)
Harsányi István

Született: 1997. április 26.
Posztja: támadó, szélső.
Mérkőzéseinek száma: 86.
Góljainak száma: 15.

Érkezett: Szentlőrinc SE (2022. július).

Harsányi átigazolása azon ritka pillanatok egyuike volt, amikor blogunk óhaja találkozott a klubvezetők kívánságával és a valósággal. A Szentlőrinc házi gólkirályaként Pécsre érkező támadótól ha megváltást és mennybemenetelt nem is, de a támadójáték gólszámokban történő fejlődését és a tabellán való előrelépegetést mindenképpen vártuk. 

Tudtuk jól, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de abban a csapatban volt már azért néhány jómadár: a gólvonalon Helesfay, a védelemben Rácz László és az azóta Kecskemétre igazolt és stabil NB I-es labdarúgóvá vált Katona Levente, a középpályán Nikitscher, aki már szintén Kecskeméten kergeti a bőrt, sőt, a szövetségi kapitány is felfigyelt már a játékára, a szélen Kónya Dávid, fazonszabászként pedig Hegedűs Márk. Joggal bíztak a pécsi szurkolók abban, hogy egy-két célirányos, posztra történő igazolással, mint amilyen Harsányié is, még markánsabb képet mutat majd a Munkás. 

Gólöröm a Mosonmagyaróvár ellen
2023. júliusában
(fotó: PMFC Facebook)
A kimondott cél ugyanis néhány éven belül az élvonal volt, s ebbe a startégiába jól illeszkedett Harsányi átigazolása is. A klubhonlapnak adott székfoglalójában gólokat és gólpasszokat ígért, s ezekkel nem is maradt adós. Blogunk a gólpasszokat nem tartja nyilván, de a gólok számával nem okozatt csalódást. A Pécsett töltött két évben összesen 15 gólt jegyzett. A 2022/23-as jelzetű bajnoki év 7 (az NB II-es pontvadászatban 6, edzőmérkőzésen 1), a 23/24-es pedig 8 (7 és 1) gólt hozott a számára. Lehetett volna több is? Igen, egy feljutásra hajtó csapatban mindenképp. De a bajnoki osztályt lefelé elhagyó csapatban viszont elfogadható teljesítmény a hét találat, különösen úgy, hogy a spíler valóban játszotta a focit. Ha kellett cselezett, próbálkozott messziről is, közelről is. A csapat támadószekciójából egyedül ő volt az, aki nem szekundát kapott blogunktól a kieséssel végződött idény osztályozókönyvébe.

Ha maradt volna az NB III-ra is, akkor bizonyára tucatnyi gólnál is többet ért volna el. De nem maradt, ami lejárt szerződésű labdarúgóként teljesen érthető döntés volt. 2024. nyarán a 27 esztendős labdarúgó elfogadta a Mezőkövesd ajánlatát, amely szintén osztályt váltott, az élvonalból hullott alá a a másodosztályba.

A spíler így maradt az NB II-ben, s blogunk tovább figyeli a pályafutását.

Vezérként a pályán
(Fotó: Kurdi József/PMFC)
Távozott: Mezőkövesd-Zsóry FC (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2022. július 2. Pécsi MFC - Szekszárdi UFC 3-1 (1-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Harsányi István statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 64 mérkőzés, 13 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 20 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 86 mérkőzést játszott a PMFC-ben és 15 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése