2024. szeptember 14., szombat

Spílerek: Gera Zalán - 2003. 07. 31.

(fotó: pmfc.hu)
Gera Zalán

Született: 2003. július 31., Szeged.
Posztja: támadó.
Mérkőzéseinek száma: 67.
Góljainak száma: 8.

Érkezett: Ferencvárosi TC (2022. szeptember).

Ez a Gera nem az a Gera, és a Ferencváros-Pécs útvonalat is ismertebb névrokonához képest fordított irányban járta be. Elismerjük, hogy a spíler ezzel a családnévvel nehéz örökséget vett a nyakába az Újmecsekaljai pályán,

A spíler a szerződése aláírásától gyakorlatilag végig a pályán volt. Sem bajnoki, sem felkészülési találkozót nem mulasztott, csak a bajnokság záró fordulóját hagyta ki. E közben rúgott hat gólt, ötöt a bajnokságban, egyet pedig az edzőmérkőzéseken. A felkészülési időszakban a Paks elleni  mérkőzésen volt eredményes, amely az első gólja volt a PMFC piros-fekete mezében. Bajnoki góljait a Mosonmagyaróvár, a Diósgyőr, a Nyíregyháza, a Siófok és a Szentlőrinc szurkolói bánták, valamennyit a tavaszi szezon folyamán érte el.

Egy szezonnal később pedig... már sokszor leírtuk, hogy valami végzetesen megtört a csapatnál. Nem tudunk egyetlen momentumot kiemelni, de a folyamat végén a csapat kiesett a másodosztályból. Különösen a támadószekció impotenciája volt szembetűnő, Gera például csak két gólt lőtt a 2023/24. szezon során, egyet a felkészülés során a Majosnak, egyet pedig a versenyidőszakban a Mosonmagyaróvárnak. Igaz, az három pontot ért. A spíler nem is tudott állandó gyökeret verni a csapatban, hol le-, hol pedig becserélték mérkőzés közben. Talán az egyik hiba, amelyet az egymást váltó trénerek elkövettek, az a folyamatos változtatás volt, gyakorlatilag senki sem érezte a bizalmat.

Az elemekkel is megküzdött a gólért
A kiesést követően a morálisan is szétesett társaság a szélrózsa minden irányába széledt szét.

Távozott: CREDOBUS Mosonmagyaróvár (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2022. szeptember 4. Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-0 - NB II.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Gera Zalán statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 50 mérkőzés, 6 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 15 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 67 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 8 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése