2022. szeptember 4., vasárnap

2022. szeptember 4. Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-0

Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
2022. szeptember 4. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 7. forduló. 1.800 néző. 

Kesztyűs születésnapja nem lett tökéletes
(fotó: pmfc.hu)
Vezette: Móri Tamás (Bede Tamás, Bertalan Dávid - Görög Márió).
Sárga lap: Kesztyűs 90' illetve Adamcsek 51', Kovács Á. M. 81', Csősz 88'.

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera Z., 85.), Rácz L., Katona L., Hadaró – Kesztyűs, Szeles – Kocsis B. (Svedjuk, 85.), Nikitscher (Hegedűs M., 73.), Harsányi I. (Kónya D., 90.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

NYSFC: Nagy S. – Baki, Papucsek, Gengeliczki, Jánvári – Vass P. (Novák Cs., 22.), Sigér Á. (Csősz, 80.), Márkus, Farkas B. (Szokol, 65.) – Adamcsek (Kovács Á., 80.), Gresó (Pataki B., 65.). Megbízott edző: Huszák Géza.

Egyharmad torta

Nem sikerült győzelemmel ünnepelni Kesztyűs Barna születésnapját, egymás után másodszor játszott gólnélküli döntetlent a csapat. A legfontosabb kérdést ezzel kipipálhatjuk, hiába játszott hazai pályán a Munkás, ezúttal be kellett érni a torta egyharmadával, egyetlen ponttal.

Kérdés volt az is, hogy a héten érkezett két új fiú közül melyik kap lehetőséget a bemutatkozásra. A választás Szeles Tamásra esett, aki a védelem és a támadószekció között foglalta el a helyét. 

Mindkét edző alaposan megszervezte a védelmet, s ennek is köszönhető, hogy különösebb helyzet nélkül telt az első fertályóra. Egyedül Grésó kapu fölé szállt távoli lövése okozott csekélyke izgalmat. Na és Vass Patrik kényszerű cseréje még a huszadik perc tájékán. 

Az első pécsi helyzetig a harmincadik percig kellett várni. Ekkor Harsányi készített le szépen egy labdát Tóth-Gábornak, a hórihorgas csatár sarokra helyezett lövését a sarok alól tenyerelte ki a nyírségiek kapusa. Szép mozzanat volt!

Sajnos, ez volt az egyetlen hazai helyzet, amit érdemes volt feljegyeznünk. Csekélyke vigasz, hogy a Pécsről éppen Nyíregyházára igazolt Adamcsek Máté nevét sem emlegettük túl gyakran. 

A második játékrészben tovább folyt a helyzetek nélküli mezőnyjáték. A tudósítóknak csak a sok csere adott munkát. 

A mérkőzés már a hajrájába fordult, amikor Tóth-Gábor ismét villant: laza bokamozdulattal gurított el Nagy mellett, a kapuba tartó labdát a gólvonal elől vágták szögletre a látogatók. Irgalmatlan helyzet volt, sajnos ez is meddő maradt.

Még feljegyeztük Gera Zalán bemutatkozását, aki az utolsó néhány percre léphetett pályára. Ha csak fele annyira sikeres lesz, mint névrokona, már akkor közönségkedvenc lesz Pécsett.

Meddő csapatok mérkőzésén valamivel a pécsi egylet állt közelebb a győzelemhez. Sajnálatos, hogy ismét be kell érni egyetlen ponttal. Az újabb pontvesztéssel egy helyet megint visszaesett a PMFC  a tabellán, amelyen a forduló után az ötödik helyet foglalja el.  De ne legyünk telhetetlenek, hiszen a veretlenség tovább él.

MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám: – Nagyon masszív csapattal találkoztunk, amely mélyen védekezett. Az első félidőben kicsit szertelenül futballoztunk, a másodikban már mi uraltuk a játékot, de gólt nem szereztünk.
Huszák Géza: – Küzdelmes, jó iramú találkozót játszottunk, csak a gól hiányzott. Hat forduló után először hoztunk le kapott gól nélkül egy mérkőzést. A Pécs igazolta jó hírét, az utolsó tizenöt-húsz percben akadtak nekünk is lehetőségeink, de úgy érzem, az eredmény igazságos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése