2024. szeptember 22., vasárnap

2024. szeptember 22. Pécsi MFC - Majosi SE 5-0 (4-0)

Preklet Csaba ünnepli a gólját
(fotó: Kurdi József/pmfc.hu)
Pécsi MFC - Majosi SE 5-0 (4-0)
2024. szeptember 22. Pécs, PMFC-stadion. NB III., Dél-nyugati csoport, 8. forduló. 500 néző.

Vezette: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Havasi-Németh Kristóf).
Góllövők: Preklet (6.), Tóth (23.) Daru (28.), Bachesz (45.), Szalánszki (88.) percben.
Sárga lap: Ócsai 36', Zvara 51', Bor 71', Ikonomou 79' ill. Sztankó 68'.

PMFC: Helesfay – Preklet, Ikonomou, Füredi, Bor – Bachesz (Vas, 59.), Rabatin (Zvara, 46.) – Tóth, Fejős (Hegedüs, 70.), Ócsai (Morvai, 46.) – Daru (Szalánszki, 59.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Majosi SE: Budzsáklia – Kovács, Husvéth, Vető (Dávid, 46.), Abért, Stamfel (Takács, 46.) – Hatvani (Szatnkó, 46.), Zsiga – Lőrinc (Horváth, 73.), Balogh (Keresztes, 73.), Szabó Z. Vezetőedző: Varga Balázs.

Szokás szerint

Tétre menő mérkőzésen ugyan először csapott össze a két csapat egymással, de az utóbbi években a felkészülési idszakban rendre megmérkőztek egymással. A címadás annak szól, hogy ezeken a meérkőzéseken kivétel nélkül meggyőző különbségű pécsi győzelem született. Szerkesztőnk sem dúskál fantáziában, mert a legutóbbi Pécs-Majos (2023. július 12., 5-1) meccsről készült tudósítás címe is az volt, hogy "Csak a szokásos".

Szerencsére hamar, már a hatodik percben megszereztük a vezetést. Preklet egy balról beívelt labdát fejelt könnyedén a vendégek kapujába (1-0). Az előnyünket a 23. percben dupláztuk meg, kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint. Balról ismét Fejős ívelt be, Preklet bólintott, a vendégek kapusa ezúttal védeni tudott. A kiütött labda azonban Tóth Zoli elé került, s gólgyárosunk köszönte szépen, s üggyel-bajjal a gólvonalon túlra tessékelte a labdát (2-0). Ez volt a csatár tizedik gólja a szezonban, s amásodik a bajnokságban.

Még nem is állt nyugalmi helyzetbe a pulzusunk, amikor a harmadik gólt is megszereztük. A 28. percben Fejős cselezett a tizenhatos környékén, passzából Daru elé került a labda, aki tíz méterről lőtt a vendégek kapujába (3-0). A Mislenyből érkezett spíler első gólját jegyezte ezzel a PMFC mezében.

A félidei eredmény a 45. percben alakult ki. Daru ezúttal az előkészítésben jeleskedett, aki kiválóan tálalt Bachesz elé, a középpályás pedig a bal alsó sarokba lőtt (4-0).

A szünetben arról beszélgettünk, vajon mi lesz a találkozó végeredménye. Arra tippeltünk, hogy a második félidőben is folytatódik a gólgyártás, és legalább hét dugóval küldjük haza az ellenfelet. A kisebbik, de mostanában eredményesebb bonyhádi egylet azonban összeszedte magát a szünetben, rendezték a soraikat, és jóval nehezebben jutottunk el a kapuig. Ez a zöld-fehér csapat már emlékezetetett arra az együttesre, amely eddig a bajnokságban csak hét gólt kapott. Alig-alig jegyzetünk fel helyzetet, pedig a trénes kettős cserékkel próbált frissíteni a csapaton. Hogy ne maradjunk gól nélkül a második játékrészben sem, arról Szalánszki gondoskodott, aki a 88. percben talált az ellenfél kapujába (5-0).

A majosiak elleni győzelmi sorozat tehát nem szakadt meg, s bár a siófokon elvesztett pontokat nem lehet pótolni, valamelyest kezd kiegyenesedni a csapat.

Szép volt, fiúk, csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: – Egy biztos, a játékosaim nyertek. Azt teljesítették, amit megbeszéltünk, hogy ezt a meccset abszolválnunk kell. Jövő héten is nagyon oda kell figyelnünk! Utána bekerülünk egy olyan három meccses sorozatba, amelyben a Kaposvár, a Nagykanizsa és az Iváncsa ellen fogunk játszani. Ez az időszak nagyon sok mindenben fog dönteni a tavaszi szezonunkra, hiszen elég szépen bukdácsoltunk idáig. Az első félidőben helyenként olyan jól játszottunk, mint a Siófok ellen, viszont most megtörtük a Majost. Sok jó dolgot láttunk. A második félidőt viszont nem értékelem, mert nem akarom a játékosokat sem megbántani. Volt egy olyan szint, ami alá süllyedtünk néha. Ebben benne vagyok én is. Szó szerint értékelhetetlen volt ez az időszak. Szép gólt rúgtunk a végén, ezzel kozmetikáztuk a második félidőt. (bama.hu).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése