2024. április 20., szombat

Mesterek: Németh Zsolt - 1968. 04. 20.

Németh Zsolt
Németh Zsolt 

Született: 1968. április 20.
Mérkőzéseinek száma: 6.
Győzelmeinek száma: 1.

Miután Weitner Ádám távozott, megbízott vezetőedzőként Németh Zsolt ült a pécsi kispadra. Egy morálisan szétesett, gólképtelen társaságot vett át, amely hétről hétre egyre lejjebb csúszott az NB II. tabelláján. Jellemző, hogy  két egymást követő mérkőzésen hét gólt kapott az egyébként igen masszív védelemmel bíró csapat: a Kozármisleny elleni 0-3 Weitner mester állásába került, amely után Németh egy csúfos zakóval debütált: a Nyiregyháza elleni égést (0-4) a televíziós közvetítésnek köszönhetően ország-világ láthatta.

Valamelyest sikerült stabilizálni a védelmet, hiszen a korábbi stabilitás visszatért a csapathoz. Az ezt követő öt mérkőzésen csak a Győri ETO tudta bevenni Helesfay kapuját. Öt meccsen egy gólt kapni kiváló teljesítményt jelent. Viszont öt meccsen egy gólt rúgni, már nem annyira. Pedig így történt: Németh, bár stabilizálta a védelmet, a támadójátékon nem tudott javítani. Irányítása alatt csak egyetlen találatot szerzett a csapat, igaz, a Haladás ellen Harsányi gólja három pontot ért. Ez a gól két hónapos (!) böjtöt zárt le.

Talán meglepő, de az. hogy a PMFC ilyen gyengén szerepelt Németh irányításával, legkevésbé sem az edző hibája. Egy cél nélküli csapatot, amelybe a tulajdonos nem akar, vagy nem tud pénzt injekciózni, amelynek keretében nincs épkézláb csatár, s amelybe az átigazolási szezonban meghatározónak szánt játékosok sérülten érkeztek, igen nehéz motiválni.

Talán az utódjának, Kulcsár Árpádnak sikerülni fog.

Németh Zsolt első mérkőzése a PMFC kispadján:

Utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:
2023. november 12. Soroksár SC - Pécsi MFC 0-0 - NB II.

Németh Zsolt statisztikája a PMFC kispadján:
NB II.:       6     1  3  2    1-5

Összesen: 6     1   3   2    1-5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése