2023. október 8., vasárnap

2023. október 8. Tiszakécskei LC - Pécsi MFC 0-0

Tiszakécskei LC - Pécsi MFC 0-0
2023. október 8. Tiszakécske, Városi Sportcentrum. NB II., 11. forduló. 500 néző.

Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Kovács Gábor - Farkas Tibor). 
Sárga lap: Csáki 81' illetve Hudák 60', Krausz 63', Rácz 72', Andor B. (kispad) 85'.

TLC: Kiss Á. – Grünvald (Gyurján B., 68.), Fodor, Szőr (Bencze, 68.), Viczián – Balázs B., Szekér (Csáki, 13.), Kocsis D., Erdei C. – Bertus (Torvund, 59.), Zamostny (Cipf, 59.). Vezetőedző: Vas László.

PMFC: Helesfay – Takács Zs., Rácz L. Pejovic, Majnovics, – Krausz, Terbe, Hudák (Gyurkits, 73.) – Bukovics (Bachesz, 82.), Szabó M. – Tóth-Gábor (Harsányi, 73.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Döntetlen a mumus otthonában

Azok után, hogy az utóbbi két meccsen alaposan kitömték a PMFC-t, félve engedtük útjára a csapatot. Az előjelek nem voltak bíztatóak: a Mislenyt és a Nyíregyházát is olyan edzők irányítják, akik egykoron a PMFC-ben futballoztak. Aczél Zoltán pályafutása végéhez közeledve húzta fel a PMFC mezét, míg Tímár Krisztián pedig első NB I-es meccsét éppen Újmecsekalján játszotta. Nos, az ellenfél vezetőedzője az a Vas László, aki évekig volt vezetőedző a Stadion utcában. Az előjeleket zavarta az is, hogy a Tiszakécske nem a legkedvesebb ellenfél Újmecsekalján. A két csapat játszott már egymással osztályozó mérkőzést (emlékezetes tizenegyespárharcban kerekedtünk csak felül), találkoztak egymással futballjuniálison, aztán NB III-ban és másodosztályban is. Statisztikáink szerint 11 alkalommal néztek egymással farkasszemet a felek, de  míg a Tisza partján ötször is örülhettek győzelemnek, addig Pécsett csak egyetlen egyszer született. Igaz, az az egy éppen egy évvel ezelőtt, Tiszakécskén született (2-1).

Sok-sok hiba és pontatlanság jellemezte a találkozó első félidejét, amelyen a legnagyobb meglepetés az öt védővel felálló pécsi védelem volt. Pedig ebben a csapatrészben nem kellene kísérletezni, az első fordulókban stabilan állta a sarat a Helesfay - Svedjuk, Rácz, Pejovics, Majnovics ötös fogat, de most Krauszt többször a védelemmel láttuk egy vonalba. 

A játékrészről mindent elmond, hogy az első kaput eltaláló lövés a 42. percben született, amikor Szabó vette célba a hazaiak ketrecét. A löketet ártalmatlanította a hazai portás. 

A második játékrészben valamivel több lehetőséget jegyezhettünk fel. Többnyire a pécsi csapat támadt, még a pmfc.tv képernyőjén keresztül is éreztük a bizonyítási vágyat, hogy meg akarják nyerni a meccset. Helesfaynak csak egyszer kellett bizonyítania tehetségét.

A legnagyobb helyzet a 74. percben adódott, amikor a fiatal Bukovics tört kapura, de lövése a akpu fölé ment. Talán, ha még egy kapu lett volna rajta...

Helesfaynak pedig a 87. percben kellett megmutatnia a képességeit, amikor Torvund lövését bravúrral hárította. 

Izgalom a 91. percre is maradt, mert Harsányi is megpróbálta bevenni a kécskei kaput, de Kiss ezúttal is védett.

Bár nagy színvonal nem volt, a pécsiek akarását nem érheti kritika. Talán az önbizalom is hiányzik, s ezért csúsztak bosszantó technikai hibák a játékba. A meccs képe összehasonlíthatatlanul jobb volt, s ezúttal nem zuhant össze a védelem, ami elég volt egy döntetlenhez.

Jön a válogatott szünet - tényleg, valaki magyarázza meg, hogy a másodosztályban miért kell szünetet tartani a válogatott meccsek alatt. Rossi mester nem válogat az NB II-ből, teljesen felesleges megszakítani a bajnokságot ezért. Bár a PMFC-nem most ez a szünet jól jöhet.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: – Pontatlanok voltunk és tompák, nem volt meg bennünk a kellő dinamika és átütőerő, ahhoz a játékhoz, amit szerettünk volna. Emiatt helyzeteket sem tudtunk a kellő mértékben kialakítani. Ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Gyengén és enerváltan kezdtünk, nem igazán értettem, hogy  miért, mert frissnek és motiváltnak tűntek a srácok a héten. Rengeteg technikai hibát vétettünk, ami megakadályozta az eredményességünket. 
Németh Zsolt: –  Nagyon sajnálom a csapatot, mert sok helyzetet dolgoztunk ki, már csak a vége hiányzik, a gól. Nagyon bosszús vagyok, mert jobbak voltunk a Tiszakécskénél. A srácok mindent beletettek, dolgoznunk kell tovább, jó úton járunk. Legközelebb már szeretnénk sikeresek lenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése