2023. augusztus 16., szerda

2023. augusztus 16. Pécsi MFC - Vasas FC 0-0

Pécsi MFC - Vasas FC 0-0
2023. augusztus 16. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 4. forduló. 2.000 néző.

VezetteAntal Péter (Rózsa Dávid, Ring Kevin - Berényi Tamás). 
Sárga lap: Sztojka 27', Litauszki 46', Girsik 88', Pávkovics 94'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Pejovics, Majnovics – Terbe, Szeles (Krausz, 69.) – Vas (Bukovics, 75.), Gyurkits, Szabó M. (Harsányi, 84.) – Tóth-Gábor (Gera Za., 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Vasas: Uram – Szivacski, Litauszki, Baráth B. (Pávkovics, 73.), Deutsch – Hidi M., Sztojka (Urblík, a szünetben) – Bakti (Girsik, 55.), Hinora (Holender, 65.), Radó (Tóth M., a szünetben) – Novothny. Vezetőedző: Desits Szilárd.

Még keserű, de édesedik

Szinte valamennyi fórum felvezetésében elhangzott, hogy a másodosztályban még nem győztük le a Vasast. Hogy legyőztük-e mégis? Érdekes, de ez az a kérdés, amelyre nincs rossz válasz. 2002. október 26-án NB I/B-s bajnokin találkozott a két csapat. Akkor éppen így hívták a másodosztályt. A mieink kispadján Nagy Tamás ült, s vezetésével a PMFC 3-1-re győzte le a Vasast. A PMFC góljait Horváth Gyula, Pest Krisztián és Sipos Jani szerezték. S hogy miért nem találták meg ezt am meccset az almanachokban? Nos, a bajnokság végén a mieink aranyérmet és feljutást ünnepeltek, míg a Vasas nem fejezte be a pontvadászatot, eredményeit, így ezt a meccset is, törölték az eredménysorból... Hát, ezért mondták, hogy még sosem győztük le az NB II-ben a Vasast.

Az előző három fordulóban megtanult összeállításhoz képest néhány helyen megváltozott a PMFC kezdő csapata. Bekerült az összeállításba Terbe, Szabó M. és Vas is, Weitner mester velük próbálta élénkíteni a halovány támadójátékot. Hogy ez mennyire sikerült, az erősen véleményes, ugyanakkor tény., hogy Tóth-Gábor már az első percekben  helyzetbe került, de a tizenhárom méterről leadott lövése elkerülte a kaput. Alig húsz perc múlva Szabó Máté is megpróbálkozott egy lövéssel, amely a kapu felett hagyta el a játékteret.

A két kísérlet között Helesfaynak is akadt munkája, hiszen Hinora kétszer is próbára tette a pécsi egyest. Illetve tizenhármast, ha a mezszámát nézzük, nem a posztját.

Az első félidőben feljegyeztük még Terbe helyzetét, észleltük Szabó Máté újabb próbálkozását is, és elégedett hangulatban fogadtuk a félidőt jelző hármas sípszót. Dörzsöltük is a tenyerünket, mert a támadókáték változása egyértelmű volt az elmúlt hetekhez képest. A mieink, ha eredményesen nem is játszottak, de nem egyszer tornáztatták meg a fővárosiak kapusát.

Nem is ért minket meglepetésként, hogy a vendégek éltek a csere lehetőségével.  A pécsiek pedig ott folytatták, ahol abbahagyták: támadásban maradtak, s Vas lövésével forgácsolták a kapufát.

Aztán az 59. percben a baranyaiakat segítette a kapufa, pontosabban a keresztléc: Hinora előbb Helesfay felett emelte a lasztit a lécre, majd a visszapattanó labdát ugyanő fejelte a vasra. Huhh. Megúsztuk. 

A 73. percben cserélt a Vasas, amelyet csak azért említünk meg, mert egy egykori pécsi játékos lépett pályára Pávkovics személyében. 

Az utolsó említésre méltó helyzet a PMFC előtt adódott. A találkozó hajrájában Bukovics cselezgetett, majd célba vette a kaput, de Uram hárított.

Akár az előző meccsen, most is gól nélküli döntetlen lett a találkozó végeredménye. De míg a Kazincbarcika ellen keserű szájízzel fogadtuk hogy egyetlen pécsi gólhelyzetet jegyeztünk fel, addig most - érzésünk szerint - a PMFC állt közelebb a győzelemhez. 

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Eltüntettük a két csapat közötti különbséget, időnként jól játszottunk. Sajnálom, hogy a befektetett munka nem eredményezett gólt, így meg kellett elégedni az egy ponttal.
Desits Szilárd: – Korrekt eredmény született, nem lehet okom panaszra, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei. Négy nap alatt négy pontot szereztünk, ha ebből hét nap alatt hét lesz, elégedett leszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése