2023. február 6., hétfő

2023. február 5. CREDOBUS Mosonmagyaróvár - Pécsi MFC 1-2 (1-1)

A mosoni Misina-masina
CREDOBUS Mosonmagyaróvár - Pécsi MFC 1-2 (1-1)
2023. február 5. Mosonmagyaróvár, NB II., 22. forduló. 300 néző.

Vezette: Farkas Tibor (Huszár Balázs, Sinkovicz Dániel - Derdák Marcell).
Góllövők: Papp Sz. (45.), ill. Tóth-Gábor (41.), Gera Zalán (72.).
Sárga lap: Illés 20' illetve Rácz 44', Pejovic 79'.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Debreceni, 84.), Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Végh B., Gáncs (Buglyó, 78.), Illés D. (Sajbán Miklós, 84.) – Korbély (Vukasovic, 78.), Nagy Z., Jasarevic (Mayer Á., 60.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

PMFC: Helesfay – Mayer J. (Gera Zalán, 58.), Rácz L., Pejovics, Katona L. – Szeles – Szabó M. (Svedjuk, 58.), Kocsis B, (Terbe, 89.), Kesztyűs, Harsányi (Krausz 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Mosoni masina Misináról

Amilyen csalódottak voltunk egy héttel ezelőtt a hazai pályán elszenvedett vereségtől, annyira boldogan vettük tudomásul az első tavaszi győzelmet. Már, ha tavaszinak lehet nevezni a februári mínuszokban lejátszott mérkőzést. S bizony, az influenza ágyhoz kötötte e sorok íróját, így csak az internetes tudósításokon keresztül követhettük a mérkőzést. 

A misinai masina Mosoni kitérőt tett, s nem volt hiábavaló a kirándulás. A tudósítások szerint a vendég PMFC végig összeszedettebben, akaratosabban futballozott, s ennek köszönhetően három ponttal gazdagabban térhetett haza.

A beszámolók szerint mindkét csapat jó értelemben vett agresszivitással kezdte a meccset. A kritikus hetedik percet ezúttal megúsztuk kapott gól nélkül, mivel Horváth Kevin fölé rúgta a helyzetét. A félidő nagy részében érdemi helyzet nélkül fárasztották egymást a csapatok, ám a játékrész végén a mieink villantak. Harsányi ívelte be a labdát, amelyet Tóth-Gábor Kristóf két lépésről fejelt a hazai kapuba (0-1). A hórihorgas támadó tizedik bajnoki gólját szerezte a bajnokságban. Statisztikáink szerint legalábbis (mert az MLSZ az egyik gólját öngólnak minősítette...).

Sajnos, nem pécsi előnnyel tértek pihenőre a csapatok, mert a félidő hajrájában, egészen pontosan a 45. percben egyenlítettek a mosoniak. Az NSO sorai szerint egy szögletet követően Papp Szilárd talált a kapuba (1-1).

A győztes gól szerzője
(pmfc.hu)
A második felvonás elején nem sokáig tartott Weitner Ádám türelme: az 58. percben, kevesebb, mint negyed óra játék után, kettős cserére szánta el magát: Gera Zalán és Svedyuk Alex lépett pályára. A váltás bejvált, hiszen Gera Zalán - Katona beadásából - gólt szerzett a 72. percben (1-2).

Ezzel a találattal zsebelte be a csapat a három pontot, s a misinai masina mosoni kitérője három pontot hozott.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Horváth Csaba: – Az első félidő kiegyenlített volt, a második félidőben ötperces rövidzárlat miatt kaptunk ki.
Weitner Ádám: – Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen itt nehéz nyerni. Szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, és eredményesen támadtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése