2023. január 29., vasárnap

2023. január 29. Pécsi MFC - Budafoki MTE 0-1 (0-1)

Tóth-Gáborék hiába próbálkoztak
(fotó: Kurdi József/pmfc.hu)
Pécsi MFC - Budafoki MTE 0-1 (0-1)
2023. január 29. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 21. forduló. 800 néző.

Vezette: Katona Balázs (Máyer Gábor, Rózsa Dávid - Radványi Ádám).
Góllövő: Németh Márió (7.).
Sárga lap: Katona 63', Pejovic 94' illetve Mátyus (edző) 14', Horgosi 30', Sós 43', Jagodics 56', Soltész 68', Vaszicsku 87'.

PMFC: Helesfay – Mayer J. (Svedjuk, 66.), Rácz L., Pejovics, Katona L. (Hegedűs, 85.) – Kocsis B., Szeles (Kártik, 81.), Kesztyűs B. (Krausz, 66.) – Harsányi (Gera Za., 66.), Tóth-Gábor, Szabó M. Vezetőedző: Weitner Ádám.

BMTE: Gundel-Takács – Fótyik, Horgosi (Vaszicsku, 53.), Jagodics M. – Csonka A., Adorján, Németh Márió (Oláh B., 62.), Soltész, Horváth O. – Sós M. (Bakti, 53.), Kovács D. (Nándori, 85.). Vezetőedző: Mátyus János.

Ez még nem a tavaszi forma

Az egy héttel ezelőtt, Pakson aratott győzelem után azt reméltük, hogy a kiesés ellen küzdő budafoki csapat ellen is győztesen hagyjuk el a pályát. Nem így alakult. 

Hiába kezdet fölényben a találkozót a pécsi csapat, a hetedik percben egy kontrából mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. A létszámfölényes helyzetben a pécsi tizenhatoson belül Németh kapott egy remek labdát, s a rutinos spíler kapásból lőtt a kapuba. (0-1)

A lelátón ülve őszintén reméltük, hogy nem ez lesz a találkozó egyetlen gólja. A piros-feketében játszó hazaiak mindenesetre nagyobb sebességre kapcsoltak, de igazán veszélyes szituációt nem sikerült kialakítani. A hangulat igazán paprikássá fokozódott, mindkét kispadra jutott egy-egy sárga. 

A kapuk igazán nem forogtak veszélyben, amelyet jól jelez, hogy említésre méltó helyzet csak a harmincadik percben alakult ki. Ekkor Horgosi a tizenhatos vonalán (vagy annak közelében) buktatta Szabót. Mindenesetre sárga lap és szabadrúgás következett. Szerettünk volna büntetőt, de a síp ezen a meccsen (is) a játékvezetőnél volt. A szabadrúgás a sértett végezte el, de a kapuig sem jutott a rövid sarok felé repülő labda. 

A félidő végén Rácz fejesét védte Gundel-Takács, az ellentámadásból pedig Csonka veszélyeztette Helesfay kapuját, de a pécsi portás is a helyén volt.

Egygólos budafoki vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. Szurkolótársainkkal egyetértésben úgy véltük, hogy a Pamacs képes megfordítani a meccset, ám a szívósan és szervezetten védekező Budafok ellen nem lesz ez könnyű. E sorok írója már régóta Pécsre "követeli" Fótyikot, a BMTE védőjét, aki ezen a meccsen is igazolta.

A folytatásban Kocsis szabadrúgása és Szabó Máté próbálkozása között a vendégek cseréit jegyeztük fel. Próbálkoztak a mieink, de mindig volt egy budafoki láb, egy vendég védő, aki megakadályozta - nemhogy a gól -, a gólhelyzet kialakítását is. 

A 66. percben hármas cserével próbálta felrázni a csapatot Weitner mester. Nem mintha nem pörögtek volna a srácok talán túl is prögtek kicsit. Görcsös volt a játék, a finesz, a váratlan húzás hiányzott a játékunkból. A 70. percben újra Kocsis próbálkozott, 18 méterről küldte kapura a játékszert, amely nem sokkal tévesztett célt. Mindent elmond, hogy a meccs háromnegyedénél még nem írtunk Tóth-Gábor, vagy Harsányi helyzetéről, talán nem véletlen, hogy éppen utóbbi volt az egyik, imént lecserélt játékos.

Hiába rohamoztak az egyenlítésért a mieink, a fővárosiak hősiesen őrizték az előnyüket, amely nem is került veszélybe, így megőrizték a lefújásig.

MESTERMÉRLEG:
Weitner Ádám: – Próbáltunk figyelni arra, hogy ne legyünk görcsösek, sajnos a gyorsan kapott gól bezavart ebbe... Kicsit ész nélkül mentünk előre, az akarással nem volt gond, de most rosszul akartunk.
Mátyus János: – Hatalmas várakozással tekintettünk a mérkőzés elé, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Az első perctől kezdve nagyszerűen futballoztunk, és nyolcvan percen keresztül álltuk a sarat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése