2023. január 7., szombat

2023. január 7. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-0)

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-0)
2023. január 7. Pécs, Dárdai Pál Edzőközpont, edzőmérkőzés, zárt kapuk mögött.

Támadásban a PMFC
(fotó: rakoczifc.hu)
Vezette: Kovács II. G. 
Góllövők: Ötvös 55', Mayer Milán 80'.

PMFC: Varasdi – Svedyuk, Takács, Katona, Terbe – Bachesz – Hegedűs, Kocsis, Kövesdi, Kónya – Tóth-Gábor. 2. félidő: Helesfay – Varga, Rácz, Miklós (Orbán, 70.), Marques – Szeles, Mayer – Vas (Nagy D., 70.), Kesztyűs, Gera – Harsányi. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Kaposvári Rákóczi FC: Miklós – Heil, Pintér, Bíró, Ekker, Horváth B., Zólyomi, Harsányi D., Kálmán, Kocsis Barnabás, Böndi.  2. félidő: Ipacs – Borbély Á., Zvara, Harsányi (Böndi, 77.), Sipos B. – Mayer Máté, Szederkényi, Pintér M., Udvardi – Mayer Milán, Ötvös. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Hiányérzet

Nikitscher Tamás és Hadaró Valentin távozásával két alapember esett ki a csapatból az őszi PMFC-hez képest. Hosszú kesergésre nincs idő, mert nagyon gyorsan itt lesz január 29-e, amikor a Budafok ellen folytatja majd a bajnoki küzdelmeket a csapat. Három hét alatt kellene tehát megtalálni a középpályás és a bal bekk utódját.

A PMFC és a Rákóczi 2021. május 2-án találkoztak utoljára. Akkor az NB II. 36. fordulójában Kaposvárott játszott egymással a két csapat, a végeredmény pedig 3-1 lett a pécsiek javára. A gólokon Tihanyi Olivér, Adamcsek Máté és Rácz László osztozott. Előbbiek már elhagyták a Munkást, az utóbbi viszont most is a keret tagja,  mi több, ősszel csapatkapitányként vezette az együttest.

S ha már a neveknél tartunk. Említsük meg Kónya Dávidot, aki az edzőmérkőzésen 250. alkalommal húzta magára a PMFC gyönyörű mezét, s ezúttal a kezdők között kapott helyet. Villámléptű szélsőnk 2015. nyarán játszotta első mérkőzést a PMFC-ben, s bár 2018. augusztusában elhagyta a Stadion utcát a PEAC kedvéért, egy esztendővel később visszatért, s azóta is tagja a csapatnak. Jubiláns spílerünk tagja volt a megyebajnokságot és az NB III-at is megnyerő csapatnak, s ez idáig 69 gólt lőtt. 

A meccs első félidejében a Kozármislenytől elköszönt kapuvédő, Varasdi Dániel állt a pécsi gólvonal előtt. Mondanunk sem kell, hogy a 23. évében járó portás először védte a PMFC első csapatának a kapuját. A mérkőzés második játékrészében aztán további bemutatkozókat regisztrálhattunk:  a védelemben Miklós Péter mutathatta meg tudását, illetve a 70. percben becserélt Nagy Dániel és Orbán Kolos is újoncként lépett pályára a felnőttek között. Sok sikert kívánunk mindannyiuknak a PMFC-ben! A beszámoló szerint a második félidőben a jobbhátvéd posztján bizonyos Varga szerepelt, de személyéről többet nem sikerült megtudnunk (valószínűleg nem azonos az utánpótláscsapatban szereplő Varga Dániellel, hiszen ő kapus - jajj, nekem, zárt kapus meccs!).

Mivel a meccs zárt kapuk előtt zajlott, nem tudunk egyedi meglátásokat közölni. A klubhonlap az alábbi tudósítást adta a mérkőzésről:

Kónya Dávid
(forrás: pmfc.hu)
6. perc: Meddő mezőnyfölényt alakítottunk ki, igyekeztünk a labdát a földön járatva mielőbb eljutni az ellenfél tizenhatosáig és megszerezni a vezetést.
12. perc: Szabadrúgást végezhettünk 23-ról, kicsit jobbról, Kocsis ballal a bal felső felé tekert, a kapus meg sem tudott mozdulni, a labda azonban a felső lécről a gólvonal elé vágódott. Hatalmas helyzet volt.
23. perc: Gyors ellentámadás során a tizenhatosra balról betörő Bíró passzolta be a labdát az ötösre, ahol az érkező Pintér elől Terbe közbelépve mentett.
28. perc: Korábbi középpályásunk, Kálmán jobbról, 30-ről rúgta rá a kaposváriak javára megítélt szabadrúgást, a labda élesen csapódott középre, de Varasdi remekül elvetődve hárítani tudott a gólvonal előtt.
30. perc: Hegedűs indult el balról, bepasszolta a labdát a tizenhatoson belül álló Kövesdinek. Ő azonnal visszatálalt Hegedűs elé, aki ballal kapásból keményen meglőtte a labdát, azonban az kicsivel a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát. Nagy helyzet volt.
33. perc: Ismét gólhelyzetbe kerültünk, ezúttal Kövesdi tüzelhetett viszonylag tisztán 19-ről, de a jól helyezkedő Miklós magabiztosan megfogta az élesen a kapuba tartó játékszert.
39. perc: Bachesz ugratta ki Hegedűst, aki az alapvonal előtt elfektetve védőjét jobbról középre tört be a labdával, majd a rést megtalálva a bal alsót célozta meg, látványos helyzete azonban a kapufa mellett szállt el laposan.
44. perc: Kocsis buktatásáért jöhettünk szabadrúgással, 22-ről Hegedűs tűzte rá a labdát, de a középre tartó játékszert Miklós megához tudta ölelni.
55. perc: Középen Ötvös tört kapura, majd Helesfay mellett a hosszú alsóba lőtt, 0-1.
60. perc: Többször is komoly veszélyt okoztunk a kaposvári kapu előtt, egykori saját nevelésű kapusunk, Ipacs azonban megmentette a góltól a zöld-fehéreket.
70: Vezetőedzőnk több fiatalnak is lehetőséget biztosított, így saját nevelésű játékosaink közül Miklós Péter, Vas Bence, Nagy Dániel és Orbán Kolos is bizonyíthatott.
80. perc: Egy jobbról beszálló labdát Mayer Milán közelről a kapunk bal felébe juttatott, Helesfay hiába vetődött jó irányba, már nem tudott védeni, 0-2.

A tudósítás szerint többször került helyzetbe a pécsi együttes, ám vagy Miklós kapus védett magabiztosan (a beszámoló szerint kétszer is bravúrral hárított), vagy az összpontosítás hiánya miatt mellé, fölé szállt a labda vagy épphogy, de oda lett a lehetőség. Persze, ilyenkor rá lehet legyinteni az eredményre azzal, hogy idény eleji forma, vagy a mutatott játék a lényeg, de nem colt még olyan szurkoló a világon, aki ne örült volna jobban egy pocsék játékkal kivívott győzelemnek, mint egy remek játékkal elszenvedett vereségnek.

Reméljük, a szép halálba nem törődik bele Weitner edző, és felrázza a csapatot, Ahogy azt is reméljük, hogy az igen csak hiányzó Nikitscher és Hadaró helyettesét mihamarabb megtalálja a szakmai stáb.

MESTERMÉRLEG:
Weitner Ádám: Napi két edzéssel foglalkoztattuk a játékosokat, ez volt a legnehezebb hét a felkészülésben. A fizikai felmérésen volt a hangsúly, megyünk tovább. (PMFC TV felvétele nyomán)
Horváth Rudolf: – Már az ősz végén érezhető volt a csapaton a fejlődés és nem tértünk le erről az útról. Két sorral tudtunk kiállni a Pécs ellen, mindkét félidő változatos játékot hozott, bátran álltunk bele a mérkőzésbe. Az edzéseken főként a meccsekre készítjük fel a játékosokat, még ebben az időszakban is, a terhelést pedig az edzőmeccsek adják. A sok gyakorlás látszik a csapaton, egyénileg is rengeteget fejlődtek a játékosok. Voltak próbázóink, de mind húsz év alatti. Nem szeretnénk fejetlenül igazolni, a fejlesztésen van a hangsúly. Az irány jó, az alapok láthatóan kezdenek kialakulni. A siker jól jött a felkészülés elején, hiszen megadja az önbizalmat és a kedvet a folytatáshoz. (rakoczifc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése