2022. augusztus 28., vasárnap

2022. augusztus 28. Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 0-0

Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 0-0

2022. augusztus 28. Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont. NB II., 6. forduló. 300 néző.

Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán - Gáspár András).
Sárga lap: Karacs 51', László 65' illetve Takács 33', Tóth-Gábor 35', Mayer 78', Hegedűs 91'.

Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. – Fejős (Kocsis D., 72.) – Gazdag V., Magyar Zs. (Körmendi, 62.) – Tamás N. (Torvund, 62.; Janyickij, 89.), Gruber, Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.

PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz L., Takács Zs., Katona L. – Kesztyűs – Kónya (Hegedűs M., 61.), Nikitscher, Kövesdi (Svedjuk, 79.), Makrai (Grabant, 61.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Bosszantó döntetlen

Egykori csákvári játékosokkal (Mayer és Makrai) felálló PMFC, és korábbi pécsi spílerrel tartalékoló (Koval Viktor) Aqvital nézett farkasszemet egymással vasárnap délután. 

A mérkőzésről sok jót elmondani nem lehet. Bár a beszámolók nagy iramról írtak, nekünk, szurkolóknak a gólok, a cselek, a helyzetek teszik élvezetessé a focimeccset, nem a birkózás. Legyen egy vitatott leshelyzet, jöjjön egy bosszantó bírói tévedés, amelyet jól meghurroghat a publikum. Legyen egy taccsra ment gólhelyzet, amelyre ironikus tapssal válaszolhat a lelátó népe, vagy legyen egy zúgó kapufa. De nem szórakoztatja az ezerfejűt az, ha a két tizenhatos között történik a semmi. A két kapusnak annyira nem volt semmi dolga,  hogy sorba állhattak volna egy limonádéért a büfénél. 

Visszatérő
A második félidőre némileg megváltozott a játék képe. Jó, hogy Helesfay nem maradt a büfében, mert a játékrész elején szüksége volt egy bravúrra ahhoz, hogy megakadályozza a hazaiak csatárát a gólszerzésben. A mieink támadásai viszont egysíkúvá váltak azzal, hogy folyton Tóth-Gáborra játszották ki a figurát. Így a hazai védőknek elég volt az egyetlen ékünkre figyelni. Akár taktika is lehetett volna ez Weitner Ádám részéről - elhitetni az ellenféllel, hogy kizárólag a magasra nőtt csatárban bízunk, s Kónya vagy Makrai egy-egy váratlan elfutásával váratlan helyzetet teremtünk a csákvári kapu előtt. Nem így történt, s csak álmodtunk arról, hogy a mieink a kapuba találnak.

A meccs 61. percében rég várt eseményre került sor: több hónapnyi kihagyás után pályára lépett a sérülésből felépülő Hegedűs Márk. A spíler idén májusban, a Szeged elleni mérkőzés (0-0) 26. percében került játékon kívülre, így közel négy hónap lábadozás után láthattuk újra mérkőzésen. Fájó leírni, hogy pécsi szempontból ez volt a találkozó legemlékezetesebb mozzanata.

Egy roppant unalmas, nézőbosszantó döntetlen után egyetlen ponttal térhetett haza a csapat. Csalódás, mert ezt a meccset a DVTK-verő tizenegynek simán meg kellett volna vernie.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Tóth Balázs: – Voltak lehetőségeink, s ha jobban hiszünk magunkban, az egy helyett három pontot szerezhettünk volna.
Weitner Ádám: – Két szervezett csapat mérkőzésén igazságos eredmény született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése