2021. október 3., vasárnap

2021. október 3. Pécsi MFC - Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
2021. október 3. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 11. forduló. 600 néző.

Vezette: Molnár Attila (Mohos Milán, Kiss Balázs - Derdák Marcell).
Gólszerző: Króner (47.)
Króner bólintott
(foto: pmfc.hu)
Sárga lap: Katona 11', Adamcsek 34', Króner 34' illetve Kovács O. 40', Tóth L. 45', Szabó Alex 65', Berdó 83', Rokszin 87'.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Króner, Katona – Kónya, Hursán (Tihanyi, a szünetben), Kövesdi (Dávid, a szünetben), Hegedűs M. (Grabant, 64., Tölgyesi, 87.) – Geiger, Adamcsek (Bíró, 75.). Vezetőedző: Vas László.

Szolnok: Kovács P. – Molnár R. (Berdó, 48.), Szabó A., Kovács O., Tóth B. (Gohér, 73.), Lakatos Cs. – Tömösvári, Tisza, Sipos (Rokszin, 59.) – Tóth L. (Földi M., 73.), Lakatos I. (Vólent, 59.). Vezetőedző: Csábi József.

Króner bólintott

1999. március 21-e óta veretlen a PMFC a Szolnokkal szemben, vagyis ebben az évezredben még nem győztek a tiszapartiak a mecsekaljai legényekkel szemben. Reméltük - legalább azt reméltük -, hogy a veretlenségi sorozat nem szakad meg. S tényleg reménykedtünk, annak ellenére, hogy a közelmúlt bajnoki statisztikája ennyire nem fényes: zsinórban három vereség, rúgott gól nélkül. A Vasas, a Siófok és a Kecskemét is egy góllal bizonyult jobbnak a Pamacsnál. 

Tudtuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, s abban bíztunk, hogy a bajnoki nyeretlenségi széria lesz az, amelynek búcsút mondunk.

Vas mester végre eltalálta a szánk íze szerinti csapatot: Geiger és Adamcsek is a kezdők között kapott helyett, a jobb szárnyon pedig Kónya futhatta le a vendégek védőit.

Már-már a megszokott mozi szerint indult a mérkőzés. A Munkás lerohanta az ellenfelet, nyomás alatt tartotta a látogatók kapuját. Hegedűs gyorsan meg is szerezhette volna a vezetést, de Kovács kapus hatalmas robinzonáddal védte a lövését. Egymásra is néztünk alkalmi szurkolótársainkkal, mert félő volt, hogy a szolnoki portás kifog egy jó napot, s kivédi a mieink szemét is. 

Volt is néhány különleges megoldása a kapusnak, Króner és Hursán próbálkozásánál szemmel verte a labdát, s alig néhány centivel kerülte el a pettyes a szolnoki kaput.

Érezhető volt az akaraterő a piros-fekete mezes hazaiakon. Elszántak, agilisak voltak a srácok. Ilyenkor szokta a túlzásba vitt akarat görcsössé tenni a lábakat és a fejeket. Persze, a Szolnok sem tétlenkedett: a feltolt védelmünk mögött keletkező üres területre játszották a labdát, s egy-egy ilyen helyzet után Helesfay mutathatta meg képességeit.

A gól, a mindent eldöntő találat a második félidő első percében esett. Króner addig is gyakran tűnt fel Kovács Péter környékén, s Adamcsek beívelésénél a védőnk fejéről került Kovács kapujába a labda. Erre szokták mondani, hogy jókor volt jó helyen. (1-0)

Ettől kezdve nem lehetett kérdés, hova kerül a három pont. Továbbra is támadt a PMFC, de Kovács kapus (vajon, hanyadszor írjuk le a nevét?) fogott, mint a zöld festék. Ugyanakkor a szolnoki ellentámadások nem hordoztak magukban erőt.
Ugyan mindkét mester próbált cserékkel frissíteni a csapatán, de az idő előrehaladtával az volt az érzésünk, hogy ezek a változtatások csak a játékosok meccsszámainak emelését célozzák.

Nem is csalt a megérzésünk. maradt a pécsi előny, s a lélekemelő győzelem.

MESTERMÉRLEG
Vas László: – Sok helyzetet alakítottunk ki, ám csupán egyet értékesítettünk. Rengeteg munka vár még ránk.
Csábi József: – Pörgős, dinamikus mérkőzés volt. A pécsiek kihasználták a megingásunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése