2024. július 14., vasárnap

Spílerek: Bíró Bence Balázs - 1998. 07. 14.

Bíró Bence
(fotó: pmfc.hu)
Bíró Bence Balázs 

Született: 1998. 07. 14.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 46.
Góljainak száma: 10.

Érkezett: MTK Budapest FC (2021. július, kölcsönadással).

A kiváló fizikumú, jobblábas támadó 2021. júliusában csatlakozott a PMFC-hez, az MTK kölcsönjátékosaként úgy, hogy korábban Portugáliában is profiskodott. A Gera Zoltán által vezetett U21-es válogatottban is számításba vett spíler a klubhonlapnak így nyilatkozott:

– Örülök, hogy Pécsen folytathatom a pályafutásomat. Az előző évem nem úgy sikerült az MTK-val, ahogy elterveztem, ezért is szerettem volna kölcsönbe kerülni. Láttam, hogy tavaly milyen meggyőzően szerepelt a PMFC. Gyönyörű a város, szóval jó helyre kerültem – mondta. (pmfc.hu)

A sportszakmai igazgató is bizakodóan szólt a csatárról.

- Bence a Guimaraesben is bizonyított, személyével a támadójátékunk erősödik. Vele kapcsolatban érdemes tudni, hogy kölcsönben érkezik hozzánk az MTK-tól, de amennyiben olyan teljesítményt nyújt, ami megfelelő a klubnak, úgy élhetünk egy opciós vételi joggal – árulta el Kulcsár Árpád szintén a klub hivatalos felületén.

Az ifjú focista nem is okozott csalódást. Bemutatkozásként már gólt lőtt a Paksnak, ami akkor is szép, ha edzőmérkőzésen történt, hiszen mégis egy élvonalbelei ellenfélről beszélünk. S a folytatás sem maradt el, hiszen a nyári felkészülési időszak során megzörgette a Szeged és a Vasas hálóját is, ezzel első számú gólfelelőssé lépett előre. 

Éppen ezért volt érthetetlen a támadó gólképtelensége, hiszen egészen a 14. fordulóig, a Nyíregyháza elleni (6-1, emlékszünk...) ütközetig várni kellett az első, tétmeccsen lőtt góljára.

– Reménykedem benne, hogy ez a gól nagy lökés lehet a legjobb formám felé. Optimista vagyok, de továbbra is keményen kell dolgoznom. Semmit nem jelent, hogy egyszer betaláltam, mert ez a dolgom. Persze nagyon örülök neki, hogy végre sikerült gólt szereznem – jelentette ki a klubhonlapon.

S nem állt meg egy találatnál, a bajnokság során további öt alkalommal írták föl a nevét a góllövők közé. Az őszi szezon során (sorrendben) a Szeged és a Haladás kapuját vette be, mi több, a szombathelyiek ellen szerzett találat három pontot ért a csapatnak. A tavaszi félév során pedig kétszer a DVTK kapusát mattolta, majd a Győri ETO is Bíró góljával lett kétvállra fektetve. 

Hat gól a bajnokságban, s további négy az edzőmérkőzéseken. A három nyári találatról már írtunk, a téli felkészülési időszakban a Zira FK kapuját vette be a törökországi edzőtáborban.

 Sok ez vagy kevés egy csatártól, aki a 46 pályára lépésével (ebből 37 bajnoki) a keret legfoglalkoztatottabb tagja volt? Ki-ki döntse el a maga lelkiismerete szerint.

A klubvezetés az opciós lehetőség ellenére nem tartotta Pécsett a spílert, így az elöljáróságban minden bizonnyal úgy gondolták, hogy kevés.

Távozott: MTK Budapest FC (2022. június, kölcsönből vissza).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2021. július 3. Paksi FC - Pécsi MFC 5-2 (2-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2022. május 22. Pécsi MFC - Tiszakécskei LC 1-1 (1-0) - NB II.

Bíró Bence Balázs statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 37 mérkőzés, 6 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 7 mérkőzés, 4 gól.

Összesen: 46 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 10 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése