2022. március 6., vasárnap

2022. március 6. Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
2022. március 6. Csákvár, NB II., 26. forduló. 200 néző.

Vezette: Rúsz Márton (Márkus Péter, Nagy Viktor - Nagy Róbert).
Főszereplő lett
(fotó: pmfc.hu)
Góllövő: Futó 54'.
Kiállítva: Futó 64' (második sárga lap).
Sárga lap: Mayer 38', Vaskó 73', Karacs 76' ill. Sági 52', Preklet 82', Helesfay 87'.

Csákvár: Auerbach – Mayer (Dulló, 82.), Vaskó, Karacs, Major G. – Mészáros D. (Magyar, 73.), Ominger – Tamás (Baracskai, 62.), Molnár R., Mim – Makrai (Kalmár B., 73.) Vezetőedző: Mónos Tamás.

PMFC: Helesfay – Sági, Dávid Z. (Zsemlye, 71.), Króner, Preklet, Katona L. – Geiger (Grabant, 71.), Futó, Nikitscher – Bíró B., Hegedűs M. (Svedyuk, 79., Adamcsek, 90.) Vezetőedző: Vas László.

Visszavágás a Kupáért

Van a Magyar Kupának egy különös varázsa, s e sorok írója különösen szereti azt a légkört, amely az egyenes kiesés izgalmával jár. Nagyot lehet bukni, de nagyot lehet benne nyerni is - néhány nyertes meccsel akár címlapra is kerülhet a csapat. Ezért is volt különösen fájó, hogy az ősszel már a második fordulóban, éppen a csákvári csapat ellenében már búcsúzott is a PMFC. Tényleg, valaki megmondaná, hogy milyen elfogadható indok szól a mellett, hogy egy csapat ne vegye komolyan a Kupát?

A visszavágásban bízva engedtük útjukra a fiúkat, s úgy éreztük, erre minden esély adott. Nem csak előkelőbb helyen áll a csapat, hanem a múlt egymás elleni eredményei is bizakodásra adtak okot. Az őszi kupafiaskót leszámítva még sohasem győzte le a csákvári egylet a pécsit.

A DVTK ellen elért háromgólos győzelem is optimistává tette a pécsi szurkolót. Úgy tűnik, a csapat megszokta az ötvédős felállást, amely visszavezette a győzelem ösvényére. 

Szokatlan módon, ezúttal nem a PMFC támadta le ellenfelét a találkozóelején, hanem a csákváriak szorították be a baranyaiakat. E szokatlan képtől egyedül Helesfay nem ijedt meg, akinek szükség  is volt a tudására. A félidő közepén aztán magára talált a Munkás, kijött a szorításból, s Auerbach is megmutathatta, hogy nem véletlenül állhat a csákvári gólvonal előtt.

A szünetben a hazaiak kispadján (illetve a pályán melegítve) felfedeztük Koval Viktort, aki az NB III-ban néhányszor pályára lépett a PMFC-ben. Ezúttal a csákvári csapat mezében passzolgatott, s játékára végül nem került .

A második félidőben is a csákváriak tűntek dominánsabbnak. Mintha a mieink kifejezetten arra vártak volna, hogy a hazaiak majd kezdeményeznek, s ha lehetőség adódik, megpróbálkoznak élni vele. Kényelmes, de kockázatos hozzáállás. Az 54. percben aztán megérkezett a várva várt lehetőség. Az első valamirevaló pécsi támadás során Geiger az alapvonalról adott középre, majd az érkező Futó az ötösről bombázott a kapuba (0-1).

Futó - ha eddig nem lett volna az - főszereplővé vált akkor, amikor a találkozó 64. percében Mészáros buktatásáért megkapta a második sárga lapját, ami egyben piros kártyát is ért. Dicséretes, hogy a létszámhátrány miatt sem zuhant össze a Pécs. Hősiesen védekezve tartották a keskeny előnyt. Sárga lapokat és cseréket jegyezhettünk fel a monitor előtt ülve, különösebb helyzetek nélkül.

A hármas sípszó után pécsi előnyt mutatott az eredményjelző készülék, s a PMFC megérdemelten hozta haza a három pontot.

Mestermérleg:
Mónos Tamás: - Az egy pontra minimum rászolgáltunk volna. Domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, kapufát lőttünk, de ezúttal minden kifelé pattant, semmi nem akart sikerülni.
Vas László: - Nehezen találom a szavakat. A Csákvárral mindig ilyen meccset játszunk. Jól kezdtek a hazaiak, helyzeteik voltak, de megúsztuk, majd fél óra után mi is felvettük a fonalat. A szünet után gyorsan megszereztük a vezetést, majd heroikus küzdelemben sikerült megőrizni előnyünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése