2022. február 27., vasárnap

2022. február 27. Pécsi MFC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Pécsi MFC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
2022. február 27. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 25. forduló. 700 néző.

Bíró Bence kettőt lőtt
(foto: NS Online)
Vezette: Csonka Bence (Huszár Balázs, Máyer Gábor - Derdák Marcell).
Góllövők: Hegedűs M. 39', Bíró Bence 65' és 72'.
Sárga lap: Rácz L. 50', Króner M. 75' illetve Oláh B. 3', Bárdos 43'.

PMFC: Helesfay – Sági, Dávid Z., Króner, Rácz L., Katona L. – Geiger (Bachesz, 90+1.), Futó, Nikitscher – Bíró B. (Hursán, 85.), Hegedűs M. (Károly B., 68.) Vezetőedző: Vas László.

DVTK: Póser – Eperjesi, Szatmári, Belényesi, Bárdos – Polgár K. (Eppel, a szünetben), Lucas – Kocsis D. (Keller, a szünetben), Oláh B. (Bertus, 76.), Zsolnai (Molnár G., 66.) – Horváth Z. (Könyves, a szünetben) Vezetőedző: Kondás Elemér.

Vaskos meglepetés

A vasgyár csapata ellen Vas-vezetéssel készült vaskos meglepetést szerezni a néhol havas időben. Ideje is volt már legyőzni a DVTK-t, hiszen utoljára 2013. májusában sikerült ebbéli küldetést teljesíteni, amikor is az NB I-es csapat Grumics és Szathmári góljával 2-1-re győzte le a miskolci csapatot.

Sok víz folyt le a Sajón: a pécsiek megjárták a megyebajnokságot, s a borsodiak is kipottyantak az első ligából, így az NB II-ben mérte össze tudását a két csapat. Abban a ligában, amelynek őszi szakaszában 3-0-ás DVTK-siker született, s amelynek élén épp a vasgyári munkások jelenkori utódai, öt hónapos veretlenségi sorozatot felmutatva állnak. Hazai szempontból nézve tehát nem ígért tehát sok jót a bajnokaspiráns diósgyőri csapat látogatása.

Ehhez képest pécsi szemeket üdítő látvány volt az, hogy a vendégek fél órán át el sem jutottak a hazai kapuig. Kétség sem férhet ezen időszak pécsi fölényéhez, s bár valódi gólhelyzet nem alakult ki, labdabirtoklásban mindenképpen az ellenfél fölé kerekedtek. A fölény a 39. percben érett góllá, amikor Hegedűs Márk becsúszva talált a diósgyőri kapuba, s szerezte meg a vezetést. (1-0)

A szünetben erősített a DVTK: Kondás Elemér két korábbi válogatott csatárt küldött a játéktérre Könyves és Eppel személyében. Valamelyest erőteljesebb lett a fehér mezesek támadójátéka, de eredményesebb nem. S hiába tettek erőfeszítést, mégis a PMFC ért el újabb gólt: egy hatalmas partdobás után Bíró Bence úgy talált a kapuba, hogy közben kötényt adott Pósernek (2-0).

Ahogy ilyenkor a legtöbb újságíró írná: a PMFC tovább növelte az előnyét azzal, hogy Bíró újabb gólt ért el. Egy előrevágott labdát szelídített meg úgy, hogy közben helyzetbe is hozta magát, majd lőtt újra a kapuba. (3-0)

A harmadik találat azt is jelentette, hogy végleg eldőlt a meccs. Vas mester csapata közismerten jól védekezik, s ezen a meccsen különösen jól zárt a mecseki retesz. S a védők mellett ezúttal a támadók is jeleskedtek, így megérdemelt hazai győzelem született.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: – Nagy öröm, hogy az osztály egyik legjobbja ellen ilyen játékot nyújtottunk. Vártam már ezt a teljesítményt, egy tökéletes nap kellett hozzá...
Kondás Elemér: – A szempontunkból sok jót nem mondhatok erről a találkozóról. Gyengén teljesítettünk, az ellenfél jobb volt, jobban akart és rendre megnyerte a párharcokat. Készültünk ugyan a nagy bedobásaikra, mégis ebből kaptunk két gólt. Tizenhárom meccs után szenvedtünk vereséget, de ettől még nem megyünk a Sajónak... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése