2022. február 6., vasárnap

2022. február 6. Budaörsi SC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

(foto: pmfc.hu)
Budaörsi SC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
2022. február 6. Budaörs, Városi stadion. NB II., 22. forduló. 300 néző.

Vezette: Móri Tamás (Bede Tamás, Bertalan Dávid - Görög Márió).
Góllövő: Hegedűs Márk 70'.
Sárga lap: Vankó 76', Galambos 89' illetve Króner 34'.

BSC: Slakta – Kojnok, Gyurácz, Tányéros, Galambos – Horváth B. (Halácsi, 64.), Sajbán Miklós – Vankó (Molnár Cs., 80.), Csillag, Winkler (Kapronczai, 88.) – Balázs Zs. (Molnár M., 80.).  Vezetőedző: Toldi Gábor.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet (Bíró B., 59.), Katona L. – Króner – Kónya (Marques-Airosa, 68.), Nikitscher, Zsemlye, Károly (Hegedűs M., 59.) – Geiger (Hursán, 90.). Vezetőedző: Vas László.

Újra 1-0

Ideértve a Haladás elleni decemberi találkozót is, harmadik meccsét nyerte meg a Munkás. Zsinórban háromszor is 1-0, s ez mindenképpen örvendetes. Még akkor is, ha időnként mi is elégedetlenkedünk a sovány győzelem láttán, de az vesse ránk az első követ, aki nem örül jobban a két vagy három gólos sikereknek. 
- Ne legyünk telhetetlenek! - mondaná bárki, s igazuk is lenne. Zsinórban három győzelem után nem illik fanyalogni. Különösen megsüvegelendő ez a teljesítmény akkor, amikor a csapat nagy részét betegség, sérülés és eltiltás sújtja. 

A két új fiú. Zsemlye Balázs és Nikitscher Tamás így ismét a kezdő csapatba került, ahogy a pályáról köszönthette a nézőket Károly Bálint is. Mondhatni, hogy a szélső rápihent a tavaszi idényre, és sokat is várunk tőle az elkövetkező hónapokban.

De nem csak Károly volt a pályán. Ott volt Geiger is, akitől további gólokat szeretnénk látni. Csatárunk ennek megfelelően kétszer is ziccerbe került, ám egyik próbálkozásából sem született gól. Feljegyeztünk egy Helesfay-védést is, és... ennyi. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, mégis gólnélküli állással mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben az első játékrész, amúgy sem eget rengető színvonala tovább csökkent. A sokadik meddő gólhelyzet után azonban végre pacsizhattak a pécsi játékosok és drukkerek. A 70. percben Hegedüs Márk a saját kpattanó labdáját továbbította a hálóba (0-1).

Az örsiek nem tudtak egyenlíteni, a pécsiek már csírájában folytották el a próbálkozásokat. Megérdemelten hoztuk haza a három pontot.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg(NS Online):
Toldi Gábor: – Bosszús vagyok, hogy nem sikerült legalább egy pontot itthon tartanunk. Az elején beszorultunk, de a folytatásban felvettük a ritmust, a második félidő elején pedig százszázalékos ziccerünk is volt, amiket sajnos nem sikerült gólra váltanunk. A Pécs a mérkőzés azon periódusában szerzett vezetést, amikor mi futballoztunk fölényben, hátrányban pedig már nem tudtunk megújulni.

Vas László: – Fizikailag továbbra is akadnak hiányosságaink, de mentálisan rendkívül erősek voltunk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de az első félidőben sajnos nem tudtunk vezetést szerezni, a szünet után pedig hektikussá vált a játék, és a gyors ellentámadások végén mindkét oldalon adódtak helyzetek. A cserék jól szálltak be, Hegedűs Márk gólt szerzett, összességében pedig rászolgáltunk a három pontra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése