2022. február 13., vasárnap

2022. február 13. Soroksári SC - Pécsi MFC 3-3 (0-1)

Soroksári SC - Pécsi MFC 3-3 (0-1)
2022. február 13. Budapest, Haraszti út, NB II., 23. forduló. 250 néző.

Hegedűs Márk ismét gólt szerzett
(foto: NS Online)
Vezette: Kovács J. Zoltán (Belicza Bence, Rózsa Dávid - Molnár Attila).
Góllövők: Gyömbér (1–1) az 54., Lovrencsics B. (2–1) a 61., Csontos (3–1) a 81. illetve Hegedűs M. (0–1) a 40., Adamcsek (3–2) a 90., Adamcsek (11-esből, 3–3) a 90+3. percben.
Sárga lap: Nagy O. 58', Hudák 67', Magyari 92', illetve Zsemlye 29'.

Soroksár: Varga Á. – Nagy O., Gyömbér, Valencsik, Csontos – Haris, Hudák – Csernik (Szerető, 71.), Lőrinczy, Redzic (Korozmán, 71.) – Lovrencsics B. (Magyari, 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona L. – Futó (Bíró B., a szünetben) – Kónya, Nikitscher, Zsemlye (Kövesdi, 58.), Hegedűs M. (Károly, 78.) – Geiger (Adamcsek, 78.). Vezetőedző: Vas László.

Adtunk és kaptunk

Nyolcadszor nézett farkasszemet egymással a másodosztályban a soroksári és a pécsi csapat. Az eddigi hét találkozón három pécsi és két fővárosi siker született - és értelemszerűen kétszer nem döntöttek a csapatok a győztes sorsáról. A gólkülönbség is enyhe PMFC-fölényt mutat, 11-9 volt ide. Tegyük ide a két csapat közötti Ligakupa-meccseket is, hiszen ilyen is volt, s az akkor NB I-es Pamacs kétszer is legyőzte a soroksári csapatot. Tétmeccseket tekintve ennyi a közös múlt.

A bajnoki tabella szerint Lipcsei Péter csapata gyengébben szerepel, mint a Vas-marokkal szorított pécsi, bár az előző játéknapon győztek a szolnokiak ellenében. Úgy véltük, van keresnivalója a Munkásnak.

A mai találkozó elején a fővárosiak léptek fel támadólag, rögtön sejtettük, hogy Helesfay ezúttal nem ússza meg kapott gól nélkül. A vezetést mégis a baranyai fiúk szerezték meg: a negyvenedik percben Geiger fejesét még védte a hazai kapus, ám a kipattanó labdát a múlt héten is eredményes Hegedűs Márk fejelte a kapuba (0-1).

A szünetben Lipcsei Péter alaposan megmoshatta tanítványai fejét, mert a hazai csapat teljesen más felfogásban jött ki a pályára. Gyorsabban és lendületesebben játszottak, s ennek köszönhetően nagyon gyorsan megfordították a mérkőzés állását. Előbb Gyömbér Gábor egyenlített, majd nem sokkal később Lovrencsics Balázs emelte át a pettyest Helesfayn, s máris a hazaiaknál volt az előny. 

Cserélt is Vas mester: előbb Károly, majd Adamcsek lépett a játéktérre. A két támadó becseréléséből tudtuk, hogy nem adta fel a pontszerzést a csapat, de egyenlítés helyett újabb hazai gólt voltunk kénytelenek elkönyvelni: Csontos egy kapufáról kipattanó labdát juttatott a hálóba (3-1).

Nosza, rajta, innen szép nyerni, gondolhatták a pécsiek, mert huszáros hajrába kezdtek, aminek meg is lett az eredménye. A nemrég beállt Adamcsek a 90. percben tíz méterről lőtt a sarokba, majd ugyanő értékesítette a buktatásáért megítélt büntetőt. Szemtelen módon, az elvetődő Varga mellett lőtt a kapu közepébe (3-3).

Sokszor követeltük már a csapatba Adamcseket, s ezen a mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy luxus őt a kispadon tartani. Bátran lehet vele számolni, vérbeli csatár, s hacsak nem koronavírusos, a kezdők között van a helye.

Szép volt fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Lipcsei Péter: – Végig fölényben játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki, mint a Pécs, csak magunknak köszönhetjük, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Lezárhattuk volna a mérkőzést, de ziccereket hibáztunk, a hosszabbításban ez megbosszulta magát. A mutatott játékkal elégedett vagyok, nagy kár a végéért.

Vas László: – Tompán és enerváltan futballoztunk, az első félidőben sok teret engedtünk az ellenfelünknek, amely uralta a játékot, mégis mi szereztünk vezetést. A folytatásban sem sikerült stabilizálni a védelmünket, a látottak alapján nem érdemeltünk pontot, a szívünk mégis vitt minket előre a hajrában, ami a csapat mentális erejét mutatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése