2023. szeptember 8., péntek

Spílerek: Bücs Zsolt - 1963. 09. 08.

Bücs Zsolt
Bücs Zsolt

Született: 1963. 09. 08.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 9.
Góljainak száma: 2.

Érkezett: BKV Előre SC (1997. február).

Bücs Zsolt tehetségét, labdaérzékét, technikai tudását futballt kedvelő soha nem vitatta, ám az igazán visszhangos, nagy siker elkerülte a játékost. És ez még akkor is igaz, ha Bücs elmondhatja magáról: játszhatott a válogatottban is. A középpályás a másodosztályú BKV Előre csapatában szerepelt amikor leigazolta a Pécsi MFC.

Pécsre költözésekor a sportnapilap készített vele egy rövid riportot: 

+ Hogyan került Pécsre? 

- Kiss László még Debrecenben a mesterem volt, aztán, amikor a Vasasban játszottam, ő volt a pályaedző. Szóval, jól ismerjük egymást, ő tudja, hogy mire vagyok képes. Most úgy gondolta, hogy segítségére lehetek, hívott, és én igent mondtam. Röviden ennyi történt. 

+ Ha a PMFC kerül szóba, még a helyi szurkolók is csak legyintenek, mondván, tuti kieső a csapat. Ön milyennek látja a gárdát? 

- Tény, hogy fiatalok a srácok, de nagyon erős bennük a bizonyítási vágy. Éhesek a sikerre, és úgy érzem, hajlandóak tenni is érte. Éppen arra gondoltam, előnyt jelenthet számunkra, hogy mindenki leírta a Pécset. Kiss László elkezdett egy másfajta munkát, és nagyon bízom benne, hogy osztályozót játszhatunk. Magyarországon öt csapat kivételével szinte valamennyi együttes mindenhol verhető, tehát nem érzem reménytelennek a helyzetünket. Ha annak' érezném, nem jöttem volna ide. 

+ És mit segíthet ön a Pécsnek? 

- Most dicsérgessem saját magam? Tartsanak szerénytelennek, de annyit azért tán tudok, amennyi ma az élvonalhoz kell. Lehet, hogy aztán álló labdából tarkón rúgom magam, de azért igyekszem összefogni ezt a fiatal gárdát, és bebizonyítani mindenkinek, többek között magamnak, hogy lehet még rám számítani akár az enbé egyben is... (Nemzeti Sport 1997. febr. 27.)

Tény, hogy Bücs alapember volt a Kiss-féle PMFC-ben, azon a néhány héten, míg Pécsett volt, öt élvonalbeli találkozón pályára küldte őt a mester, amelyet négy egyéb jellegű fellépés egészített ki. Sajnos, az újmecsekaljai közönség nem élvezhette sokáig a spíler játékát, ugyanis szerződése értelmében külföldre utazhatott. A középpályás egyenesen Malajziába repült, ahol játszott már korábban is.

Távozott: Pahang FA (malajziai, 1997. március).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
1997. február 22. Pécsi MFC - Harkány SE 2-0 (0-0) - Dunántúli Napló Kupa.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben: 
1997. március 29. Csepel SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1) - NB I.

Bücs Zsolt statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 5 mérkőzés, 0 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 3 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 9 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 2 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése