2021. május 9., vasárnap

2021. május 9. Debreceni Egyetemi AC - Pécsi MFC 2-2 (2-1)

Debreceni Egyetemi AC - Pécsi MFC 2-2 (2-1)
2021. május 9. Debrecen, DEAC-pálya. NB II., 37. forduló. 100 néző.

Rácz főszereplő volt
Vezette: Sipos Tamás (Máyer Gábor, Márkus Péter - Horváth Tibor).
Góllövők: Nagy K. (11-es) 13', Spitzmüller 32' illetve Rácz L. 5', Óvári (11-es) 88'.
Sárga lap: Nagy K. 45', Nagy Z, 59', Zöldesi 66' ill. Tihanyi 45', Grabant 78'.

DEAC: Zöldesi – Nagy Z. (Sidibe, 61.), Papp F., Zachán, Orosz M. – Spitzmüller – Kiss B., Nagy K., Sándor T. –Kundrák (Nikitscher, 90+3.), Székely D. (Bereczki, 76.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

PMFC: Helesfay – Kónya D., Rácz L., Preklet, Katona L. – Tölgyesi (Németh M., 38.),  Futó (Grabant, 27.), Geiger (Óvári, a szünetben), Hegedűs M. – Tihanyi (Keresztes B., 76.), Adamcsek (Bartha L., a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Újra nézők előtt

Mozgalmasan indult a mérkőzés, már az első percben megszerezhette volna a vezetést a DEAC, Kundrák ziccerét azonban Helesfay bravúrral védte. Ami nem jött össze az egyik oldalon, az sikerült a másikon, Rácz László talált be közelről egy szöglet után az 5. percben (0–1)A vendégek védője nyolc perccel később is főszereplő volt, Kundrákot buktatta a tizenhatoson belül, a büntetőt Nagy Krisztián értékesítette magabiztosan (1–1)Bátran, felszabadultan játszott mindkét csapat, és a 32. percben Spitzmüller távoli lövése után már a hazaiak voltak előnyben (2–1).

A második félidőben mélyebben védekezett a DEAC, átvették az irányítást a vendégek, de meddő mezőnyfölényben játszottak, nem tudtak igazi helyzetet kialakítani. Az egyetemi csapat próbált kontrázni, de nem tudta bebiztosítani a győzelmét, és a hajrában jött is a csattanó: a 88. percben Zöldesi szabálytalankodott indokolatlanul a tizenhatoson belül Keresztes Barnával szemben. A tizenegyesnél nem remegett meg Óvári lába, így a Pécs egy ponttal távozott a cívisvárosból. (2–2)

Mestermérleg:
Sándor Tamás: – Jól kezdtünk, s bár az ellenfél szerzett vezetést, ez sem törte meg a csapatot, így sikerült még az első félidőben fordítanunk. A folytatásban nagy nyomás nehezedett a csapatra, próbáltuk tartani az eredményt, de végül egyenlített a Pécs. Csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna.
Vas László: –Dekoncentráltan, sok hibával kezdtük a meccset, hiába szereztünk vezetést, megérdemelten vezetett a szünetben a DEAC. A második játékrészben jobban játszottunk, s bár a hajrában egyenlítettünk, az eredménnyel nem lehetek elégedett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése