2021. május 2., vasárnap

2021. május 2. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-3 (0-2)

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-3 (0-2)
2021. május 2. Kaposvár, NB II. 36. forduló. Zárt kapuk mögött.

Tihanyi Olivér
Vezette: Görög Márió (Hofbauer Roland, Vörös Dániel - Móri Tamás).
Góllövő: Tihanyi 17., Adamcsek (11-esből) a 43., Rácz 49., Szabó A. a 75. percben.
Sárga lap: Vachtler 13', Pogacsics 43', Farkas B. 72', Ur 79', illetve Preklet 56', Katona L. 58'.

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Szabó A., Ur, Hadaró – Szederkényi (Balog A.), Nagy J. (Farkas B, a szünetben), Gál M., Andrics (Orsós, 76.) – Bíró D. (Szarka, a szünetben), Balázs Zs. (Bidzilya, 59.). Megbízott edző: Barna László.

PMFC: Helesfay – Preklet, Króner (Németh, 26.), Rácz L., Katona L. – Tölgyesi – Grabant B. (Óvári, 60.), Geiger (Bartha, 60.), Kónya D. – Tihanyi, Adamcsek (Gajág, 80.). Vezetőedző: Vas László.

Óvári büntetőt is hibázott...

Amint várható volt, a vendégek támadólag léptek fel a mérkőzés elején, már fent letámadták a Rákóczi játékosait. Nagy ritkán tudott csak kijönni a szorításból a Kaposvár, de nagy helyzete ekkor még nem volt a baranyai csapatnak. A 17. percben egy szép egyéni teljesítmény után egy még szebb góllal nyomatékosította a vendéggárda, hogy itt csak a PMFC nyerhet. A félidő vége előtt egy jogosan megítélt büntetővel kettőre növelték az addig is magabiztosan játszó piros-feketék az előnyüket.

A második félidő elejét mindjárt góllal kezdte a Pécs, így akiben kérdés maradt, hogy esetleg feltámad a hazai alakulat, annak szertefoszlottak a reményei. Magabiztosan tartották a labdát és támadták Pogacsics kapuját, akinek Óvári büntetőjénél helyén volt a szíve. 0–4 helyett a csereként beálló Balog Alex szépített, és az utolsó negyedórát a Rákóczi "végignyomta", próbált a becsületéért küzdeni. Több gól ennek ellenére nem született, így elmondható, hogy a piros-fekete gárda megérdemelten utazik haza a három ponttal. A Rákóczi óriási bajban van; szinte már csak a csoda segíthet a zöld-fehéreken, hiszen hátrányuk két fordulóval a vége előtt öt pont a 17. helyen álló Csákvárral szemben.

Mestermérleg:
Barna László: – Sajnos, könnyű gólokat kaptunk, mert a nagy bedobásokra és a mélységi indításokra fel lehet készülni. A csapat az utolsó tizenöt percben megmutatta, hogy ennél sokkal többre képes.
Vas László: – Megérdemelten szereztük meg a három pontot, de tudjuk, hogy vannak még hibáink, hiszen voltak olyan periódusok, amikor hektikusan játszottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése