2021. április 4., vasárnap

2021. április 4. BFC Siófok - Pécsi MFC 1-4 (1-1)

BFC Siófok - Pécsi MFC 1-4 (1-1)
2021. április 4. Siófok, NB II., 30. forduló. Zárt kapuk mögött.

Geiger duplázott
Vezette: Derdák Marcell (Kis Zoltán, Kulman Tamás - Gaál Ákos).
Góllövők: Katona L. 30' (öngól) illetve Geiger 16' és 53', Grabant 55', Adamcsek 67' (11-esből).
Sárga lap: Szakály A. 57', Deutsch B. 67', Horváth M. és Nikházi a 87'., illetve Futó 32', Bartha 48'.

Siófok: Hutvágner (Szmola B., a szünetben) – Tömösvári (Nikházi, a szünetben), Horváth M., Jagodics, Deutsch B. (Lapos M., 70.), Kiss B. – Gaál B., Szakály D., Tajthy – Balogh B. B. (György Nico, 75.), Horváth P. (Elek B., 69.). Szakmai igazgató: Mihalecz István.

PMFC: Helesfay – Króner, Gajág, Rácz L., Katona L. – Bartha (Tölgyesi, 65.), Futó Zs. – Grabant B. (Németh M., 74.), Geiger (Keresztes B. –, 82.), Hegedüs M. (Kónya, 65.) – Adamcsek (Tihanyi O., 74.). Vezetőedző: Vas László.

Balatonparton

A szezonban Vas László nem az első, és vélhetően nem az utolsó szakvezető volt, aki hangsúlyozta, hogy meglepetés számára a siófoki együttes szereplése. Való igaz, a Balaton déli partján finoman szólva sem ilyen bajnokságot képzeltek el, ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy az idén 100 éves jubileumát ünneplő klub négy hónapon belül már másodszor váltott edzőt. Ifjabb Mihalecz Istvánnak a döntetlent hozó somogyi rangadó után három hét állt a rendelkezésére, hogy rendezze a sorokat a többre hivatott csapattal, amely 56 nap és hat nyeretlen bajnoki után a Pécsi MFC ellen indíthatta meg kilencmeccses hadjáratát a bennmaradásért.

Ahogy a siófokiakkal szereplésével, úgy a mecsekaljaiak eddigi teljesítményével kapcsolatban is használhatjuk a meglepetés jelzőt, hiszen az újonc a fordulót megelőzően négy pontra volt a már élvonalba jutást jelentő második, s nyolc pontra az első helytől. Ha csak a számadatokat vettük figyelembe, akkor kijelenthető volt, hogy a házigazdáknak óriási különbséget kell a pályán eltüntetni, hiszen a pécsiek az egyik legjobb mutatókkal büszkélkedő együttesnek számítanak a mezőnyben.

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után fokozatosan pörögtek fel az események, elsőként a 16. percben szép összjáték végén Geiger Norbert révén a vendégek vezető gólját jegyezhettük fel. A hátrányba kerülő somogyiak próbálták átvenni az irányítást, két perccel később Horváth Péter az ötös jobb sarkáról a jobb kapufát találta telibe. A folytatásban egyre jobban érett a siófoki egyenlítés, ami az első fél óra végén be is következett Katona Levente öngóljával. A szünetig hátralévő időben is inkább a kék mezesek voltak aktívabbak, míg a pécsiek játéka körülményesnek tűnt, sok pontatlansággal és több technikai hibával tarkítva.

A hazaiak a szünetben két helyen is cseréltek, a veséjére rúgást kapó Hutvágnert Szmola váltotta a kapuban, Tömösvári helyett pedig Nikházi jött ki a folytatásra. A túloldalon nem történt változás, maximum abban a tekintetben, hogy a mecsekaljaiak játéka szervezettebbé és bátrabbá vált, ami két percen belül két gólban is megmutatkozott: előbb Geiger Norbert, majd Grabant Bence volt eredményes. A hirtelen jött sokkból nehezen ocsúdtak fel a házigazdák, akik ennek ellenére nem sokkal később felzárkózhattak volna, csakhogy előbb Szakály Attila kapufát lőtt, majd Horváth Péter tizenegyesét Helesfay hárította.

A siófokiak ezzel gyakorlatilag ellőtték minden puskaporukat, a látottak alapján nehezen volt elképzelhető a pontmentés, sőt, a 69. percben Adamcsek Máté értékesítette a saját maga által kiharcolt tizenegyest, bebiztosítva és kiütésessé téve a Pécsi MFC győzelmét (1–4).

A lefújást követően ifjabb Mihalecz István kritikusan úgy fogalmazott: a második félidőben kisfiúk fociztak férfiak ellen, akik könyörtelenül kihasználták az adódó hibákat. A tópartiak újabb vereségüknek köszönhetően sorozatban hét nyeretlen mérkőzést számlálnak, ellenben Vas László együttese szezonbeli tizenötödik győzelmét aratva tartja a lépést az élbollyal.

Mestermérleg:
Mihalecz István: – Az első játékrészben akár a meccset is eldönthettük volna, de sajnos a második félidőben kisfiúk fociztak férfiak ellen, ráadásul a hibáinkat is könyörtelenül kihasználták.
Vas László: – Az első félidőben nem voltam igazán megelégedve a játékunkkal, mert pontatlanul, sok hibával játszottunk. Viszont a második félidőben a minden áron való győzni akarás átlendített bennünket a nehézségeken, és mivel szervezettebben és bátrabban futballoztunk, ezrét megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése