2021. március 7., vasárnap

2021. március 7. Budaörsi SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Budaörsi SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2021. március 7. Tatabánya, Grosics-stadion. NB II., 28. forduló. Zárt kapuk mögött.

A szünet előtt szerzett góllal nyertünk
(foto: 24 Óra/Hagymási Bence)
Vezette: Lovas László (Bede Tamás, Belicza Bence Péter - Takács Tamás).
Góllövő: Adamcsek 45'.
Sárga lap: Petró 68', Molnár Cs. 77' illetve Geiger 2', Sági 16', Futó 50'.

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Marques-Airosa (Gyurácz, 70.) – Halmai Á. (Halácsi, 78.), Molnár Cs., Petneházi, Sajbán Miklós (Pethő, a szünetben) – Petró, Molnár T. (Csiki, 61.) Vezetőedző: Márkus Tibor.

PMFC: Helesfay – Sági (Króner, 55.), Rácz L., Preklet, Katona L. – Futó – Grabant (Németh M., 73.), Bartha (Óvári, a szünetben), Kónya D. – Adamcsek (Bajner, 65.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Az esélyeknek megfelelően

Nem csak a három pontnak örül a krónikás, hanem annak is, hogy száz százalékig bejött a tipp: Adamcsek Máté góljával 1-0-ra nyert a PMFC a Budaörs vendégeként.

Az előzmények is a baranyaiak mellett szóltak, hiszen egyszerűen jobb formában vannak. Míg a vendéglátók csak néhány döntetlent tudtak az idei évben felmutatni, míg a pécsiek öt meccsen tíz pontot szereztek, így a látogatókat éreztük előzetesen esélyesebbnek. Na, de az esélyek azok, amelyek nem lépnek pályára és időnként felborulnak.

Most nem ez történt. Már az első percben nyomatékot adhattunk volna a sanszoknak, de Geiger hiába tört be a büntetőterületre, kimaradt a gyors helyzet. A játékvezető szerint azért, mert szabályosan szerelték csatárunkat. Nem telt el még negyed óra a találkozóból, amikor Adamcsek szögletből ívelhette középre a labdát, a játékszert azonban Rácz mellé bólintotta. Micsoda helyzet volt! Illetve micsoda helyzetet lehetett, hiszen a meccset ezúttal csak szöveges tudósítás segítségével követhettük.

Némileg kiegyenlítődött a játék, már ami a helyzetek számát illeti, hiszen két budaörsi helyzetről jött a tudósítás: előbb Molnár lövése került szögletre egy pécsi bokáról, majd Petneházi szabadrúgását hárította Helesfay. Meleg pillanatok lehettek! 

Ahogy felváltva forogtak veszélyben a ka b puk, érezhető volt, hogy hamarosan megszerzi a vezetést - valamelyik csapat. A 45. perc hozta el az első találatot, s tényleg nem sokon múlt, hogy ezt a gólt a hazaiak szerezzék. Történt, hogy Helesfay rosszul ítélte meg egy előreívelt labda ívét, mellé nyúlt, amely majdnem átcsorgott a gólvonalon, de visszavetődve még hárítani tudott. Az ellentámadásból azonban a mieink szerezték meg a vezetést azzal, hogy Adamcsek három méterről a kapuba lőtt (0-1).

Az biztos, hogy a szünet perceiben a pécsi öltözőben volt optimistább a légkör.

A folytatásban is a mieink dominálhattak, hiszen a beszámolók szerint ismét helyzetbe kerültünk. Előbb Adamcsek próbálkozott, majd egy szögletet követően Rácz és Preklet is gólt szerezhetett volna, ám elhalt a kísérlet. 

A folytatásban inkább a küzdelem dominált, hiszen bárhogy hegyeztük a ceruzánkat, nem jegyezhettünk fel újabb helyzetet. 

A hajrában aztán újra megélénkült a mérkőzés, hiszen Bajner is helyzetbe került, az éles szögből leadott lövését azonban hárította a hazai kapus. Az eredmény nem változott, maradt az 1-0. Ide.

Szép volt fiúk, Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Márkus Tibor: – Mindent megtettünk a győzelemért, főleg a második félidőben helyeztük nagy nyomás alá a Pécset. Ám ameddig nem rúgjuk be a helyzeteinket, nem nyerünk.
Vas László: – Nagyon értékes három pontot szereztünk egy küzdelmes mérkőzésen. Jól kezdtünk, de később sokat hibáztunk, nem tudtuk szinten tartani az addigi játékunkat. Az első félidő végén megszereztük a vezetést, amelyet nagy szívvel tartottunk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése